Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: One Blade - Core
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
(10/09/2017, Saat: 00:03)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Core modeli de Feather FHS-10 jilet kullanıyor. Zaten FHS-10 standart bir jilet değil ve bu alet özellikle FHS-10'u kullanmak için yapılmış bir alet olduğu için dediğinize katılamıyorum hocam.

Bana cevaben yazdıysanız, ben de bunu söylüyordum zaten. Standart dışı bir jilet kullanılıyor ve Gillette'in kendi "en yeni, en afili" sistemine uygun kartuş sattığı gibi OneBlade/Feather ikilisine mecbur kalıyoruz anlaşılan hala.
@kokopelli komşum, GEM jiletlerin omurgasını söküp de kullanabiliyorsunuz diye okumuştum. Buna ek olarak bulabilirseniz antika Valet marka aletlerin jiletlerini kullanabilirsiniz. One Blade makineler zaten çok mild aletler, dolayısıyla Feather genelde tek seçiminiz olabilir. Bunun yanı sıra evet dediğiniz gibi, sizi tek jilete yönlendiriyor. Şu da var ki; One blade aletler pek de öyle ıslak tıraşçının aleti değil, daha çok kartuşlu kullanıp, daha uç seviye alet kullanmak isteyenler için tasarlanmış. Nev-i şahsına münhasır, butik üretim bir alettir, beğeneceğinizi düşünüyorsanız o dünyaya da girebilirsiniz, veya pas geçip normal DE jilet kullanan aletlerin dünyasında kalabilirsiniz, kişisel görüş ve tercih meselesi.
@onurcakmak haklısınız, özel bir alet olduğu için nasıl hissettirdiği daha önemli muhtemelen. Yine de farklı jilet bulunabiliyor olması fena haber değil.
Herkese selamlar.

Bu aleti kullanıp yorum yazacak kimse yok mu acaba? Smile
Hakikaten enteresandır başka konu başlıklarında kullananların yorumları vardı gerçi ama buraya hiç yorum yazmamışız.

Babama aldığım aleti kaçak arada kullandım birkaç defa Smile Şahsi yorumum bugüne kadar kullandığım tüm kartuşlu makinelerden iyi olduğu yönünde. Ancak rotasyonumdaki herhangi bir aletin yerine tercih edeceğim bir alet değil malesef.

Öncelikle aşırı mild bir yapısı var, aşırı mild olması nedeniyle tıraş olmak için oldukça bastırmanız gerekiyor. Oynar başlığı da ayrı bir problem, herhangi bir açı ayarlaması yapmanıza engel oluyor. Hayır kendisi düzgün ayarlasa sözüm olmayacak ama malesef kendi ideal açısını yakalamakta zorlanıyor. Araya birşeyler sıkıştırıp oynamaz hale getirdiğinizde bir derece kullanılabilir hale geliyor.

Fiyatı da ben aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 50 dolar civarıydı, şimdi 75 dolar olmuş. Bir de dolar 4.5 tl olmuş Smile Bu şartlar altında kartuş'dan geçenlere dahi tavsiye edemem çünkü (bir de pahalı jiletlerini eklediğinizde) f/p oranı oldukça kötü oluyor.

Babam ayda tek jilet değiştirerek mutlu mesut kullanmaya devam ediyor, orası ayrı Smile
Sayfalar: 1 2 3