Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Castle Forbes "Lime Oil" Tıraş Kremi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
015293ba36999f01a4a1cd25b361fbe2.jpg





Castle Forbes "Lime Oil" (Misket Limonu Yağı) Tıraş Kremi


(Forumda Castle Forbes'ın farklı bir tıraş kremi için bir inceleme bulduysam da, 'Lime Oil' için ayrı bir başlıkta yazıyorum bu incelemeyi.)


Uzun zamandır merak ettiğim Castle Forbes tıraş kreminin 'Lime Oil'li olanı nihayet bana ulaştı.



529f6e421ade51a7bccfc7a1abcb633d.jpg


dd55b6716a25be52eeffc9b8904d852b.jpg



Önce Castle Forbes hakkında genel bir bilgi:

Bu bir İskoçya markası. Castle Forbes (Forbes Şatosu) İskoçya'da 200 yıl önce geniş toprakların sahibi soylu bir aile tarafından yaptırılmış bir şato. Ailenin şu andaki başı da (Şatoyu yaptıranların bilmem kaçıncı kuşaktan torunu) İskoçya'nın kıdemli Lord'larından olan 23. Lord Forbes. Babası da 22. Lord Forbes'miş....güzel işmiş İskoç soylusu olmak


Şato'nun arazisinde balıkçılıktan, tarıma, ormancılıktan, mandıracılığa bir çok iş yapılıyor...sonradan da bu 'şimdiki' Lord'un karısı Lady Forbes'in parfümery merakından, şatonun arkasındaki eski bir mandıra binasında 1996 yılında , profesyonel koku ustası bir arkadaşları eşliğinde parfümeri ( ardından da tıraş kremleri) işini başlatmışlar. Sadece en üst kalite doğal yağları kullanarak yaptıkları ürünlerle tanınır olmuşlar.

Castle Forbes'in 'Lime Oil' dışında 2 farklı tıraş kremi daha var: Lavender ve Cedar & Sandalwood


Tıraş Kreminin Ambalajındaki açıklayıcı bilgiler:

- Paraben içermez.
- Hayvani Ürünler içermez.
- Hayvanlar üzerinde Test edilmemiştir.
- Yapay koku maddeleri içermez...Sadece Saf, gerçek yağlar içerir.


Şunları da yazmışlar:

"Fevkalede formüle edilmiştir, muhteşem bir yakın tıraş için zengin, kremsi ama çok iyi bir köpük elde etmek için bol su ile çok az miktarda bir krem gereklidir. 2. ve 3. Pass'lar için, daha fazla krem kullanmak gerekmeden, biraz daha su ekleyerek köpük yenilemesi sağlanır.

Less is more (Az ama Öz)...Az krem ama çok su...200 ml Tıraş Kremimiz 5-6 aylık ortalama kullanım için yeterlidir.

Tıraş bir erkek için en önemli bakım zamanıdır. (Krem ile) Kapsamlı bir ıslak tıraş, tüp köpük kullanılana göre sadece 2 dakika daha fazla zaman gerektirir ama sonundaki faydalarından gün boyu istifade edersiniz."


Tıraş Kreminin İçeriği:

Water, Stearic Acid, Aloe Vera, Myristic Acid, Potassium Hydroxide, Glycerin, Coconut Acid, Dipropylene Glycol, Lime Essential Oil, Citric Acid, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Methylisothiazolinone, Potassium Sorbate, Limonene, Citral, Geraniol, Linalool.


Koku:

Önceden de yazmıştım, Citrus içerikli kokuları bir ayrı seviyorum. Bu misket limonu yağlı tıraş kreminin kokusunun çok müthiş olduğunu söylüyordu sipariş etmeden önce okuduğum yazılar.
Kutuyu açınca gelen koku çok hafif bir kokuydu, buram buram bir citrus'u ben tercih ederdim. Gerçi Zarif bir koku bu. Yapay bir baskınlığı yok. Köpük yapma sırasında yayılan o hafif koku da fena değil.


Köpük Elde Etmek:

Çok az bir miktar kremi köpük oluşturma kabına koyup, oldukça ıslak (ılık) fırçayla çalışmaya başladığımda bir süre sonra bir kaç damla daha su eklemek ihtiyacı hissettim. Sonra yine su istedi...Diğer kullandığım tıraş kremleri olan Art of Shaving ya da Aqua di Parma'nın yaptığı yoğunluk ve kıvamda bir köpük elde etmek için çok daha fazla çalışmam gerekti bu kremle. Bu arada gerçekten çok su seven bir krem bu...ek pas'lar için kalan köpüğe bir kaç damla ılık su eklediğinizde güzel bir köpük oluşuyor...tabi çok iyi çalışmanızı istiyor bu köpük (bende öyle oldu.)

Bu kadar zahmetli olmamalı köpük oluşturmak.

Köpük fena değil, yüzde sönme yapmıyor. Kayganlığı, koruyuculuğu da yeterli geldi. Fazla sayıda tıraşa imkan veren bir verimlilikte.

İşin ama'sına gelelim:

Sonuç: Tabi ki benim öznel yargılarım bunlar...Tıraş ve sonrası hissiyatından genel olarak memnun kaldıysam da....abartıldığı kadar muhteşem bir tıraş kremi değil Forbes Castle. Doğal içerikli olması iyi ama öyle çok sıradışı bir durumu da yok.

Köpük yapması zahmetli.

Daha keyif verici bir Citrus yoğunluğu olsa iyi olurmuş.


Sonuçta, herkes ister (!) rotasyonunda Şato'da Lady tarafından yapılmış (!) bir Tıraş kremi olsun

Ama bu Şato değilmiş o....ben elimdeki Forbes Castle'ı bitirdikten sonra, bir daha almayacağım.




















Sent from my iPad using Tapatalk
Şatonun bahçesinden bu kremler gel vatandaş ! Big Grin

Castle Forbes'ı fiyatları'nın biraz iddialı olması sebebiyle hep merak ederdim . Çok sevdiğim iki koku olan cedarwood ve lavantayı sipariş etsem mi etmesem mi emin değilim . Mustafa bey bir el atsada rahatlasak Big Grin
İnceleme için teşekkürler .
Güzel inceleme için teşekürler.
Keyifle okudum. İnceleme için teşekkürler.
@SumNauta komşum inceleme için teşekkürler elinize sağlık. Almayı düşünmediğim bir kremdi incelemeniz neticesinde gene de almayı planlamıyorum
Teşekkür ederim @Serjames @ooppss @Lorenzo @Nani Kuş
Sağolun.


Sent from my iPad using Tapatalk
Bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Fotoğraflarla destekli çok güzel bir değerlendirme yazısı olmuş. Ellerinize sağlık.
Ben teşekkür ederim @KlasikTıras Sağolun.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Üstat çok güzel bir inceleme olmuş. Kaleminize sağlık ama ben o kokuyu seviyorum bu ürünü nereden nasıl aldınız ben Amazon dan uğraştım getiremedim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Keyifle okudum. İnceleme için teşekkür ederiz.
Sayfalar: 1 2