Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Bir türlü çözemediğim sorun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Üstatlarım bir sorum var. Yaklaşık 1 senedir geleneksel tıraş ile ilgiliyim. Mühle r89 kapalı taraklı makinem ile derby jilet kullanıyorum.

Sorum şu: Yanaklarım, bıyıklarım 1-2 perdede pürüzsüz olurken sadece çenemde sorun yaşıyorum. Tersten alıyorum,çapraz alıyorum ama nafile.. 3-4 perde sadece çenemi kessem bile sakal kalıyor.

Aslında tam olarak çene kısmını nasıl keseceğimi öğrenemedim. Yanaklarımı şişiriyorum, bıyığımı geriyorum ama çenemi gersem mi germesem mi bilemiyorum tam olarak. Ustura ile gerilmesi gerektiğini biliyorum ama safety razor ile gerilmeli mi gerilmemeli mi? Germeden kestiğim zaman sanki derinin altında sakal kalıyormuş gibi hissediyorum ve tıraş sonrası çenem geriliyor. Tıraş videoları izliyorum ama adamların gerip germediğini göremiyorum.

Eğer gereceksem çenemi, alt dudağımı dişlerimin arkasına çekip çenealtı sakalının birazını da çene ile birlikte kesilecek pozisyona mı getiriyim, yoksa alt dişlerim gözükecek şekilde çenemi aşağıya doğru mu gereyim ya da alt dudağımın hemen altındaki sakalımı alırkenki gibi dilimi alt dişlerim ve alt dudağımın arasına alıp dudağımı yukarıya doğru çekip mi gereyim?

Bu sorun öyle bir reddeye geldi ki artık tıraş olmayı bıraktım 3-4 aydır.

Nedenlerinin şunlar olduğunu düşünüyorum:
1. Çene sakalımı yeterince yumuşatamıyorum, çenemdeki kıllar çok sert.
2. Çenemi nasıl traş etmem gerektiğini çözemedim.
3. Jilet yeterince keskin değil. Daha agresif bir makine ya da jilet almalıyım.

Şimdi sadece çenem için daha agresif bir makine almaya değer mi? Eğer çözülecekse cidden alacağım ama.
Köpürtme yöntemimi mi değiştirmeliyim? Yüzde köpürtme yapıyorum genelde. Arko kullanıyorum ya da proraso sabun. Daha mı fazla fırçalamalıyım çenemi? Ya da sabun yerine krem mi alayım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


D6502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eğer Mühle 89 ve Derby jilet ile çene hariç diğer kısımlarda 1-2 perdede sizi tatmin eden sonuçlar alıyorsanız bu ikili ile devam edin. Çene kısmında tarif ettiğiniz şekillerin, tıraş olacağınız noktada, hangisinde en gergin pozisyonu elde ediyorsanız onu yapın. Yani gerdirmekten çekinmeyin, ki ben de hep gerdirerek tıraş ederim çenemi. Zira çene kısmı çoğumuzda en sert sakalın çıktığı yerdir, o nedenle ek özen göstermek gerekebilir.

Gerdirme ile olmuyorsa biraz daha keskin bir jilete terfi edebilirsiniz. Rapira familyasından bir jilet olabilir. Size yeni bir alet gerekmeyecek gibi görünüyor şu noktada. Çenenize yoğunlaşarak ön hazırlık safhasını ve dediğiniz gibi daha fazla fırçalama yapabilirsiniz elbette.
Cene bolumu genellikle asagı yon cıkıslı sakala sahiptir. Soldan saga ve diger perdede sagdan sola kesmenizi oneririm.
Bence de aleti değiştirmeye gerek yok şu aşamada. Bir senedir geleneksel tıraş ile uğraştığınıza göre el alışkanlığınızın olduğunu ve temel teknikleri bildiğinizi varsayarak daha keskin jiletleri denemenizi öneririm.
Fazla bastırmadan tersten alabilirsiniz. Ama sadece çene bölgesini, gıdık bölgesi tersten alınınca kıl dönmesi kaçınılmaz olabiliyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çeneniz ön tarafa doğru hafif çıkık ve ortada ayrık olacak ( g.t çene derler,tabir için özür dilerim ama başka tanımını da bilmiyorum) şekilde mi? Derby keskin bir jilet değildir,R89da agresif bir makina değil ama sadece çenede sorun yaşıyorsanız.Tek taraflı noktasal gerdirmeyle sol kulaktan çeneye doğru ortadaki ayrık kısma kadar sonra sağ kulaktan çeneye doğru alıp,çene üst kısım için alt dudağınızı dişlerin arasına alacak şekilde ,çene alt bölüm için ise yine alt dudak diş arasında boynu yukarı kaldırarak denemenizi tavsiye ederim.Olumlu sonuç alacağınız kanısındayım.Olmazsa jileti değiştirip deneyin.Tıraşa küsmek de olmaz Smile
(26/12/2016, Saat: 01:23)ahraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çeneniz ön tarafa doğru hafif çıkık ve ortada ayrık olacak ( g.t çene derler,tabir için özür dilerim ama başka tanımını da bilmiyorum) şekilde mi? Derby keskin bir jilet değildir,R89da agresif bir makina değil ama sadece çenede sorun yaşıyorsanız.Tek taraflı noktasal gerdirmeyle sol kulaktan çeneye doğru ortadaki ayrık kısma kadar sonra sağ kulaktan çeneye doğru alıp,çene üst kısım için alt dudağınızı dişlerin arasına alacak şekilde ,çene alt bölüm için ise yine alt dudak diş arasında boynu yukarı kaldırarak denemenizi tavsiye ederim.Olumlu sonuç alacağınız kanısındayım.Olmazsa jileti değiştirip deneyin.Tıraşa küsmek de olmaz Smile
Yok hayır ön tarafa doğru çok hafif çıkık sadece. Ortada ayrık değil, dümdüz oval çene. Fotoğraf atardım ama malum sakallıyım şuan

D6502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@nervy o zaman yapısal zorlanma da olmaz.Yukarıda yazdığım tavsiyeleri uyup sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim.Nasıl bir tek çene kalıyor,üzerine konuşuruz.Olmadı,çenenin resmini atarsınız el birliğiyle o çeneyi bi masaya yatırırız Smile
(26/12/2016, Saat: 01:23)ahraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]g.t çene

Üstad Allah iyiliğinizi versin, güldüm gece gece. Çene gamzesi denir ona Smile
Bizim oralarda g.te g.t denir Hocam Smile Bilmiyordum gerçekten,teşekkür ederim bilgi için.@nervy sen de çene gamzesi yokmuş kardeş Smile
Sayfalar: 1 2