Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Gençliğimden beri (yaklaşık 14 yıldır, şimdi düşündüm de yaşlı da değilim aslında  Smile ) ıslak tıraş oluyorum. Son 3 senedir ise geleneksel tıraş ile hayli içli dışlıyım. Çevremdeki insanlar genelde "Ol geç tıraşını, nesini araştırıyorsun" diyerek konuyu basite indirgiyorlar ama her gün tıraş olan birisi için tahrişsiz ve rahat bir tıraşın önemi anlatılamaz diye düşünüyorum. Bu yüzden çevremde bulamadığım merakı internette bulurum ümidi le bugün bilgisayar başına oturdum ve bu devasa forumu görünce yüzümde bir gülümseme belirdi. İnternette bile bu kadar çok ıslak tıraş sevdalısı varsa, varın gerisini siz düşünün.

Türk erkeği için berber/kuaför kültürünün diğer ülkelere göre daha bir ağır, samimi ve oturaklı yeri olduğunu düşünüyorum. Usta ile belirli bir tanışıklığınız varsa, tıraş sırasında veya sonrasında yapılan sohbetler ve çay/kahve ikramları ile tıraş keyfi şahane oluyor. Hem tanışma faslı olsun hem de gerçekten merak ediyorum,siz geltir camiası olarak acaba ne kadar sıklıkla sakal tıraşı için berberinize gidiyorsunuz? Evinizdeki tıraş keyfiyle kıyasladığınızda ne düşünüyorsunuz? Sabit gittiğiniz bir berberiniz var mı?

İyi günler dileğiyle.
Hoş geldiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Düzgün Türkçeniz için ayrıca teşekkürler. Benim şahsi fikrim ne ekipman olarak ve ne de ustalık olarak sakal tıraşı konusunda maalesef ülkemizde beni tatmin edecek bir berber dükkanı bulunmuyor.
Hoş geldiniz. İyi forumlar dilerim.
Çok ender de olsa berberime gidiyorum. Tüm tıraş ekipmanımı yanımda götürüyorum.
Hoş geldiniz keyifli forumlar
Hoşgeldiniz.Keyifli forumlar dilerim.Tanışma başlığı açma nezaketinde bulunduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hoş geldiniz. Aynı fikirleri paylaşıyorum sizinle. Ancak berberler için aynı şeyi söylemem maalesef. Çoğu berberimiz bir kaç model harici ortaya birşey koymuyorlar maalesef.
Hoş geldiniz. Keyifli forumlar. Ben berberde hiç sakal tıraşı olmadım.
@Emre KILINÇ hoşgeldiniz.

Biz sakallarımızı kolay kolay elletmeyiz başkasına, uzasa da tıraş olalım deriz Smile Ama olan arkadaşlarımız elbette vardır, bahsetiğiniz ortam ve muhabetlen dolayı, veya ihtiyaçtan dolayı.

Ben sadece saç tıraşına giderim, Şimdiki berberime de 14 yıldır gidiyorum, o da İstanbul'a taşındığım için. Ondan önceki memleketimdeki berberime de ne kadar gittim hatırlamıyorum ama orta okuldan liseye kadar hep aynı kişiye tıraş oldum. Memlekette tıraş olacaksam ararım, hangi berberde çalışıyorsa ona giderim.

Siz de biraz kendi kullandığınız ekipmanlardan bahseder misiniz? Gayet eskisiniz ve tecrübeniz çoktur, duymak isteriz.
Hoşgeldiniz .
Berberde tıraş olma gafletinde bulunmuştum bir kez . Sakal yönü filan hiç dikkat etmeden daldı . Baktı ustura ile alamıyor , pudra + makine ile daldı bu kez . Neyse biraz daha debelendi filan , dayanamayıp dur canım kardeşim dedim , yeter artık . Gözlüğü taktım birde ne göreyim ... Bir daha da töve . Beni en iyi ben tıraş ederim Sleepy
Sayın @Emre Kılınç, foruma hoşgeldiniz..
Uzasada keyifle, ritüeliyle tıraş olsam diye beklerken bu zevki bereberlere ziyan etmeyenlerdenim.
Sadece saç tıraşım için ve hep aynı berbere giderim, Geltir sonrası shavette merakı, ustura kullanma deneyimi için berberde sakal tıraşı "antramanı" yaptım Wink
Size keyifli sohbetler ve zevkli tıraşlar dilerm..
Sayfalar: 1 2