Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Pirinç ve Bakır Nasıl Temizlenir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Dostlar,Üstadlar,Abilerim;

Hepimiz zaman zaman vintage ürünlere merak salıyoruz,hatta alıyoruz.Tıraş aleti,fırçası,standı,konu derya deniz.Forumda kullanılmış aletlerin sterilize edilmesi konusunda başlık olmasını rağmen bakım ve parlatma konusunda yer yer Mesajlar bulunmakta.Bundan dolayı hem bu konuları tek başlık altında toplamak hem de bilmediğimiz yeni yöntemleri öğrenmek maksadıyla nette bulduğum bir yazıyı sizlerle aynen paylaşıyorum.Canlandırmak adına da yeni edindiğim pirinçten üretilmiş iki ürünü parlatmayı deneyip buradan paylaşacağım.Sizler de tıraş sonrası tıraş aletleri,stand ya da tıraşa dair diğer objelerinizin bakımı konusunda bilgilerinizi esirgemezseniz müteşekkir olurum.Tıraşsever,istenilen yer ve zamanda tıraş aletini temiz ve parlak durumda hazır eden kişidir.Beğenmeniz ümidiyle.


Pirinç ve Bakır Nasıl Temizlenir?
Pirinç ve bakır eşyalar hem dekor amaçlı hem de mutfakta kullanılır. Zarar vermeden bakır nasıl temizlenir öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin!

Önerimiz
Eğer temizlemek istediğiniz eşyanızın pirinç değil de pirinç kaplama olduğundan şüpheleniyorsanız, temizlemeye başlamadan önce kullanacağınız ürünlerin pirinç kaplamaya zarar vermeyeceğinden emin olmanız gerekir. Anlamak için, bir miknatis bulup, mıknatısın eşyanıza yapışıp yapışmadığını kontrol edin. Eğer yapışıyorsa, eşyanız pirinç kaplamadır. Temizlemek için sadece hassas bir deterjan ve su kullanın.
Evinizde bazı bakır ya da pirinç eşyalarınız olabilir. Bunlar tencere ve tavalar, mücevherler, kemerler, bozuk paralar ve musluklar olabilir. Peki bu metal eşyalarınızı nasıl temizliyorsunuz?

Aşağıdaki ev yapımı bakır ve pirinç temizleyici önerilerine alternatif olarak, profesyonel pirinç ve bakır temizleme ürünleri de etkili olacaktır.Sizin için en uygun olanını bulmak için, ürünün etiketini mutlaka okuyun. Değerli veya antika eşyaları temizlerken dikkatli olmayı da unutmayın. Bu gibi durumlarda bir uzmandan yardım almayı tercih edebilirsiniz.

Eşyanızın değeri ve kullandığınız ürün ne olursa olsun, her zaman görünmeyen küçük bir bölümde test etmeniz gerekir. Aşağıda sizin için bir kaç pirinç ve bakır temizleme yöntemleri paylaştık, böylece cebinize ve vaktinize en çok uygun olanını seçebilirsiniz.

Pirinç Nasıl Temizlenir?
Pirinç, bakır ve çinkonun karışımından meydana gelip, birçok farklı yerde kullanılır mesela müzik aletlerinden kapı kollarına kadar!

Bazı pirinç temizleme yöntemleri:

İlk olarak, pirinç eşyanızı, bulaşık deterjanı ve ılık suyla yıkamayı deneyin. Fazla bastırmamaya özen gösterin çünkü eğer bastırırsanız eşyanin yüzeyini çizmenize neden olabilir.
Temizlemek için domates salçası da kullanabilirsiniz! Domates salçasını pirincin üzerine sürün, bir saat bekletin ve durulayın. İşlem sonucunda farkı göreceksiniz.
Pirinç eşyalarınızı temizlerken limon ve tuz da kullanabilirsiniz. Bir miktar tuzu (tercihen kaya tuzu veya deniz tuzu) yarım limona ekleyin. Daha sonra, limonla pirinci iyice ovun, parmaklarınız yapış yapış olsa da pirincin parladığını göreceksiniz! Ilık suyla durulayıp yumuşak bir bezle kurulayın.
Pirinci temizlerken, sert kimyasallar içeren ürünler kullanmak pirinç eşyanızın yüzeyine zarar verir.

