Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Neden Tıraş Kreminden / Köpüğünden Slime Yapıyorlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba
Youtube'a "arko tıraş kremi" diye yazdım. Tıraş videoları izleyecektim. Videolar bir yerden sonra Slime videolarına kaydı. Geneli çocuklar... Büyükler de çoğunlukta. Slime dedikleri bir şey yapıyorlar. Ne işe yarıyor bilmiyorum bir oyun amaçlı bir şey tabi. Bunu yaparken neden acaba tıraş ürünleri kullanıyorlar? Tüp köpükler dışında, bildiğimiz tıraş kremi de kullanıyorlar. Hiç dikkatinizi çekti mi acaba, neden bu ürünleri tercih ediyor olabilirler? Acaba bizim için iyi mi kötü mü? Yoksa kremlerimizin içinde kötü birseyler mi var?

Teşekkürler
Sanırım malzemeyle alakası yok, temel 1-2 katkı dışında bütün sıvılarla yapılıyor ve işin suyu çıkmış durumda. Çayla falan bile yapan var ama Youtube'un garip dünyasına girmeye değmez. Sorun çocuklarını başından savmak için eline tableti verip bu tür videolara terk eden ebeveynlerde.

Her kırtasiyeye gittiğimde mutlaka küçücük çocuklar boraks falan soruyor veya tutkal almak için ailesiyle kavga ediyor, bu yaşta sonraki nesli yadırgayacağım aklıma gelmezdi.

Arko formülasyonunu yakın denecek bir zamanda değiştirmişti galiba, şimdi evdekilere baktım (Sensetive ve Cool), gözüme zararlı denebilecek bir madde çarpmadı, paraben vs. çıkarılmıştı zaten. Dolaylı yoldan bu slime yapımına katkıda bulunacak bir madde olabilir bir ihtimal. Forumda konusu var(http://geltir.com/showthread.php?tid=220), zaten üstadlar da bilgi verecektir.

Bu arada evde bir de yaklaşık 10 yıllık olduğunu tahmin ettiğim Arko Maximum Confort krem var. Bazen meraktan kullansam mı diye düşünüyorum ama çamaşır malzeme dolabında durmaktan deterjan kokusu hakim, paraben var, 10 yıllık dedim zaten. Son tıraşım olur herhalde Smile
Vakit ayırıp uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ederim. Ben sadece tıraş ürünleri ile ilgilendiğm için demek ki tıraş kremleri gördüm. Direkt Slime yazsam demek ki çay çorba hepsini görecektim Smile Smile

Bende de son kullanma tarihi 2011 olan bir arko regular var. Bir kez kullandım ama yüzümü yaktı. Yabancı forumlarda görüyoruz bazen çok eski ürünlerle tıraş oluyorlar. uygun saklama koşulları olursa belki dayanır ama bizim bakkallarda bulduklarımız çok kötü koşullarda muhafaza ediliyor. Belki son kullanma tarihinden önce bile bozuluyor.