Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tanışma ve Tavsiye İsteği.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
(16/11/2017, Saat: 20:49)DeaKeN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz.


Tapatalk kullanarak gönderildi


Teşekkür ederim. Çok hoş bir forum. Vakit buldukça sitede araştırma yapıyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk

(16/11/2017, Saat: 21:16)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hosgeldiniz, dostlar gereken girisgahı, onerilebilir seyleri kabaca yazmıs.
Cella sabun, DE89 yada progress gibi bir aletle guzel bir baslangıc yapabilirsiniz. İmpa ticaret (extrashaving), razorus gibi forum tedarikcilerimizde dolanınız, ama acele etmeden forumda biraz zaman gecirmenizi tavsiye ederiz.
Hos sohbetleriniz, zevkli tıraslarınız olsun.


Teşekkür ederim. Araştırmalarım doğrultusunda DE89 alacağım büyük ihtimalle. Bu modelin birden fazla türü var. Ağırlığı, sap uzunluğu vb.


Sent from my iPhone using Tapatalk

(16/11/2017, Saat: 21:17)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgelmişsiniz Smile

Önce bir Rimei gibi çokta fiyatlı olmayan ( yaklaşık 10 TL) bir makine işinizi görecektir. Fırça olarak imkanınız varsa bir 2 bant finest porsuk veya best fırça olabilir . Biraz huyunu suyunu forumdan okursanız sentetik de olabilir . Sentetik adı üstünde fakat daha kolaydır. Domuz fırçayı başlangıçta asla önermem çünkü kıl ucu çatallanma süreci gibi bir durum var ve ayrıca kötü koku sizi bu işten vazgeçirebilir. Jilet konusunda kısaca forumdaki jilet konusunu okumanız faydalı olacaktır çünkü benim suratımın sevdiği jilete sizin suratınız bu ne yaaa diyebilir Smile Sabun başlangıçta ürkütürmü sanmam fakat, italyan sabunları daha yumuşak kremsi olduğundan Cella, Proraso vb. sabunları tercih ederseniz haftanın beş günü tıraş olurken köpürteyim derken ilk seferlerde sizi işe geç bırakmaz.

Bunlar sizin için iyi bir başlangıç seti olur diye düşünüyorum . Her şeyin ucu yok tabi ki o imkan ve istek doğrultusunda. Sonrasında siz bisiklete nasıl binmek isterseniz binin bu da öyle bir şey Wink


Teşekkür ederim paylaşımınız için. Daha önce ucuz bir makina kullandım. Hazır traş köpüğü kullanmama rağmen hoşuma gidiyordu. Ancak bir süre sonra olayın tadı kaçtı. Fırçanın, sabunun ve jiletin ne kadar önemli olduğunu iki günde yaptığım araştırma sonunda anladım. Arko traş sabununu övenler var ama bu forumda rastgelmedim.

Extrashaving sitesinde çok fazla ürün yok. Galiba impaticaret hesabındaki listeden ürünü seçip mail ve para göndererek alabiliyoruz ya da hepsiburada ve gittigidiyor sitesinden alacağız. Bunun dışında bildiğiniz başka site var mı?


Sent from my iPhone using Tapatalk

(16/11/2017, Saat: 21:21)Tahir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Gilviir
Foruma hoşgeldiniz, düzenli ve severek tıraş olduğunuzu göz önüne alarak benimde size önerim :
- Fiyattan önce kaliteyi göz önüne alarak uzun süre keyifle kullanacağınız adjustable bir alet
- Kaliteli bir fırça
üstadların dediği gibi acale etmeden formu araştırarak uygun malzeme ve temin konusunda yeterli bilgi edinirsiz
Keyifli alışveriş ve tıraşlar dilerim Smile


Teşekkür ederim. İncelemelerim devam ediyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk

(16/11/2017, Saat: 21:49)F_16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hosgeldiniz sefalar getirdiniz. Ben usturaciyim. Siz bu ise DE ile baslayin ilerleyen donemlerde ustura konusunda yardimci olurum Smile


