Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: El Yapımı Tıraş Sabunlarım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
r2rfd3.jpg
2a3fr9.jpg
2reifdk.jpg

Arkadaşlar el emegi yapmak cok uzun suruyor gunluk 15 - 20 tane dokebilirsem yine cok iyi is yapmis olurum.
Komşum çok güzel görünüyor, elinize emeğinize sağlık
Komsum tesekkur ederim bu gece hindistan cevizi yagli olanlari doktum. Donmasini bekliyorum. Bir haftada bitecek gibi uretim.
Hindistan Cevizi Yağlı sabunlar döküldü
2s9ssqf.jpg

Öndeki beyazlar Hindistan Cevizi Yağlı
ildkdv.jpg
htz76h.jpg

Saygılar Komşularım şimdi hindistan cevizi yagli olanla bi traş olalım bakalım Smile
@Efrasyab hindistan cevizi ağırlıklı AS losyon yapıyorum. Tabii her gün açıp açıp kokluyorum. Bugün süzdüm. Bir kaç güne tamamlayacağım.

Ben bendekini içmemek için 1,5 aydır kendimi zor tuttum. Sizin sabunları görünce de iştahım kabardı Smile.
(01/12/2017, Saat: 02:40)pilotic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Efrasyab hindistan cevizi ağırlıklı AS losyon yapıyorum. Tabii her gün açıp açıp kokluyorum. Bugün süzdüm. Bir kaç güne tamamlayacağım.

Ben bendekini içmemek için 1,5 aydır kendimi zor tuttum. Sizin sabunları görünce de iştahım kabardı Smile.


Komşum harika görünüyorlar, elinize sağlık. Olmalarını bekliyoruz Sarı olanlar neyli?
@Pilotic komşum, Benim sabunlar da çok baskın koku olmuyor sadece kantaronlu sabunda esans kullandım onu da kantaronda bulunan domninant karakterli zeytinyağının bayık kokusunu maskelemek için Emir hocam kullanıyor kantaronlu sabunumu o da sabunu ısırıp yememek için kendimi zor tutuyorum diyordu en son. Ben sabunları kaynatarak yapıyorum, ısıl işlemden geçtikleri için ince bir çam  sakız kokusu geliyor. Dominant yağdan yaparsam o zaman yağın kokusu sabuna siniyor ancak genelde dominat yağlar çok da güzel kokmaz. ama içine aroma verici filan atsam piyasa sabunları gibi efil efil kokuturum. Bu arada dün ilk olarak Hindistan Cevizli olanı denedim, köpük çok kaliteli çıktı. Tıraştan önce Eyüp  Sabri krem sürerdim bu sefer sabunun etkisini rahat göreyim diye sürmedim. jilet yağ gibi kaydı, şimdiye kadar olduğum en hızlı ve rahat tıraştı diyebilirim.Ayrıca cildimi hiç yormadı jilet. Zaten nemlendirici etkisi de var hindistan cevizi yağında ben buna bir de hint yağı ekledim iyice cildimi pamuk gibi yaptı. Bu arada Komşum Hindistan Cevizi Yağının Donmasını Losyonda nasıl engelliyorsunuz? Bu büyük başarı , tebrik ederim gerçekten. Wink  Wink

@Dragon komşum Sarımtırak olanlar Kara Üzüm Çekirdeği Yağı içeriyorlar.
@Efrasyab ben hindistan cevizi yağı kullanmadım losyonda. Bir ihtimal bir kaç damla damlatacağım ama henüz emin değilim bu konuda.

Ben rendelenmiş hindistan cevizini incir kabuğu ve şeftali kabuğuyla birlikte etil alkole yatırdım 1.5 ay kadar önce. Dün de süzdüm. Şeftali kokusunu çok geç olarak dün ilk kez alabildim. İnciri alamadım zaten incir kolonyasını biliyoruz ama incirin kendisi nasıl kokar pek bir fikrim yok Smile. Bu süre zarfında her koklamamda baskın bir şekilde hindistan cevizi kokusu geldi. Düne kadar hindistan cevizi yağı da eklemeyi düşünüyordum fakat süzerken benim losyonun zaten yağlandığını farkettim. O nedenle belki eklemeyeceğim. Şimdi, E vitamini, Gliserin, Aloe Vera ekleyip eklememe konularını araştırıyorum. Ona göre bir harman yapacağım.
@pilotic komşum,

Aloe Vera tavsiye ederim. keşke bende bulabilsem bir de aloe veralı sabun yapsam ama 2 yıldır Ankarada yaşıyorum aradığım hiç bir şeyi bulamıyorum. Hala sabun için ham maddeleri, yağları İzmirden getirtiyorum.
Keşke tüm sabun üretimi tüketimi yerli olsa
Hepimiz kazanırdık
Hala damascus üstadın sabunlarını kullanıyorum
Ve o korumayı başkalarında bulamıyorum
Ellerinize emeğinize sağlık üstadım
Ciddi alıcıyım Smile
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26