Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Akvaryum Sevdası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Tanışma bölümünde bahsetmiş olduğum ama uzun bir süredir ilgilenemediğimden balık harici tüm canlıların artık olmadığı küçük tankım. 50-55 litre civarı birşey. Şimdiki halini ışıkları yandığı bir vakit çeker paylaşırım. Olurda merak salan bir dostumuz çıkar dilim döndüğünce en basit haliyle birşeyler anlatırım. Eski hallerinden daha birçok foto vardı ama kimbilir hangi karta attım bilmiyorum şimdilik tek bunu bulabildim.
d7E8MX.jpg
@Samet bayağı uzun yıllar önce bir ara ben de ilgilenmiştim akvaryumla. Benim hevesimi kaçıran şey tatil mevzusu idi. Çok fazla tatil kültürüm olmasa da, ne zaman tatile çıksam dönüşte mutlaka bir facia olurdu akvaryumda. Elektrik kesilir, filtrenin manyetiği takılı alır filtre çalışmaz, güzelce tembihlediğimiz komşu balıkları bolca yemlemeye devam eder falan filan derken, gelir bakardım yarısı ters dönmüş balıkların. Öyle öyle bıktım.

Sonrasında bir kaç yıl önce yine heves edip bu sefer bitki akvaryumu kurdum sonra çeşitli sebeplerle birilerine hediye ettim gitti. Tekrar ne zaman fırsat olur, vakit, nakit, heves üçlüsü bir araya ne zaman gelir akvaryum için bilemiyorum fakat olursa içine kendi halinde 1-2 canlı doğuranla birlikte yine bir bitki tankı olur herhalde.

Bitki tankı görsel olarak çok daha ileri boyutta geliyor bana. Bir de akvaryumda bitki budaması, bir nevi bahçede ağaç budamak, çim biçmek gibi bir terapi Smile.
@pilotic komşum bitkili işi nasıl olur acep diye deneme maksatlı birazda hanım istedi diye eldeki malzemelerle aşağıdakine bakmayı denedim bir müddet, tabi bitkîli bakan bir arkadaş bunu görse beni vurur o filtrenin ne işi var orda diye ;( ama tuzlu gibi keyif vermedi vede bitkilide ayrı bir yatırım ilgi bilgi istiyor haliyle hem tuzlu hem bunu yapamam diye bende kayınçoya hediye ettim olduğu gibi. Dediğiniz gibi evden uzak kalma durumlarında genelde büyük sıkıntı akvaryum işi.
AyPnR7.jpg
Bu foto bitkili NASIL OLMAMALI ya bir örnektir Wink
Ben şöyle birşeylerden bahsetmiştim Smile

1.jpg
Tatlı suda bitki yapabilenlere hep hayranlık beslemisimdir. Bende bitkiler 15 gun yasayabiliyordu. Hani sus gibi alıp 15 gun zevkini cıkarırken bir sekil öluyor yada sararıyordu bitkiler. Bir donem ayda 1-2 oyle bitkileri yenilerdim ama pisligi lifi vs. derken bıraktıydım.
Bu arada ilk foto tuzlu su sanırım cok guzel. Hep imrenip girmeye hep cekindigim bir olay tuzlu su.
Evet @dikdik_s ağabey ilk foto tuzlu su ve bakımıda büyük ihtimal bitkiliden çok daha kolaydır(olması gerektiği gibi bir bitkili tankım olmadığı için bakanlardan duyduğum kadarıyla tahmin yürütüyorum). Çok korkulacak bir yanı yok aslında tuzlunun, maddi imkânlarda el veriyorsa çok zevkli bir hobi

@pilotic komşum olması lazım gelen bencede öyle birşeyler Big Grin
Samet kardes,
Tuzlu su icin artık gec kaldık, hanımla tanısınca akvaryumdan direk kediye gecis yaptıydım ben Smile
Abi onun kılıydı tüyüydü kumuydu kumunun pokuydu pokunun kokusuydu çok eziyeti var Big Grin ama iki palyaçoyu koy tanka, "Nemo getirdim sana hatun" de yengeye mis gibi bakarsın Wink
7yZy6L.jpg
Bunuda kadınların çoğu sever çok haşin bakıyormuş namussuz, bide bundan(bicolor blenny) koy tamamdır Wink
Harbi bakıslar hasin. Bad boy sevenleri ceker cidden Smile
Astronotlarımı cok severdim, birde bir donem ki discus larımı unutamam icinde hayalet ve fil balıklarıyla.
Onlardan hiç anlamam abi tatlı suda zebralarla neonları çok seviyorum, on sene önce tuzlu tankı görmüş hep buna merak salmıştım, bebeleri biraz büyütelim tekrar bir giriş yapacam inşAllah...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8