Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraşa başlangıç..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar,

28 yaşındayım bölgesel olarak orta sertlikte sakallarım mevcut, kirli sakal vb. bırakamadığım için günlük en azından 3-4 günde bir kartuşlu ile tıraş oluyordum, geleneksel ıslak tıraşı sıfır kesmek istediğim için araştırmaya başladım,

wilkinson classic tıraş aleti, wilkinson fırça, arko tıraş kremi, perma sharp jilet ile başladım, başladım ama bu yazıyı yazmayı düşünmeme iten en büyük faktör süreçte yaşadıklarımdı.

öncelikle araştırma esnasında gerçekten bu forumdan çok yararlandım, en azından benim yaşadıklarımdanda başkası yararlansın istedim. her tıraş olduğumda batma, yanma, rahatsızlıkla birlikte ya jilettendir, teknik yanlış vb. diye sürekli yineledim süreci,

geçenlerde detaylı olarak burda okurken aslında hazırlık sürecini gerçekten atlayabileceğim aklıma geldi birazda yoğun okuma sürecinden sonra standart milyoncudan arko sabun, bunun için bi tas, ve sadece denemelik (olumsuzunu görmek amaçlı) yuma makine aldım.

3.5tl masraf ettikten sonra evde arko sabunu tasa bastıra bastıra yerleştirdimki çok kolay oldu 3-4 parça kopardıktan sonra sırası ile bastırarak sıkıştırdım, öncelikle fırçayı ıslatıp 20sn. kadar yükledikten sonra farklı bi tasta köpürttüm (tıraş sonrası bunu artık sabun olan tastan direk yüzüme uygulama yapıcam daha kolay oldu) sonrasında yüzümü yıkayıp arko kremle az nemlendirdim ve fırçayla köpüğü uyguladım, ve o yuma, ilk perdede hiç sorunsuz jileti dahi hissetmeden bütün yüzümü aldı, hadi ilk perde normaldir dedim ikinciyi tersten aldım oda aynı, yuma ile mükemmel bi tıraşı ilk defa gerçekleştirebildim belki 10-15 tıraştan sonra bu şekilde bi tıraşın yuma ile mümkün olabileceğini sanmıyodum ama şaşırttı beni gerçekten, ve gerçekten sıfır olarak ilk defa bu şekilde mümkün olabildi.

sizlerden ricam yumaya eşdeğer bıçak aralığı, agresifliği vb. özellik olarak en yakın güvenilir markalardan kaliteyi bi şekilde arttırabilmek amaçlı alınabilecek makineler nelerdir ?

okuduğunuz, zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Foruma hoş geldiniz ...
Oncelikle hosgeldiniz.

Uygun fiyatlı olarak soruyor iseniz, cogu arkadasımız, Rimei veya Ming Shi  yi begenerek kullanıyor. Ama yarım depo benzine 250 lira verilen memlekette, 100 lira ayırabilirseniz kendi kisisel hobinize,
Mild olarak Merkur 15C veya EJ De89 veya Merkur 34c,  1 tane alayım ileride elim alısınca ayarı ile oynar daha agresif yaparım derseniz kesinlikle Merkur Progress oneririm.
Senelerce zevkle kullanacagınız, banyoda her gordugunuzde gurur duyacagınız, yarın oburgun belki evladınıza devredebileceginiz omurluk aletlerdir hepsi.
Hoş geldiniz foruma, keyifli köpükler. Ve bütçenize uygun mu bilemem ama kesinlikle progress tavsiye edilir.
Foruma hoşgeldiniz. @dikdik_s Serdar abi zaten söylenecekleri söylemiş. Bence de bütçeniz uygunsa ilk tercih olarak Progress'i düşünebilirsiniz.
(03/07/2017, Saat: 15:38)SKYBRAVE Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Foruma hoşgeldiniz. @dikdik_s Serdar abi zaten söylenecekleri söylemiş. Bence de bütçeniz uygunsa ilk tercih olarak Progress'i düşünebilirsiniz.

Ej hosuma gitti, gorsel olarak bakıyorum tabi ama hosuma gitti bununla yuma benzeri tıras olabilirmiyim diye dusunuyorum, bugun hızlı bi tıras oldum bıraz zprları hazırlıgınıda cok yapamadım ama jileti bir kullanımlıkmı kullansam kararsız kaldım birde gunluk 2-3 perfe tıras fazlamı olur sizce?
Ej forum üyeleri tarafından oldukça beğenilen ve genellikle de geleneksel tıraşa yeni başlayanlara ilk tavsiye edilen tıraş aleti. Yuma tıraş aletini kullanmadığım için ikisi arasında karşılaştırma yapamayacağım. Islak tıraş aceleye gelmez. Hazırlık aşamasını özenle yapmalısınız. Ben tıraş bıçaklarını 2 veya 3 kere kullanıyorum. Forum genelinde de durum çoğunlukla böyle. Günlük 2-3 perde tıraş olursanız cildiniz çok yıpranır ve fazlaca tahriş yaşarsınız. Ben tıraş olduğumda 2 veya 3 perde oluyorum ama sonrasında mutlaka bir gün ara veriyorum cildimi dinlendirmek için. Cildim de müsait buna. Ertesi gün sakallarım fazla uzamamış oluyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Foruma hoşgeldiniz, keyifli forumlar ve zevkli tıraşlar dilerim..
Bu işin sonu yok İlerde hiç kullanmayacağınız malzemeleri almaktansa bence bütçenizi baştan optimum tutup tıraş aleti ve fırçanızı ona göre alın ve keyifle tıraş olun komşum..
Foruma hoş geldiniz.Kesinlikle Merkur Progress tavsiye ederim.Baska makineye ihtiyaç duymazsiniz.160 ile 180 tl arasi bi fiyata sahip fakat birden fazla makinenin özelligi var.Agresifliği ayarlandığı için canınız nasıl isterse öyle kullanabilirsiniz.
Hoşgeldiniz


Tapatalk kullanarak gönderildi
Sayfalar: 1 2