Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Japon Tıraş Makineleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Gereksiz konu açmamak için forumu taradım ama bulamadım.

Japon yapımı tıraş aleti olarak Feather AS-D2 makinem var ve (tam istediğim gibi) Mild ama gayet etkili ve konforlu tıraş veren bu makineyi çok sevdim.

Konu hakkında bilgisi olabilecek arkadaşlara sormak istedim, Japon yapımı Feather'dan başka önerebileceğiniz (Mild olması tercihim) bir tıraş makinesi var mı ?

İnternetten aradım ama hakkında detaylı bir bilgi bulamadığım Misaki adlı TTO bir makine gördüm sadece.

Teşekkürler.


Sent from my iPad using Tapatalk
Size bir kac secenek önerebilirim, ben de mild seviyorum. Birincisi vintage aletlerden olan Gilette Tech, oldukca mild bir alettir. Tabii eski oldugu icin Ebay'den filan iyi bir parca dusurmeniz lazim. Yenisini almak isterseniz Delta Echo ve benzeri firmalar var (http://www.deltaechorazors.com/) , kaplama yaparak aleti yeni hale getiriyorlar. Ikinci secenek yine vintage bir alet Gilette Slim veya Fatboy, ikisi de adjustable yani ayarli aletler. Jiletine göre ayari degistirerek son derece mild tiras cikarabilirsiniz. Ben mesela Treet jiletlerini seviyorum, 4. ayarda yeterince etkili ayni zamanda da mild tiras oluyor. Feather ile 3. ayarda kullaniyorum ayni sekilde etkili ve konforlu (mild) tiras oluyor. Modern ayarli aletler icin foruma bakin, bazilari 1. ayarda bile cok agresif olabiliyor (Mesela Merkur Futur).
Teşekkür ederim @DarthVader


Sent from my iPad using Tapatalk