Aslında ustura ilgimi çekmiyor değil. Şimdilik dediğiniz gibi DE modelleri ile başlayayım. DE ya da SE incelemeyi bile bitiremedim. Ustura görünce okumadan ilerliyorum. Ama en karizması da o. Wink)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoşgeldiniz. Forumu okuyana kadar birşeylere sahip olmanız gerekiyor. O yüzden tavsiye istemeniz çok gerekli ve normal. Keşke bütçenizi de belirtseydiniz çünkü zamanla sizde geleneksel tıraşın çok ekonomik ancak bir erkeğin sahip olabileceği en güzel hobilerden olduğu için çok masraflı olduğunu anlayacaksınız. Siparişlerinizi İMPA Ticaretten yaparsanız hem koşuşturup yorulmaz, hem işini hakkıyla yapan bir esnaftan alışveriş yapmış olursunuz. Ayrıca Wilkinson Classic'i hazır köpükle bende kullanıyorum. Günlük tıraş olmaya başladığımdan beri böyle kaytarmalar yapıyorum. Hazır köpük ve Ws Classic'ten çok memnunum siz aletin içinden çıkan 5'li Wilkinson jilet ile değil de Perma-sharp jilet ile deneyin. O zaman çok seveceksiniz.
Hoş geldiniz. Keyifli forumlar, konforlu tıraşlar dilerim.
(16/11/2017, Saat: 22:35)Fallschirmjäger Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz. Forumu okuyana kadar birşeylere sahip olmanız gerekiyor. O yüzden tavsiye istemeniz çok gerekli ve normal. Keşke bütçenizi de belirtseydiniz çünkü zamanla sizde geleneksel tıraşın çok ekonomik ancak bir erkeğin sahip olabileceği en güzel hobilerden olduğu için çok masraflı olduğunu anlayacaksınız. Siparişlerinizi İMPA Ticaretten yaparsanız hem koşuşturup yorulmaz, hem işini hakkıyla yapan bir esnaftan alışveriş yapmış olursunuz. Ayrıca Wilkinson Classic'i hazır köpükle bende kullanıyorum. Günlük tıraş olmaya başladığımdan beri böyle kaytarmalar yapıyorum. Hazır köpük ve Ws Classic'ten çok memnunum siz aletin içinden çıkan 5'li Wilkinson jilet ile değil de Perma-sharp jilet ile deneyin. O zaman çok seveceksiniz.


Teşekkür ederim. Kutudan çıkan jiletlerin kötü olduğunu bilmiyordum. Ama artık gerçek anlamda klasik traşın tadını anladığım ve yavaş yavaş hissettiğim için orjinal malzemeler almak istiyorum. Wink)


Sent from my iPhone using Tapatalk

(16/11/2017, Saat: 22:37)FurkanErdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz. Keyifli forumlar, konforlu tıraşlar dilerim.


Teşekkür ederim. Wink)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoş geldiniz. Bütçe belirtseydiniz daha isabetli tavsiyelerde bulunurduk. Öncelikle 2. El tarafına da bir göz gezdirmenizde fayda var. Ben DE89 yerine imkan varsa ayarlı Merkur Progress öneririm, İMPA’da 180 TL idi yanılmıyorsam. Arko candır, işinizi fazlasıyla görecektir, illa farklı sabun isterseniz Cella hem performansı hem 25 TL fiyatı ile iyi bir başlangıç, sizi uzun süre idare eder. Proraso’yu şahsen önermiyorum, kimyasal kokusu beni rahatsız ediyor, forumda seveni var nedense. Fırça için bütçe varsa Frank Shaving Manchurian Pure Badger (incelemesi burada) çok iyi bir başlangıç olur, RAZORUS’ta 140 TL. Son olarak aftershave önerim İMPA’dan LEA balm, 12 TL fiyatı ile tam bir performans canavarı. Marketlerde satılan ürünlerden daha ucuz ve daha etkili, her eve lazım.

