Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Aranıza yeni katıldım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba ismim Özgür,
Kayseri'de yaşıyorum ve 40 yaşımdayım. Bir avm'nin müdürüyüm.
Yaklaşık 25 yıldır geleneksel (çift taraflı ayarlanabilir tıraş bıçağı) yöntemlerle tıraş olmama rağmen forumunuzu yeni keşfettim.
Her gün tıraş olan bir kullanıcıyım, bugüne kadar yaklaşık 20'ye yakın tıraş bıçağı kullanmışımdır. Hepsini muhafaza etmekteyim. İçlerinde ambalajı hiç açılmamış Gilette'ler dahi mevcut. Gilette, Concord, Feather, Merkur vb markalara ev sahipliği yapıyorum.

Tıraş olmaktan keyif alıyorum, her sabah tıraş olduğum için genellikle feather tercih ediyorum, izinli olduğum günlerde tıraş olmaz isem ertesi gün jilet açısı ayarlanabilir Gilette kullanıyorum. Tıraşı zul değil kendime ayrıdığım özel bir zaman olarak algıladığım için uzuun uzun tıraş oluyorum kimi zaman Türk kahvesi ve sigara bile eşlik ediyor Smile

Tıraş alışkanlığım hakkında ise, duş sonrasında yağlı arko krem sürüyorum, ardından fırça ile Arko sabun (tüp veya kutu içinde olan) ile köpürtüp, feather jilet ve feather popular ile tıraş oluyorum (kısa bir süre önce Derby premiumu keşfettim 100 adet satın aldım, bir süre sonra deneyeceğim) önce düz sonra yanakları yanlara doğru kıvırcık boyun kıllarını ise önce düz sonra ters alanlardanım.

Tıraş sonrasında Aqua Velva kullanıyorum.

Bir süre önce bir dostumun tavsiyesi üzerine bir parça pamuk ile cildime çörek otu yağı sürüp tıraş oldum. Netice oldukça hoştu, tahrişi engelliyor en azından bana öyle geldi. El alışkanlığım olmadığı için her gün uygulayamıyorum unuttuğumdan bazen uyguluyorum işte. Smile

Vaktim olduğunda Ankara ve Kayseri'de antikacı ve bit pazarlarını gezer, kimi zaman da ebay'den lot halinde safety razor satın alırım. elimdekiler haricinde bir miktar da bu yollardan temin ettiğim bıçaklarım mevcut. Yanlış anlaşımasını istemem ürünleri koleksiyon amacıyla topluyorum satış ya da herhangi bir amacım yoktur.

Yurt dışına çıktığımda bu tür ürünlerden temin etmeye çalışıyorum.

Şimdiden hoş buldum,

Saygılarımla,
@Lockhead komşum hoşgeldiniz kefiyli forumlar diler tecrübeleriniz ile katkılarınızı dilerim .
(26/06/2017, Saat: 19:08)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Lockhead komşum hoşgeldiniz kefiyli forumlar diler tecrübeleriniz ile katkılarınızı dilerim .

Selamlar,
Aslında günlerdir forumdaki yazışmaları ve fikir alışverişini okumaktayım. Belirtmek isterim ki, yazılacak olan her şey zaten yazılmış oldukça kıymetli üyeler oldukça faydalı paylaşımlar yapmış. Benim katkım olması pek iddialı olur Smile

Sevgiler, iyi bayramlar...
@Lockhead komşum hoşgeldiniz.Bayramınızı kutlar ,keyifli bir forum geçirmenizi dilerim.
Hoşgeldiniz, keyifli forumlar. İyi bayramlar
Hoşgeldiniz,umarım güzel vakit geçirirsiniz forumda.
(26/06/2017, Saat: 19:36)KAYHAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz,umarım güzel vakit geçirirsiniz forumda.

Sıcak karşılama için teşekkürler... Bu arada pipo forumunda tanıtımı gördüm. Aynı zamanda bir pipo severim Smile
Sevgiler...
Hoşgeldiniz. Keyifli tıraşlar.
Güzel bir tanışma yazısı olmuş , aramıza hoşgeldiniz Smile
İyi bayramlar .
Foruma hoşgeldiniz keyifli tıraşlar dilerim...
Sayfalar: 1 2 3 4