Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Feather New Hi-Stainless Platinum Coated Blade
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Made in Japan (1 kutusunda 10 adet yaprak jilet var)

c146786c.jpg

Feather Worldwide video (Feather tarihi ve üretim teknolojisi)





FEATHER IN RESMİ WEB SİTESİ

Featherı ürettiği tüm ürünler
http://www.feather.co.jp/eProducts.htm

FEATHER Safety Razor Co., Ltd. Şirketi 1 Temmuz 1932 de Japonyada kurulmuştur. Günümüzde Japonyada bir çok fabrikası ve ofisi bulunmaktadır.


Dünyanın en keskin jiletidir ama en uzun ömürlü jileti değildir. Japon şirketidir ve Japonyada üretilir. Usturadan tutunda, neşter, jilet, samuray kılıcı, jilet tutucu, bıçak ve her türlü kesici alet üretir. Özellikle medikal sektörüne sunduğu kaliteli kesici ürünlerle ün salmıştır. Fabrikasının içinde geçmişten bugüne ürünlerini sergilediği müzesi dahi vardır. Gerçekten 10 numara bir jilettir. Üretimde teknolojiyi sonuna kadar kullanır.

Ben testlerimde çok beğendim. Yüzünüzde nasıl gittiğini hissetmiyorsunuz kayıp gidiyor. Bende ilk tıraşda nokta nokta kanama yaptı daha sonraki tıraşlarımda bu olayı bir daha yaşamadım.

Fakat dünyanın en keskin jileti olmasına rağmen uzun ömürlü bir jilet değil. Gerçi ömrü ortalamanın üzerinde fakat 9-10 tıraşa yaklaşamıyor. Bende 5 tıraşı ilk günkü performansında yaptı. Her tıraşımda sakalım gürdü 1 haftalıktı. 6. tıraşda çekme yapmaya başladı, takıla takıla ilerledi ve körlendiğini anladım. Kısaca 7 tıraşı çıkaramadı. Ama ilk 5 tıraşıda ilk günkü keskinliğinde yaptı. Hatta 2. 3. tıraşda dahada keskinleştiğini gözlemledim. Fakat benim kullandığım jilet tutucu biraz dandikdi. Kaliteli bir jilet tutucuyla kullanıldığı zaman çelik usturaya en yakın tıraşı yapacilecek nadir jiletlerden biridir. Kaliteli bir jilet tutucuyla deneyip gözlemlerimi tekrar paylaşıcam.

Not: Kalitesinden ötürü diğer jiletlere nazaran biraz pahalıdır ama çokta abartılacak bir fiyatı yoktur. Ebay den uygun fiyata bulunabilir. Ebayde taklitleride satılmaktadır. Alırken güvenilir satıcılardan almaya özen gösteriniz. Ben aldığım satıcının linkini 2. mesaja ekliyorum.

8602e49e.jpg

23aa40f6.jpg


Değerli üstadlardan eskiuye3315 arkadaşımızın kendi blogunda ve donanımhaberde Ağustos 2010 da yaptığı feather jilet yorumunuda sizlerle paylaşmak istiyorum.

eskiuye3315
FEATHER MADE IN JAPAN -9.0 –
Feather Japon malı olup dünyada jilet sınıfında zirvede olan ve bunu kesinlikle hak eden bir jilet markasıdır. İlk feather tıraşımı bugun bile heyecanla hatırlıyorum. Kargodan aldığım jiletlerimin ağırlığı bile bir başkaydı sanki. Feather jiletlerle beraber feather tıraş aletini de almıştım. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra jileti yüzüme vurduğumda ilk başta sabundan dolayı tıraş aletinin kaydığını düşündüm ve elimle yanağımı kontrol ettim şaşkınlıktan donakaldım çünkü alet kaymamış ama tek perdede yanağım kaymak gibi olmuştu. O gün bugündür feather derim başka jilet tanımam..Bu deneyimden sonra gelelim jiletin kalitesine. Feather son derece kaliteli bir jilet olup 1 pakette 10 ‘lu (sarı Yeşil Paket) ve 1 pakette 5’li (gri siyah- kırmızı siyah) olarak satılmaktadır. Keskinliği konfor açısından bir zafiyet oluşturmaktadır çünkü cillteki en ufak pürüz sivilceyi affetmez.yada feather kesik oluşturduysa yüzünüz yanar ve o zaman kesildiğinizi anlarsınız.Feather genellikle 1 veya 2 kullanımdan sonra kendine gelir ve ben 1 jiletle 3-5 tıraş çıkardığımı biliyorum.Fiyat /Performans açısından bu kalitede olmak tabiki en pahalı jiletlerde biri olmayı gerektirir. Bulunabilirlikte sorun yoktur online satıcılardan temin edilebilir.
Ben yıllardır yurtdışı alışveriş sitelerinden alışveriş yaparım. Ebayden birşey almadan önce o satıcının ne kadar ürün sattığına ve ona yazılan yorumlara bakarım. Elemana satışlarından dolayı hep olumlu mesajlar yazılmış ve featherın ilanında ben alırken kocaman %100 orginal Made in Japan diye yazılıydı. Şimdi ise %100 geri ödeme garantili yazıyor. Bana gelen featherların orijinal olduğuna eminim.


Satıcı: idiotdoc
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll...1485wt_934

Bence bu satıcı orijinal feather satıyor. Zaten ürünü almadan da defalarca mesaj attım. Bak dedim sahte gelirse paramı geri vermek zorunda kalırsın dedim. Oda kendisine güvenebileceğimi söyledi.
siyah paketle sarı paket arasında fark farmı?
Syah paketi göremedim. Heryerde sarı var.
aynı gibi gozukuyor jiletler ama bilemiyorum

100-feather-razor-blades-double-edge-fre...-67b3b.jpg
(03/10/2011, Saat: 18:18)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]aynı gibi gozukuyor jiletler ama bilemiyorum

100-feather-razor-blades-double-edge-fre...-67b3b.jpg

Arkadaşlar 2 side aynı sadece kutuları farklı.http://connaughtshaving.com den feather popular makine almıştım içindeki klavuzda belirtiliyordu.SelamlarWink
fiyatı biraz daha ucuzduda ama adet yarıyarıya ise digerinden daha pahalıya geliyor
en akıllıcası sarı kutu iyi oldu ögrendigim Blush
Bu jiletler hakkında; yoğun sakallı arkadaşlarda bunlarda 3 tıraştan fazlası yalan olur, hiç boşuna hayallere kapılmayınız.
(03/10/2011, Saat: 20:51)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]feather jilet ebay uzerinden alinacaksa:
Dridiot / Jason Singapur
ntguys/ hassan serhan canada ve usa'dan postaya veriyor bu iki satici tavsiyemdir.
idiotdoc / singapur sattigi jilettlerin cogunlugu cakmadir dikkat edin.

çakmaları orjinallerden ayıran en büyük özellik nedir acaba ? çakma bir feather ın keskinliği derby ayarında mıdır?