Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel GEM (İlk Mesaj Güncel)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Merhaba arkadaşlar,
Model ismi SE-G (  Single Edge Gem )

GEM olarak bilinen, 40mm x 20mm x 0,25mm sertleştirilmiş çelik içeren alüminyum sırt destekli jiletleri kullanır. Bu jiletler İMPA TİCARET mağazasında bulunur.

Ağırlık Net 100 Gr.

25 Gr Başlık / 75 Gr Sap ağırlığıdır. 1/4 oranlı ağırlık ile başlık sap dengesini planlı bir şekilde oluşturduk.

Uzunluğu tam 90mm dir.

Başlık profil uzunluğu 40mm dir. Sap kalınlığı 13mm dir.

Taraklı sistemdir. Tıkanmadan uzun süreli tıraş olunabilir.

Agresif özellikte tıraş konforu sunmaktadır. Geleneksel tıraşa yeni başlayan ve hassas cilt yapısı bulunan arkadaşlar için bu modeli tavsiye etmiyorum.

Bu tip tıraş için ortalama el alışkanlıklarının tam olarak gelişmediğini değerlendirdiğim 21 yaşından küçük arkadaşlara da modelimizi maalesef tavsiye etmiyorum.

Komple 316 kalite masif çelik, cnc makineleri aracılığı ile işlenerek üretilmiştir.

Komple siyah titanyum ile kaplanmıştır. İleride farklı renkteki kaplama seçenekleri sunulacaktır. (Altın / Kızıl / Bronz Titanyum, PVD Kaplama vb.)

Jilet yandan sürülerek yükleniyor ve setiskur(sonsuz vida) ile sabitleniyor.

Başlık üstünde marka ibaresi, başlık altında teknik özellikler ve üretim yeri, sapın altında da logo lazer ile kazınarak işlenmiştir.

Kaplanma işleminden önce cam küre ile iki kez birer hafta aralıklarla kumlanmıştır(10 Bar).

Kumlama işleminden önce elektro polisaj işlemi yapılmıştır.

İmpa stoklarına girdiğinde buradan duyurusunu yapacağım,

Saygılar


Çalışma Sistemi






Instagram:
https://instagram.com/p/BUr7kIigiEB/

GÜNCELLEME: 30/05/2017
Az önce Rocnel Elite ile tıraşımı tamamladım, şöyle bir foruma bakayım dedim, gördüm ki beklenen modelin perdesi açılmış.

Elinize sağlık Murat bey, güzel tasarlanmış bir alet. Tasarımının yine jilet sıkıştırmalı olduğunu da göz önünde bulundurursak, tasarımı da Rocnel imzalı olmuş.

Camiaya hayırlı olsun.
Murat Bey Instagram da ki sorumu burdan da sorayım arkada ki jiletin esprisi nedir jilet nasıl yükleniyor önden, arkadan, yandan. Bu arada tasarımı çok zevkli olmuş gerçekten tebrikler.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(08/05/2017, Saat: 00:12)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Az önce Rocnel Elite ile tıraşımı tamamladım, şöyle bir foruma bakayım dedim, gördüm ki beklenen modelin perdesi açılmış.

Elinize sağlık Murat bey, güzel tasarlanmış bir alet. Tasarımının yine jilet sıkıştırmalı olduğunu da göz önünde bulundurursak, tasarımı da Rocnel imzalı olmuş.

Camiaya hayırlı olsun.

Sıhhatler olsun Smile

Piyasada çok GEM alet var, ama sanırım ilk çelik olanını biz yapacağız, ATT var 200 dolara ama sanırım 4 parçadan oluşuyor o, jileti yerleştirmek için 4 parçayı söküp takmak gerekebilir, ama tam anlamadım çalışmasını onlar da 1 Haziran diyorlar teslimat tarihi olarak. Bizim alette ise jileti sürmek yetiyor yandan, aynı oneblade mantığı gibi çalışıyor.

Şimdi fotoğraflar kötü ama bilgi olsun diye paylaştım, tam bittiğinde sapla beraber ciddi estetik bir alet olacak Smile
(08/05/2017, Saat: 00:15)utunc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Murat Bey Instagram da ki sorumu burdan da sorayım arkada ki jiletin esprisi nedir jilet nasıl yükleniyor önden, arkadan, yandan. Bu arada tasarımı çok zevkli olmuş gerçekten tebrikler.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler Smile

Yandan sürülüyor, çok basit, gem in sırt yapısına uygun bir alan var orada, ray gibi giriyor, bir saniyenizi almıyor, söküp çıkarmak. Sıkışması ise çok basit, logomuzun olduğu yerin içinde bilyalı setiskur var, bilya jileti sıkıştırıyor, bilyayı da yay itiyor.

Yani jileti takıp çıkarmak için aleti sökmenize gerek yok, bir bütün olarak kullanabiliyorsunuz, her sapla uyumlu yine aynı şekilde.
Ben artık bir rocnel sahibi olmak istiyorum. Bu ne güzellik yahu (; Elinize emeğinize sağlık sayın @rocnel
Boyutu görmeniz için kalemle paylaştım,
(08/05/2017, Saat: 00:24)köse_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben artık bir rocnel sahibi olmak istiyorum.  Bu ne güzellik yahu (; Elinize emeğinize sağlık sayın @rocnel

Teşekkürler Smile Tam bittiğinde siyah titanyum kaplaması ile piyasadaki en göz alıcı aletlerden olacak emin olabilirsiniz Smile
Çok onceleri murat beyle bir kucuk konusuna deginmistik. O zamanki ruh halimi yansıtan fotoyu aynen paylasıyorum.
ih8biw.jpg
(08/05/2017, Saat: 00:50)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çok onceleri murat beyle bir kucuk konusuna deginmistik. O zamanki ruh halimi yansıtan fotoyu aynen paylasıyorum.
ih8biw.jpg

Smile Teşekkürler

Bu arada tıraş videolarını izledim, çok keyifli tıraş oluyorsun, insanın hemen tıraş olası geliyor Smile
Sayfalar: 1 2 3 4 5