Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Kan taşı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
İyi günler. Bundan yaklaşık 2 buçuk hafta önce berberde ustura ile sakal traşı olurken yüzüm kanadı. Berber oraya küçük beyaz bir şey sürdü. Daha sonra onun kantaşı olduğunu ve hastalık bulaşma riski olduğunu öğrendim. Bu kullandığı şey tek kullanımlık mıdır ve hastalık riski varmıdır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum ve konuyu yanlış yere açtıysam sizlerden özür diliyorum.
çok kullanımlık kan taşı var ama artık berberler de tek kullanımlık kan taşı kullanıyor, kibrit çöpü büyüklüğünde beyaz bir şey.
"küçük beyaz bir şey" dediğinize göre sizin berber de bunlardan kullanmış,tedirgin olacak bir durum yok bence.
MDK0002.jpg
(24/03/2017, Saat: 15:14)ooppss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]çok kullanımlık kan taşı var ama artık berberler de tek kullanımlık kan taşı kullanıyor, kibrit çöpü büyüklüğünde beyaz bir şey.
"küçük beyaz bir şey" dediğinize göre sizin berber de bunlardan kullanmış,tedirgin olacak bir durum yok bence.
MDK0002.jpg

Anladım hocam cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Ancak size son bir sorum daha olacak. Şimdi bu kan taşları tek kullanımlık ya berber bir kişide kullandıktan sonra bunu ikinci kişiyede kullanabiliyor mu. Yani diyelim bir kere kullandı kan durdu ya hemen sonra başka birine daha kullansa kanı durdurur mu yoksa etkisini kaybeder mi? Bu konuda bir bilginiz var mıdır? Biliyorum fazla soru sordum kusura bakmayın cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Kanı durduran ucundaki maddedir ve bir-iki kullanımda biter. Ama alt kısmı kağıttır ıslandığı için ikinci kez kullanıma genelde izin vermez. Şayet berberiniz bundan kullandıysa merak etmeyin onlar bile bir tanesini iki kez kullanmazlar. Bu tek kullanımlık yarım jilet gibi birşey. İkinci kez kullanabilirsiniz ama adet bir kez kullanıp atmak şeklindedir.

Şayet berberiniz kalem şeklinde birşey kullanmadıysa bunlar tek kez kullanılıp atılır. Kafaya takmayın bence de. En kötü ihtimalle berberiniz tanıdıktır sormanızda sakınca yok sanırım.
Etkili olan kısmı ucundaki yuvarlak kısım. o da ıslak cilde temas edince dağılıp şeklini kaybediyor.zaten uç kısmı genelde ciltte beyaz bir tabaka halinde kalıyor.
yani 2. kez kullanmak için şartları zorlamak lazım, zaten maliyetli birşey değil kutusu 1-2 lira.
Birden fazla kez kullanmak isteyen kişi bunları kullanmaz kalem şeklinde olandan kullanır, benim gördüğüm hepsi tek kullanımlık kullanıyor
(24/03/2017, Saat: 16:44)btoprak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kanı durduran ucundaki maddedir ve bir-iki kullanımda biter. Ama alt kısmı kağıttır ıslandığı için ikinci kez kullanıma genelde izin vermez. Şayet berberiniz bundan kullandıysa merak etmeyin onlar bile bir tanesini iki kez kullanmazlar. Bu tek kullanımlık yarım jilet gibi birşey. İkinci kez kullanabilirsiniz ama adet bir kez kullanıp atmak şeklindedir.

Şayet berberiniz kalem şeklinde birşey kullanmadıysa bunlar tek kez kullanılıp atılır. Kafaya takmayın bence de. En kötü ihtimalle berberiniz tanıdıktır sormanızda sakınca yok sanırım.

Kalem şeklinde dediğiniz bu galibasearch?q=kan+kalemi&prmd=ivn&source=lnms...26-XHAz1M: Eğer bu ise bundan kullanmadı. Küçük beyaz bir şeydi o da üstteki resimdeki gibi hatırladığım kadarıyla ona benziyordu. O zaman bi sıkıntı yok tedirgin olmuştum hastalık riski olduğunu öğrendiğimde çünkü. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
(24/03/2017, Saat: 17:04)ooppss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Etkili olan kısmı ucundaki yuvarlak kısım. o da ıslak cilde temas edince dağılıp şeklini kaybediyor.zaten uç kısmı genelde ciltte beyaz bir tabaka halinde kalıyor.
yani 2. kez kullanmak için şartları zorlamak lazım, zaten maliyetli birşey değil kutusu 1-2 lira.
Birden fazla kez kullanmak isteyen kişi bunları kullanmaz kalem şeklinde olandan kullanır, benim gördüğüm hepsi tek kullanımlık kullanıyor
Anladım hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Kutusundan kırıp kullandıysa endişelenmeyin. Kullanılmamıştır. Çekmecesinden çıkartıp kullandıysa berberinize sorun. Şakaya gelmez. Çöp kan taşı birkaç kez kullanılabilir, anlamazsınız. Çok ucuz olması sebebiyle genelde berberler riske girmez, tek kullanır atarlar. Ama istisnalar her zaman olacaktır.
(24/03/2017, Saat: 21:34)Lorenzo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kutusundan kırıp kullandıysa endişelenmeyin. Kullanılmamıştır. Çekmecesinden çıkartıp kullandıysa berberinize sorun. Şakaya gelmez. Çöp kan taşı birkaç kez kullanılabilir, anlamazsınız. Çok ucuz olması sebebiyle genelde berberler riske girmez, tek kullanır atarlar. Ama istisnalar her zaman olacaktır.

Size durumu şöyle anlatayım hocam. Traş esnası kafam çok dağınıktı hiçbirşey hatırlamıyorum tek hatırladığım şey kantaşını (kalem olan değil) yüzüme sürdüğü ancak sap kısmını hiç görmedim hani ucu varya küçük hafif yuvarlağa benzeyen orayı tutup yüzüme sürdü. Normalde direk sorardım o esnada ancak eve gelip te yüzümdeki kesiği görünce hatırladım internette kantaşına dair araştırma yaparken hastalık olayını öğrenip tedirgin olmuştum. Birdahaki gidişimde berbere sorarım ama bende ne kullandığını hatırlamaz ancak genel olarak nasıl kullandığını söyler.
Herkese selamlar komşularım. Bugün maalesef dikkatsizlik sonucu dudağımı fazlaca biçtim, kan çok fazla olup durmayınca “Clubman” kan taşı sürdüm onun bile etkisi olmadı ama lavaboya da küçük kum taneleri gibi kan döküldü. Bu yaptığı pıhtılaştırma vücut içinde dolaşım sistemine girme ihtimali var mıdır? Durduk yere dolaşım sistemime pıhtı sokmak istemem, geri dönüşü olmayan ölümcül bir şey çünkü.
Sayfalar: 1 2