Keyifli tıraşlar, hoş sohbetler diliyorum...
Komşum hoş geldiniz keyifli forumlar dilerim
(17/11/2017, Saat: 10:29)ArdıçKatranı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz. Bütçe belirtseydiniz daha isabetli tavsiyelerde bulunurduk. Öncelikle 2. El tarafına da bir göz gezdirmenizde fayda var. Ben DE89 yerine imkan varsa ayarlı Merkur Progress öneririm, İMPA’da 180 TL idi yanılmıyorsam. Arko candır, işinizi fazlasıyla görecektir, illa farklı sabun isterseniz Cella hem performansı hem 25 TL fiyatı ile iyi bir başlangıç, sizi uzun süre idare eder. Proraso’yu şahsen önermiyorum, kimyasal kokusu beni rahatsız ediyor, forumda seveni var nedense. Fırça için bütçe varsa Frank Shaving Manchurian Pure Badger (incelemesi burada) çok iyi bir başlangıç olur, RAZORUS’ta 140 TL. Son olarak aftershave önerim İMPA’dan LEA balm, 12 TL fiyatı ile tam bir performans canavarı. Marketlerde satılan ürünlerden daha ucuz ve daha etkili, her eve lazım.

Keyifli tıraşlar, hoş sohbetler diliyorum...


Teşekkür ederim. Tavsiyenizden sonra progressi araştırdım ve forumda belirtilen yorumlara göre almaya karar verdim. Benim ellerim biraz büyük olduğu için kısa mı uzun mu alsam karar veremedim. Undecided


Sent from my iPhone using Tapatalk

(17/11/2017, Saat: 11:28)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum hoş geldiniz keyifli forumlar dilerim


Teşekkür ederim komşu Wink


Sent from my iPhone using Tapatalk
@Gilviir foruma hoşgeldiniz.Forum geleneksel tıraş konusunda benzersiz bir kaynaktır.Tüm aradığınız cevapları bulmanız mümkün .Vakit buldukça ana sayfa üzerinden ilgili başlıklara göz atmanız sizi teorik olarak tatmin edecektir.Tıraş aleti tavsiyesine gelince bütçeniz müsaitse size keyif verecek iyi ekipmanlar almanızı tavsiye ederim.Benim de severek kullandığım merkur progress,güzel bir porsuk fırça,cella sabun vs.. tıraş keyfinizi çok arttıracak ve sizi geleneksel tıraşa bağlayacaktır.
Köpüğünüz bol, jiletiniz keskin olsun.
(16/11/2017, Saat: 22:09)gr00v3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz,
Tapatalk bu tuhaflığı bir bana yapmıyormuş siz yazınca öğrendim

Keyifli forumlar


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


Smile)


Sent from my iPhone using Tapatalk
(17/11/2017, Saat: 17:04)marek Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Gilviir foruma hoşgeldiniz.Forum geleneksel tıraş konusunda benzersiz bir kaynaktır.Tüm aradığınız cevapları bulmanız mümkün .Vakit buldukça ana sayfa üzerinden ilgili başlıklara göz atmanız sizi teorik olarak tatmin edecektir.Tıraş aleti tavsiyesine gelince bütçeniz müsaitse size keyif verecek iyi ekipmanlar almanızı tavsiye ederim.Benim de severek kullandığım merkur progress,güzel bir porsuk fırça,cella sabun vs.. tıraş keyfinizi çok arttıracak ve sizi geleneksel tıraşa bağlayacaktır.
Köpüğünüz bol, jiletiniz keskin olsun.


Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Normalde EJ DE89 alacaktım ama gelen tavsiyeler üzerine progresi inceledim ve mantıklı geldi. Sağolasun @impaticaret çok yardımcı oldu. Siteleri tamamlanmamasına rağmen mail yoluyla hallettik. Yarın ya da pazartesi kargoya verecek.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayfalar: 1 2 3 4