Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: NTS Çelik Ustura
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
http://www.scherenprofi.com/epages/61241...cts/9900SN Linkteki usturayı tavsiye eder misiniz ?
NTS Solingen is a sort of collective of independent-operator master grinders working together under their own brand name, rather like how VP Leonhardy is for brushes. Everything they produce is made by hand themselves in their own factory.

This "premium qualität" is a 5/8" full hollow ground razor with a high-polish ~mirrored finish; the shine is bright and more uniform than their other razors, Dovo/Bôker's standard razors, etc...

Kısacası bağımsız usta üreticiler tarafından ortak oluşturulmuş bir marka altında üretilen usturalarmış. Dovo veya Boker ayarında diyor..
Bunun fiyatı 65 euro görünüyor. Fiyat solingen marka o usule göre üretilmiş, harcı alem bir ustura bile olsa uygundur ki, Almanya da büyük mağazalarda falan göreceğin aynı model isimsiz, solingen baskılı bir çok ürünün fiyatı da bu ayardadır.

Yukarıdaki yazıda üretilen diye çevirdiğim şey aslında usturanın taşlanması kısmını ifade ediyor tam olarak üretimden bahsedilmiyor, bundan bahsetmekte ki kastım şudur. Almanya da birçok üretici firma bu usturaların taşlanmamış ancak preslenip şekillenmiş halini bir- iki bu işle iştigal eden firmadan alıp, taşlama , parlatma, ağız açma ve sap takmadan sonra kendi isimlerini basıp satışa sunuyorlar. Mesela dovonun birçok modelini başka isimlerde görebilirsiniz. Fiyatlarda sapının tahta veya plastik olup olmamasına göre, üzerine etching denilen yazı veya resim veya altın suyu ile kaplama işlemlerinin yapılıp yapılmadığına göre 60 euro ile 180 euro arasında değişmektedir. Fiyatı bunlar belirlese de, aynı usturanın taşlanma işlemi gerçekten onun kullanım anındaki değerini ortaya çıkaracaktır. İyi usta ile iyi usta olmayanın taşlayacağı usturanın farkı deve ile pirenin farkı kadar büyük olabilmektedir.
Sözümün özü ,
Bence 60 euroya değecek bir usturadır, deneyebilirsiniz.
taskind@ üstadım çok teşekkür ederim. Ben daha yeni jiletli usturaya geçtim iyice elim alıştıktan sonra çelik ustura alacağım araştırmaya şimdiden başladım.