Bakır Nasıl Temizlenir?
Bakır eşyalar dayanıklı olduğu kadar göze de dekoratif gözükürler. Sadece kullanım için değil aynı zamanda da dekorasyon amaçlı kullanılırlar. Bakır mutfak eşyaları, ısıyı yayabilme özelliği içerdiği için yemeklerinizi hızlı ve etkili bir şekilde ısıtabilirsiniz. Bakır elementi mücevherler de oldukça şık durur.

Bakır zamanla kararan bir maddedir. Fakat endişelenmeyin, bakır eşyalarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz! Bazı bakır temizleme yöntemleri aşağıdaki gibidir:

Marketlerde bakır temizleyici ürünler bulabilirsiniz. Eğer bu ürünlerden birini kullanıyorsanız, kullanma talimatlarını mutlaka okuyup uyguladığınıza emin olun.
Bakırı temizlerken de yukarıda belirtilen limon ve tuz yöntemini uygulayabilirsiniz.
Bakırı parlatmak için, sirke, deniz tuzu ve un karışımıyla ovup yumuşak bir bezle silin.
Top haline getirilmiş gazete kağıdı kullanarak da bakırı parlatabilirsiniz – tek yapmanız gereken yuvarlak hareketlerle bakırı silmek.
Pirinçte olduğu gibi, bakır temizliğinde de domates salçası kullanabilirsiniz! Salçaya eklenmiş bir miktar sirke metali parlatacaktır. Domates salçasını kalın bir tabaka halinde sürüp bir kaç dakika bekleyin ve daha sonra suyla durulayın.



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok faydalı bilgiler gerçekten. Bakır köpürtme tasım var, illaki kararacak, parlatma ile ilgili bilgiler çok işime yarayacak. Paylaşım için teşekkür ederiz komşum.
Ahraz komsum, ellerine saglık harika bir konu olmus.

Aklıma geldi eskiden bu Tv tanıtımları yapılan urunler arasında bir urun vardı. Lavabo icine konan beyaz ustunde delikleri olan mat gibi bir parca. Lavobonun icine koyup ustune su ile dolduruyordunuz. Pirinc, gumus vs. biraz icinde bekleyince pırıl pırıl oluyordu. O urunu hatırlayanınız varmı. Ben mantıgını hic anlayamamıstım. Deneyen bilen varmıdır aramızda.

Birde tencere icine, aluminyum folyo, karbonat ve sanırım sirke ile sıcak su icinde bekletilerek yapılan bir temizleme yontemi vardı. Onu zamanında arastırdıydım da uzun sure oldu dostlar, bilgileri tazeleyelim yazarız buraya tekrar.
@ahraz komşum eline sağlık bilğilendirme için . Bu bilğiler ışığında Bakır tasımı salça sirke karışımı bir denemesini yapacağım .
@dikdik_s Abi o ürünü bilmiyorum ama nette Pirinç-ixir diye bir şey buldum.Bursalı bir kimya markası.Sonunda ixir yazan şeylere temkinliyim biraz Kaul ya da vikaul vardı bizim zamanımızda,parlak nesneler kuşandığım zamanlarda yani işe yarıyordu ama zarar verir mi bilmiyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@Nani Kuş Devrim abi limon ve tuzu dene istersen önce,sanki daha iyi temizler gibi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elinize sağlık komşum
@ahraz
O urunu bende bulamadım simdi, belki de yanlıs hatırlıyorum, fakat 2ci yontemi buldum.
Lavabo icine aluminyum folyo, sıcak su, biraz tuz. (bazısı sirke koyuyor ama sirke karartma yapar diye biliyorum o yuzden sirkesiz ornek video paylasıyorum. Sirke isinden emin degilim.
Orn. Video: https://www.youtube.com/watch?v=jlEhP1wO_js

Ekstra Not: bu aluminyum folyo farklı yerlerde bu sekil ilginc kullanımları var. Krom parca parlatırken de kola ve folyo ile sonuc alabilirsiniz.
Orn Video: https://www.youtube.com/watch?v=zZOk4Qqz4p4
@dikdik_s Abi ilk video çok güzel ama kaplama olsa yani bakır/pirinç zarar verir gibime geliyor.Kola'nın kullanımına şaşırmadım.İçmiyorum de şahsen,bence zararlı.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@ahraz komşum detaylı ve anlaşılır bir yazı olmuş . Böyle bir başlığa ihtiyaç vardı . Eline sağlık ..
Sayfalar: 1 2