Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Faena Dorica deneyimim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
b1e0520b433d82cdc220d3f1547b3138.jpg
Yeni başladığım ( iki ay olacak ) klasik tıraş maceramda ilk kullandığım hand made sabun Faena oldu.

Öncelikle bu sabunu bana hediye edip beni Faena ile tanıştıran komşum @posicor a çok teşekkür ederim.

Sabun ilk elime ulaştığımda kokusuna baktım ve bu nasıl güzel bir koku dedim. Eğer bu sabun kokusu ise önceden kullandığım Proraso neydi! ( Hadi proraso’ya da haksızlık etmeyeyim diyorum ama bunun yanında arko gibi kaldı Smile

Bugün 2. tıraşımı oldum Faena ile. İyice deneyip öyle yazayım istedim. Öncelikle koku. İlk başta bir tarçın kokusu vardı ( aslında tarçını pek sevmem) ama sonra kullandıkça daha farklı, ağaç ve toprak kokusu gelmeye başladı. Hatta oğlum ve eşim de tıraştan sonra kokuyu fark etti. İnanılmaz çekici bir koku. Bi orman, bi tazelik, bi derinlik. 

Gelelim performansa. Bu siyah seri hem Tallow hem Lanolin içeriyor. Ayrıca belirgin bir yağ var içinde. Köpük çok rahat oluyor. Çok kıvamlı bir köpük, suyu fazla bile olsa, köpük işini çok iyi yapıyor. Yağları yüzünüzde hissediyorsunuz. Tahrişi azaltan, yüzü yumuşacık yapan bir köpük oluşuyor. Jilet adeta kayıyor. Daha önce performasını beğenmediğim Polsilver ile denedim ve 2 perdede tıraş bitti ( polsilver ı daha önce çok bastırıyormuşum. Kesilme sesini duymayınca kesmiyor sanıyorum oysa jilet sessiz iş yapıyor ) ilkinde de perma ile denemiştim. Anladım ki iyi sabun jilet performanslarını da değiştiriyor.

Bir de tıraştan sonra kalan köpüğü de after shave niyetine kullanabiliyormuşuz ( Serdar komşum söylemişti) Onu da denedim. Valla yüz resmen yumuşacık oldu. Koku da daha baskın hale geldi. Bunun losyonu nasıldır merak ettim. 

Bu tıraştan sonra Faena fanı oldum desem yeridir. Üreticiyi de tebrik ediyorum. Çok kaliteli bir sabun. 

Bu da benim ilk incelemem oldu. Umarım faydalı olmuştur.


Not 1: Bende iki yarım kap şeklinde olan Faena Dorica ile Faena Electron'u karıştırdım ve ortaya çok güzel kokan ve koruyuculuğu çok yüksek olan bir sabun çıktı. 

Not 2: Forum güncellemesi nedeniyle yazı silinmiş. O yüzden Google önbellekten kopyalayıp tekrar ekledim.  Şuradanyorumlar da görünüyor ama onları ekleyemiyorum tabiki  Smile
Guzel tıraslarınız olsun, paylasım icin tesekkur ederiz.
Elinize sağlık komşum, çok güzel olmuş.
@Dragon
Elinize emeğinize sağlık komşum, çok güzel bir inceleme olmuş. Keyifli tıraşlar diliyorum..