Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yerli Thuringen Tasimiz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Dun uc liraya mavi/gri bir tas aldigimi yazmistim. tasin yuzeyi puruzsuz gozenekleri gozle gorulmuyor ve tirnakla boydan boya tirmalama hareketi yaparken ic giciklamiyor.
az once tam anlamiyla denemek icin usturanin agzini cam bardaga surterek tamamen kullanilmaz hale getirdim. kolumdaki killari kesmeyecek kadar kor olup olmadigini kontrol ettim. daha sonra mavi tasi aliminyum oksit tasa surterek yuzeyini iyice duzlestirdim. sonra yine ayni tasi mavi tasa surterek orta kivamda slurry hazirladim.
15zp2sw.jpg

devaminda hizli hizli rolling half strokes uygulayarak kisa surede koldaki killari kesecek hale getirdim. ayni slurry yi yikamadan suyla seyrelterek bundan sonra 50kere x strokes yaparak asili kil testine gectim.
ef4ew.jpg

iwrj2x.jpg

asili kil testini HHT3 seviyesinde yani ortalama bir kotikul seviyesinde gecti.
daha sonra usturayi bantlayarak 30 kere daha x-strokes yaptim.
8yw50x.jpg

sonuc: bu tas kotikul veya thuringen seviyesinde yaklasik 10k (10000 grit) civari yerli dogal ve en onemlisi ucuz bir tas.

flkkg6.jpg
daha bulunurmu acaba bu taştan hocam?
Denizlili oldugu soylenen bir pazarlamaci getirip satmis. hirdavatcilarda mavimsi gri yukaridaki resme benzeyen tarife uyan bir tas gorurseniz deneyin. 3-5lira 15cmX3-4cmX2cm yaklasik ebatlari. ayrica yuzeyinde dairesel kesilme izleri oluyor. baska bir tasa surterek o izler gideriliyor ornek resmi simdi koyuyorum.
not: tasi duzlestirme islemi 20 dakika surdu. bileme islemi yaklasik 15-20 dakika surdu.
tas daha tam kurumamisSmile
benimki dusup kirilmis. tam dikdortgen satiliyor.
6syqrs.jpg
35hqr79.jpg
iznerq.jpg
6zvqls.jpg
Bu taştan bizim de edinme şansımız var mı komşum?
bir hayırsever arkadaşımız iki adet alsa gönderse Blush
bol bol dua etsek ona değilmi ama Angel

Smile
(22/05/2012, Saat: 19:45)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]gg de vardı sanki bir ara ama aynı taşmı bilmiyorum.
hocam
ggda diamond marka 300 gritlik bir
restore tası dolanıyor
aleminyum oksitli
cin malı birsey
onu mutfak bıcaklarımız ıcın almayı dusunuyorum ama
bu baya farklı bir taş
yarin bakip sorarim ayni yere ama olsa bana kirik tasi verir miydi diye de dusunuyorum. aslinda girit tasi sormustum bana girit tasi yok ama dogal tas var giritten biraz daha kotu!! demisti. dedigim gibi yuzeyi cok hosuma gitti. sert bir tas. camda surter gibi ses ama BBW de surtuyormus gibi tatli ve yagda kayiyor gibi bir his veriyor.
ustteki tarife ilaveten 20 kere daha surttum. overhone ne demekmis anladim. ustura agzi dondu(buyutecle baktim bir taraf yansima yapiyordu ve kil testinden kaldi) ayni sayida ters surterek eski haline getirebildim. tas kotikulden iyi gibi ama yesil tas(adi boyle kaldi) kadar iyi degil. aksama tiras testi yapacagim sonucu ben de merakla bekliyorum.
tiras testini yaptim. acik konusmak gerekirse kotikulden pek de farkli hissetmedim. bu da yumusak. bunda da kendimi kesme hissi olmadan guven duygusuyla tiras oldum. bunda da iki duz bir capraz perdeyle sinekkaydiya yakin tahrissiz sakalimi kestim. alkollu aftershave surdum yanma hissi de yok. iki ustura verseniz hangisi kotikul hangisi bu tas ayirt edemem yani. kor usturayi bastan sona bilemesi, bileme hizinin yuksek olmasi ve ozellikle fiyati sebebiyle kotikulden kat kat avantajli. tek dezavantaji fazladan surtunce overhoning denilen durum meydana geliyor.
Diger yandan yesil tasimla kiyaslarsam keskinlik bakimindan yesil tasin yanindan bile gecemez. yesil tasla polishing yaptigim ustura eger yeterince dikkat etmezsem affetmiyor. kestigini bile anlamiyorum cunku hafif tuttugum icin kanatmiyorum ancak ertesi gun aynada baktigimda incecik bir kirmizi bir cizgi gordugumde anliyorum. herhalde yesil tas charnley forest kalitesinde, dezavantaji yavas olmasi ve sadece parlatmak icin kullanilmasi.

mavi tasa donecek olursak bulursaniz kesinlikle kacirmayin derim.
bendeki taş buna çok benziyor ama aynısımı bilemedim. taşın rengi, aradaki beyaz katmanlar,slury rengi,düzleştirilen yüzündeki çiziklerin beyaz görünüşü vs vs aynı,dairesel kesim izleride aynı, ama doğal parçalanmış yüzünde sizdekindeki gibi mavi tozlardan çok kırmızımsı kum rengi sarı renkli katmanlar var
çok fazla sürtme yapmıştım ,hem su hem yağ kullanmıştım,pek verimli olmadı,overhone dediğiniz durum oldu galiba.verimli keskinliğe kaç geçişte ulaşırım,bileme yönleri nasıl olmalı.birde yazınızdan anladığım kadarıyla 5 farklı aşama kıl testi var sanırım bunlarıda açıklayabilirmisiniz.yağ katmanını sabunlu suyla temizlemem gerekirmi?
baştan tekrar bileyeyim ,sizdekine benzer verime ulaşamazsam bu taştan bende almak isterim
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7