Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Mühle Silvertip Fibre© Tıraş Fırçası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
(15/11/2019, Saat: 18:52)CK89 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Pisporsugun Simpson sentetige efsane demisiyle, Simpson'in siparisini bile verdim.
Neyse artik, yapcak birsey yok, umarim begenirim.
(Pis) porsuklar varken sentetiklere cok bulasmamak lazimis.

Bende mi bir bozukluk var, kimse beğenmedi Simson sentetik Big Grin
Ben cildimi hassas biliyordum meğerse köseleymiş Big Grin
Pişman etmez Simson sentetik Big Grin

(15/11/2019, Saat: 19:45)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şu sentetik fırçaları bir türlü sevemedim ben.

Big Grin Big Grin Big Grin
(15/11/2019, Saat: 21:49)PisPorsuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende mi bir bozukluk var, kimse beğenmedi Simson sentetik Big Grin
Ben cildimi hassas biliyordum meğerse köseleymiş Big Grin
Pişman etmez Simson sentetik Big Grin


Big Grin Big Grin Big Grin


Samsun chubby 2 ilk seri kullandım açılmadı fırça yüzde verdim arkadaşa herif çok memnun
Zevk meselesi abi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş sayfalarda @Sh@dow komşumun değerli incelemesinde belirttiğim gibi fiyat konusunda ikna olmamışken, Mühle markasına olan sempatim ve Mühle etiketiyle olan 25 mm olan modelin artık üretilmeyecek olması sebebi ile edinme fikri yine bir pazar günü geldi yerleşti aklıma. Hemen @Sh@dow komşuma bir mesaj attım, (kendisi de sağolsun başlayan bu süreçte sürekli mesajları ile yardımcı oldu) ve beklediğim tavsiyeyi bir kez daha yeniledi ve 28-29 Kasım indirimleri ile bir tane edinmiş oldum. Siparişi verdiğim son ana kadar halen tereddütlerim vardı. Bunlardan biri, Yaqi sentetikte yaşadığım kılların baskıdan kurtulunca düzleşme isteği ile köpük fırlatmasıydı. Diğer tereddütüm ise malum fiyatıydı ancak indirim olunca biraz, o cephe zayıflamıştı.

Ürün gayet hoş silindirik yapıda bir kutuda geliyor, seyahatlarde kullanmaya uygun olacağını düşünüyorum. Ele alınca sapın tok yapısı gerçekten kaliteli olduğu hissettiriyor. Sap yapısı ile sınıftan geçti. Gelelim fırçanın diğer yarısını oluşturan kıl bölümüne.

Ara ara yazdığım tıraş deneyimlerimde de belirttiğim üzere kendimce huyunu suyunu bildiğim bir sabun olması sebebi ile ilk olarak Tabac kase sabun ile kullanmak istedim. Yüzüme fırçayı sürene kadar halen heyecan adeta doruktaydı. Gayet hızlı yüklenen dolgun köpük sonrası yüze sürdüğüm ilk anda verdiği hissiyat çok keyifliydi gerçekten. Tıraş keyfini uzatmak ve fırçanın neler yapabileceğini görmek için 3 perdede bitirdim tıraşı ancak en az 2 perdeyi daha çıkaracak kadar köpük fırçada tam kıvamında beklemekteydi. Yaqi sentetikte yaşadığım baskıdan kurtulan kılların düzleşme isteği ile köpük fırlatmasını bu fırçada yaşamadım ve gerçekten bu özelliği ile bile farklı bir sentetik olduğunu hissettirdi.

Kendimce sonuca geçecek olursam; fiyatı konusunda tereddütü kırdıktan sonra almaya pişman edecek bir tarafı bence yok. Yüzde verdiği hissiyat porsuk silvertip ile two band arasında diyebilirim ancak sanki bir tık daha two banda yakın. Zaman zaman silvertip kullanırken two band deneyimini özlediğimi farkedip Yaqi Mokka ile hasret gideriyordum ancak bu fırça ise gerçekten tam ayarında bir omurgaya sahip benim için. Porsuk fırçaların üretim konusundaki hususlar da göz önünde bulundurulursa ve o konforu yaşatması sebebi ile bir kez daha porsuk fırçalara göre tercih edilebilirliği bir tık daha artıyor. Kaliteli porsuk fırçalar ile arasında fiyat konusunda herhangi bir dezavantajı da yok zaten. Yaqi sentetikler ile kıyasladığımda ise kılların doğal kıllara yakın eğilip bükülme refleksi vermesi Yaqi'den ayrılan ve en önemli özellik benim için. Yaqi'de kılların sürekli düz olarak durmak istemesi ile köpük saçılması benim için keyifsiz bir deneyim. Bu fırçada öyle bir problem ile karşılaşmadım.

İlerde Tıraşta minimalizm'e geçiş yaparsam şimdilik fırça cephesinde en güçlü adayım bu diyebilirim.
@kirmizibalik komşum, yeni ürününüz hayırlı olsun tekrardan, beğenmenize inanin çok sevindim. Keyifle kullanmanız dileğiyle Smile
@kirmizibalik komşum, Mühle Silvertip Fibre 25mm fırçanız hayırlı olsun. Yaklaşık 3 aydır bende aynı modeli keyifle kullanıyorum.
Fiyat kokusunda evet size katılıyorum biraz pahalı ama kullanmaya başladıktan sonra her kuruşunu kesinlikle hakeden bir fırça Smile


C0366-A10-25-A0-4426-B24-E-597-B0715-A03-D.jpg
(15/11/2019, Saat: 21:49)PisPorsuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende mi bir bozukluk var, kimse beğenmedi Simson sentetik Big Grin
Ben cildimi hassas biliyordum meğerse köseleymiş Big Grin
Pişman etmez Simson sentetik Big Grin


Big Grin Big Grin Big Grin

Ben de Simpson Chubby nin duruşuna hayran bir hayvansever olarak sentetik olanına bakınıyordum ancak yorumlar pek olumlu değil youtube'da aşağıdaki abimiz çin malı sentetiklerin dahi daha iyi olduğunu Simpson'un köpüğü yuttuğunu söylüyor. Galiba el mecbur porsuk alacağım. Bıktım buz gibi köpükle tıraş olmaktan. Herneyse sonuç olarak Mühle'nin sentetikleri sanırım en iyileri ama onda dahi ciddi sıkıntılar var.

25mm üretimden mi kalktı acaba muhle sitesinde yok.
(15/02/2020, Saat: 19:52)hasslinger Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]25mm üretimden mi kalktı acaba muhle sitesinde yok.

Evet komşum üretimden kaldırdılar, bu yüzden sadece 2. elde olduğunda bulabilirsin.
Evet, birkaç ay önce kalktı, son ürünler de satıldı. Bir daha gelmeyecek.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Demirin tuncuna silvertip fibre'ın 21mm'ine kaldık desenize. Sad
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12