Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Acemiden, ilk başlayacaklara tavsiyeler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Belki çok çok yolun başındayım ama ben de birkaç bir şey eklemek istiyorum bu konuda. Geleneksel traşa yeni başlayan biri olarak ilk hatam jilet şeçimimdi. İkinci defa traş olmadan önce farklı jiletler toplamaya çalıştım. İlk Zaza ile oldum ama onda cilde olan açı ve baskı konusunda baya acemiydim. İkinci traşa gelene kadar çok video izledim ve forumu baya okudum. İkinci jilet Voskhod oldu. Beşinci traştan sonra sakal yapım ve perde sayısına göre artık kaldırmayacağını anladım. Şimdi Bic Chrome ile oldum. Burada bana kalırsa cildinizi tanımak, kılların çıkış yönü ve elinizin pratikliği. Diğer yan etkenler de ılık suyla cildi yumuşatıp, uygun sabunu bulabilmek. Ben Wilkinson'ın mavi kap olanını almıştım. Kayganlık vermesi iyi. İlk köpürtmelerim o kadar da iyi değilmiş, hafif yoğurt kıvamına getirmek gerektiği söylenmişti bir videoda.

Hazırlık aşaması haricinde size artı getirecek ve ilk seferde başarılı iş çıkartacak ipuçları,
Makinenin cilde olan açısı ve baskısı
İlk perdenin kılların çıkış yönüne doğru alınması

Boynum normalde pancar gibi kızarırdı, iyi bir aftershave yanına cadı fındığı da ekledim. Gerçekten keyif alarak yapıyorum bu işi Smile

Bic yaprak jiletten sonra Zaza'ya tekrar şans vereceğim. Bakalım bu sefer ne olacak ?

Herkese keyifli traşlar
Ben de acemi sayılırım hala, ben de baya jilet toplamıştım ve ilk tıraşımı Voskhod'la olmuştum çünkü herkes orta-iyi arası bir yere konumlandırmıştı, ilk korkuyu attıktan sonra en sevdiğim jilet oldu. 2 paket bitirdim, bir arkadaşı da başlattım, hatta o jiletli usturaya bile geçti. O da Voskhod'u çok beğenmişti. Voskhod bitince Astra Yeşil denemiştim ve baya tahriş yaşattı bana, ama DE89'a geçince onu da sevmeye başladım.

Sizin fikrinizi de merak ettim, Voskhod'da nasıl bir sorun yaşadınız?

Bu arada Bic ve Zaza almamışım bu kez bunları da ekliyorum sepete.
(14/09/2017, Saat: 20:19)Infinitum Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben de acemi sayılırım hala, ben de baya jilet toplamıştım ve ilk tıraşımı Voskhod'la olmuştum çünkü herkes orta-iyi arası bir yere konumlandırmıştı, ilk korkuyu attıktan sonra en sevdiğim jilet oldu. 2 paket bitirdim, bir arkadaşı da başlattım, hatta o jiletli usturaya bile geçti. O da Voskhod'u çok beğenmişti. Voskhod bitince Astra Yeşil denemiştim ve baya tahriş yaşattı bana, ama DE89'a geçince onu da sevmeye başladım.

Sizin fikrinizi de merak ettim, Voskhod'da nasıl bir sorun yaşadınız?

Bu arada Bic ve Zaza almamışım bu kez bunları da ekliyorum sepete.

Voskhod ile bir sorunum olmadı. Normalde kaç defa kullanan var bilmiyorum da ben o kadar kullanabildim. Belki perde sayımı azaltırsam daha fazla çıkabilir. Şu anlık en memnun kaldığım jilet kendisi. Zaza için pek iyi yorum yok ama adamlar bayadan beri satıyorlar ve bu jilet makine yağı koktuğu için bu kısımdan dolayı nostaljik sayılabilir. O yüzden belli bir kısmını saklayacağım. Özel teflon vs kaplaması yok ve çoğu kimse de önermiyor. Ben teknik vs. işleri biraz oturttuğumdan dolayı yeniden şans vereceğim kendisine. Daha KAI - GILLETTE - SHARK ... Jiletler var sırada.
Zaza'yı ikinci kullanışımda fazla perde atmam gerekti. Bu baya eksi bir puan. Yani iki günlük sakal için gerçekten can çekişti. Çok seyrek ve yumuşak sakallı kişiler için bile belki diyorum. Denemek isteyen denesin tabi. Ben nostalji olarak saklayacağım.
(15/09/2017, Saat: 01:02)electrolite Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben teknik vs. işleri biraz oturttuğumdan dolayı yeniden şans vereceğim kendisine.

Cok dogru bir tespit yapmıssınız, bugun begenmediniz urunleri yarınlarda teknik, el ayarı oturdugunda begenme olasılıgınız her daim var. Zaza icin gecerli olurmu onu bilemedim, ama dusunme tarzınız icin kutluyorum sizi.
@electrolite komşum bende çok doğru ve üstad tesbitleriniz için kutluyorum sizi..
(19/09/2017, Saat: 10:38)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cok dogru bir tespit yapmıssınız, bugun begenmediniz urunleri yarınlarda teknik, el ayarı oturdugunda begenme olasılıgınız her daim var. Zaza icin gecerli olurmu onu bilemedim, ama dusunme tarzınız icin kutluyorum sizi.

Çok teşekkür ederim Smile
@electrolite Hocam Hoşgeldiniz.Geç kalınmış bir merhaba,öncelikle bunun için özür dilerim.Jilet gibi subjektif bir konuda doğru bir düşünme tarzı geliştirmeniz Harika.Ama sorulması gereken soru şu; Zaza değişmeyeceğine göre bundan 1 sene sonra artık acemi değilseniz yine de sever misiniz? Severseniz değişen Zaza mıdır ,siz mi? Peki Ya sevmezseniz? If you buy quality,you only cry once. Ezcümle; bütün üstadlar aynı yoldan geçti,biz de,çöp çöptür Hocam.Selamlar.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(23/09/2017, Saat: 02:19)ahraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@electrolite Hocam Hoşgeldiniz.Geç kalınmış bir merhaba,öncelikle bunun için özür dilerim.Jilet gibi subjektif bir konuda doğru bir düşünme tarzı geliştirmeniz Harika.Ama sorulması gereken soru şu; Zaza değişmeyeceğine göre bundan 1 sene sonra artık acemi değilseniz yine de sever misiniz? Severseniz değişen Zaza mıdır ,siz mi? Peki Ya sevmezseniz? If you buy quality,you only cry once. Ezcümle; bütün üstadlar aynı yoldan geçti,biz de,çöp çöptür Hocam.Selamlar.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

+ 1 çok doğru ve güzel yorumlamışsınız @ahraz Caner üstat..
@electrolite komşum Özellikle doğru Tıraşın yanında keyif faktörünüde eklediyseniz “when you buy one get a good one” yolu sizi üzmez..Smile
(19/09/2017, Saat: 15:29)Tahir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@electrolite komşum bende çok doğru ve üstad tesbitleriniz için kutluyorum sizi..

Sağolun Smile