Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Siteyi ustura satın almak için araştırma yaparken buldum. Geçen hafta mühle r41 alma kararımı bu forumda yer alan yorumlara bakarak verdim.

Bugün r41 ile ilk tıraş sonrasıda üye olarak aranıza katıldım.
Hoş geldiniz komşum. Keskin ve güzel bir başlangıç yapmışsınız R41 alarak Smile Memnun kaldınız mı R41'den?
Foruma hoşgeldiniz...
(29/08/2017, Saat: 14:26)FurkanErdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz komşum. Keskin ve güzel bir başlangıç yapmışsınız R41 alarak Smile Memnun kaldınız mı R41'den?

Herkese teşekkür ederim. Hoşbulduk.

Mühle R41 'imi bugün teslim alıp eve gelir gelmez ilk tıraşımı oldum.

Sonuçtan çok ama çok memnun kaldım. Diğer marka ürünleri kullanmadığımdan kıyaslama yapamıyorum.

Ama R41 tüm isteklerimi karşıladı. Aletin ağırlığı ve elde duruşu çok güzel. Ürün gerçekten işçilik olarak kaliteli ve değerli.

Jilet makineye çok güzel yerleşiyor. Sakalları ciltte neredeyse kendi ağırlığıyla kesiyor.

Ben usturadan sonra kullandığım ve 40 yaş tecrübesiyle agresif bulmadım. Öyle ustura gibi değildi. Hatta acaba o kadar agresif diyenleri okuyunca aldığım ürün yanlış mı geldi diye tekrar kontrol ettim Smile

Ama korkunç düzeyde bir agresiflik görmedim.

Tabi dediğim gibi bu usturadan geçişinde etkisi olabilir.
@OğuzÖztürk hoşgeldiniz.

R41 tecrübeli birisi için güzel bir alettir. Agresiflik olarak, standart kullanılan aletler içerisinde en agresifi olduğu için genelde çok agresif yorumu yapılır ama sizin de tecrübe ettiğiniz üzere gayet güzel bir alettir. Keyifli tıraşlarınız olsun.
@OğuzÖztürk foruma hoşgeldiniz, keyifli sohbet ve tıraşlar diletim.. Biraz sizi tanırsak memnun oluruz Smile
Selamlar Saygılar
Aramıza hoşgeldiniz. Kendiniz ve tıraş merakınız hakkında biraz daha bilgi verirseniz memnun oluruz.
@OğuzÖztürk hoşgeldiniz.
(29/08/2017, Saat: 20:25)Tahir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@OğuzÖztürk foruma hoşgeldiniz, keyifli sohbet ve tıraşlar diletim.. Biraz sizi tanırsak memnun oluruz Smile
Selamlar Saygılar

İstanbul da yaşıyorum. Danışmanlık firması sahibiyim.

Klasik tıraşı fark edeli pek olmadı. Onca makine ve keyifsiz tıraş sonrasın arayışlarımın bir sonucu olarak bu forum üzerinden konunun farkına vardım.

Seviyeli keyifli forum ortamı da ilgimi çekince işte buradayım Smile

Motosiklet sürmeyi seviyorum. Mantıklı olmayı da. Yani deli motosikletli sayılmam.

Teknolojik, üzerinde mühendislik bulunan aletleri seviyorum. Maalesef bizim ülkede bu özelliklere sahip neredeyse üretilen hiç bir malzeme yok. Mühle 41 ide edinmemdeki bir diğer sebepte budur.

Yerli üretim usturayıda gördüm yabancı üretim olanlarınıda. Arada çok uçurum var. Maalesef alıp işleyip satmak dışında ciddi bir üretimimiz hala yok.

İlk aldığım ustura https://www.razorus.com/Proraso-Jiletli-...R-604.html burada satılan usturaydı. Ancak sol el kullanmadığım için cildi baya yormak ve ince noktalarda kaçırmaktan ötürü diğer seçeneklere bakmaya başladım.

Tıraş olmak şimdi çok daha keyifli. Artık tıraş olurken vaktim boşa gitmiyor, güzel bir hobi edindiğimi düşünüyorum. Neticede de oldukça keyifli bir dünya keşfettim.

Daha önce 4-5 tl lik jilet taşıma aletleri dışında kaliteli aletlerinde olduğunu bilmediğimizden normal tıraş bıçakları kullanırdım. İlk defa 1-2 sene önce ustura almak istedim ancak gerek internetten gördüğüm yorumlar gerekse berber arkadaşların tehlikeli demesi üzerine vazgeçtim.

Sonra baya zaman sonra Smile tekrar denemeye karar verdim. Ama ustura ile tıraş olmak keyifli olmakla birlikte oldukça zor. Tek el ile olduğunuzda tıraş keyfinide olumsuz etkileyebiliyor. Baya bir el alışkanlığı şart.

Ama dediğim gibi forumda uzun uzun yorumları okuduktan sonra aldığım R41 gerçekten bugüne kadar gördüğüm en kaliteli iş çıkaran tıraş aletiydi.

Bugüne kadar almadığım çok güzel bir keyif aldım. Gerçekten hissiyatı, tıraş keyfi ve kalitesi apayrıydı. Şimdi biran önce sakalım uzasın tıraş olayım diye bekliyorum Smile
(29/08/2017, Saat: 19:41)OğuzÖztürk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben usturadan sonra kullandığım ve 40 yaş tecrübesiyle agresif bulmadım. Öyle ustura gibi değildi. Hatta acaba o kadar agresif diyenleri okuyunca aldığım ürün yanlış mı geldi diye tekrar kontrol ettim Smile

Ama korkunç düzeyde bir agresiflik görmedim.

Tabi dediğim gibi bu usturadan geçişinde etkisi olabilir.

Aramıza hoş geldiniz. Tecrübeli ellerde R41 harika bir alettir. Yine de sizden 8 yaş deneyimli biri olarak uyarmak isterim, hafife alınacak bir alet değildir. Kullandığımız diğer DE aletlere benzemez, saygı bekler. Ustura ile tıraş olur gibi konsantre olursanız sıkıntı yaşamazsınız. Hata affeden bir alet değildir. Tekrar hoş geldiniz, keyifli forumlar dilerim.
Sayfalar: 1 2