Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba Arkadaşlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Bence köpürtme tasına önceden su koymanıza gerek yok, duruma göre köpürtme sırasında azar azar su ilavesi yapabilirsiniz.

Güzel ürünler almışsınız, güle güle kullanın. Bakır tası her kullanımdan sonra iyice kurulayın aksi halde kararma yapar.
(31/01/2017, Saat: 14:43)ArdıçKatranı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yorumlar sonrası alışveriş: Merkur Futur, Simpson Colonel X2L, Cella ve Arko sabunlar, çelik berber tası, bakır köpürtme tası.

İlk tıraşta Futur’un kutusundan çıkan jilet ve Arko sabunu kullandım. Arko’yu bastırdığım çelik kaptan yükleyip bakır tastaki su ile köpürtmeye çalıştım. Köpük kıvamını tutturamadım, fazla sulu kaldı, sonrasında köpürtme ile ilgili forum yorumlarını okuduğumda tasta çok fazla su kullandığımı anladım.

Futur’u çok beğendim. İlk traşta 3. Kademede 2 perde 3 günlük orta sıklıkta sakal tertemiz oldu. Çene bölgesinde düzensiz yönler nedeniyle kan çıkmayacak kadar kesilen 2-3 nokta oldu, ilk deneme için fena değildir diye düşünüyorum.  Big Grin

Aleti bastırmadan, kesilen kılların sesini dinleyerek yönlendirdim, yer çekimi işi tamamladı.

Cıvık köpük ve kesik nokta yüzünden ilk tıraşa 8/10 veriyorum. İkinci tıraşta Cella’yı deneyebilirim, vakit bulursam Arko’yu köpürtme egzersizleri yapacağım.

Hayırlı traşlar,

1zeh6z6.jpg


Futur
Colonel x2l
Cella

Çok güzel tercihler . Sıhhatler olsun .
Hoş geldiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun.
(31/01/2017, Saat: 14:43)ArdıçKatranı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İlk tıraşta Futur’un kutusundan çıkan jilet ve Arko sabunu kullandım. Arko’yu bastırdığım çelik kaptan yükleyip bakır tastaki su ile köpürtmeye çalıştım. Köpük kıvamını tutturamadım, fazla sulu kaldı, sonrasında köpürtme ile ilgili forum yorumlarını okuduğumda tasta çok fazla su kullandığımı anladım.

1zeh6z6.jpg

Hayırlı olsun, güzel bir set. Fırça yeterince nemli ise tasta su olmasına gerek yok, ihtiyaç doğrultusunda sonradan ekleyebilirsiniz. Başlangıç için biraz fazla yükleme yapmanızı tavsiye ederim.
hoş geldiniz keyifli forumlar
Güzel ekipman güle güle kullanın. Yüklemeyi bol bol yapın ki köpük daha kıvamlı olsun, yeni sabuna sıra gelsin Smile
Hos geldiniz.

Oncelikle dogacak bebeginiz icin tebrik ederim. Allah anali babali buyutsun. Vatana millete hayirli bir evlat olur umarim.

Cok guzel bir ekipmanla sahaya inmissiniz. Colonel i hep begenmisimdir, hepsini guzel gunlerde kullanin.
Tekrar hoş bulduk ve teşekkürler,

2. deneme: Bu kez köpürtme tasının yarısını çaydan artan su ile doldurup fırçayı 1-2 dakika içinde beklettim. Sonra suyu döküp fırçayı nemli bırakıp Arko’yu 30 – 40 saniye fırçayı bastırarak yükledim – geçen sefer bunu yapmamıştım. Köpürtme tasının dibinde sadece 1 tatlı kaşığı kadar ılık su kalmıştı. Fırça ile köpürtmeye başladım, bu sefer güzel sonuç alıyordum ki araya 15 dk bebek bezi değiştirme molası girdi Big Grin

Geri döndüğümde köpük soğumuştu, kıvam süper olmasa da fena değildi diye düşünüyorum, foto bekleme sonrası çekildi

e7nd6x.jpg

Bu sefer makinede Astra jilet takılıydı, yine 2 perdede 3 günlük sakal tertemiz oldu. Cildi biraz daha fazla mimik kullanarak yönlendirdim, daha rahattım. Dudak çevresi – burun altını nerdeyse makineyi sabit tutup mimiklerle cildimi oynatarak aldım. Çenede yönü belirsiz kısımda yine ufak bir kesik oldu – yön farkından bazı kılları ilk perdede ters yönde alıyor - buna çözüm var mıdır?

Tıraş sonrası nemlendirici olarak Antakya zeytinyağı kullandım, tavsiye ediyorum ama biraz iştah açıyor Big Grin

Komşulardan yorum ve sonraki tıraşlar için jilet önerileri bekliyorum.

Selamlar,
@ArdıçKatranı komşum,
Ekipmanlarınızı çok guzel seçmişsiniz Futur, Colonel ve bakır tıraş tası harikaWink hepsini guzel gunlerde keyifli tıraşlarda kullanin.
Hayırlısıyla doğacak bebeğinizi biran önce kucağınıza alıp bbs tıraşla doya doya öpmenizi dilerimWink
@ArdıçKatranı komşum hadi gözünün aydın analı babalı büyüsün bebişiniz .
Sayfalar: 1 2 3 4