Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Gillette Fatboy Adjustable
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
lijunshaving mesele çok güzel noktalanmış, hayırlı olsun fatboyunuz.
Ben de abovethetie dan rodyum fatboy siparişi vermiştim. Ürün bugün ulaştı elime. Kaplamasında herhangi bir problem yok. Mekanik olarak da sorunsuz görünüyor alet, yalnız ayarlama bileziğini çevirirken kuru sürtünmeden kaynaklı bir zorlanma hissediyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Aleti yağlamak gerekir mi? Yağlama öneriyorsanız nasıl bir yol izlemeliyim?
Sorularım şimdilik bu kadar, teşekkür ederim.. Smile
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.. Bugün fatboy ile ilk tıraşımı oldum. İlk perdede birbirimizi tanımaya çalıştık. Daha önce sürekli DE89 ile tıraş olduğum için aletin doğru açısını ancak ikinci perdede bulabildim. DE89'a göre daha geniş bir açıyla tıraş olmak gerekiyormuş. Ayarı 6'ya getirdim ve 3 perde tıraş oldum. Gerçekten DE89'a göre çok daha yakın bir tıraş sağladı. Yüzümde hafif tahriş oluştu ancak bunu biraz aletle ilgili deneyimim olmamasına bağlıyorum. Bu arada aletin küçük sapı da çok ergonomik geldi bana. Slim gelince bir de onunla tıraş olup karşılaştıracağım..
Bu arada uyguladığım dezenfektasyon işleminden de kısaca bahsedeyim:

Önce Actoclean Flüssig ile aleti güzelce bir temizledim:
http://www.abemkimya.net/tr/Urun-Detay.asp?id=19

Daha sonra Actosed Endo Terra ile dezenfektasyon işlemini uyguladım:
http://www.abemkimya.net/tr/Urun-Detay.asp?id=7

Endo Terra Sporosid'leri dahi etkisiz hale getiriyormuş. Aslında Gluteraldehit kullanacaktım fakat aldehit bileşikleri hakkında iyi şeyler duymadığım için vazgeçtim. Kaş yaparken göz çıkarmayalım şimdi.. Gluteraldehit'in bilinen kanserojen etkisi yok, fakat adını duymam bile yetti. O illet hastalığa yakalanmaktansa beni bir virüsün ele geçirmesine razıyım.

Neler diyorum ben? Herkese sağlıklı günler ve keyifli tıraşlar dilerim.. Fırça Jilet Tıraş aleti Aftershave
Asymptote uzun zamandır istediğin ve beklediğin alete kavuşmana sevindim. Güle güle kullan Wink
(13/04/2013, Saat: 23:46)hsnmrycl Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Asymptote uzun zamandır istediğin ve beklediğin alete kavuşmana sevindim. Güle güle kullan Wink
Teşekkürler dostum. Slim de yakında gelir. Geriye bir tek Aristocrat kalıyor, bir de her ne kadar burun bölgem sorunlu olsa da Merkur Futur alabilirim ileride..

Bir Aristocrat'ım bilen yok, anlıyor musun? Big Grin
Al iste!
İsi yine koleksiyona cevirdin Sad

Fistik gibi bir fatboyun var artik ama hala futur istiyorsun.
Yapma etme Smile

Fatboy'un fotolarini ne zaman gorecegizWink
Futur'u agresifliği için istiyorum. Aristocrat'ı da aristocrat olduğu için.. Smile Fotoğrafları yüklerim bir ara..
(14/04/2013, Saat: 16:56)asymptote Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Futur'u agresifliği için istiyorum. Aristocrat'ı da aristocrat olduğu için.. Smile Fotoğrafları yüklerim bir ara..

Sen zaten Aristocrat adamsın (olumlu manada), aletlerin aristocrat olmasa ne olur. WinkBu arada söz verdiğim siparişi geçtim. Bakalım sonuç ne olacak. Kendime de aldım gelsin karşılıklı yorumlayalım.
Teşekkür ederim abi, iltifat ediyorsunuz Smile Ben henüz arko ile sizin yaptığınız gibi karışımlar denemedim ama sizden duyunca heves etmedim de değil. Tabac nemlendirici etkisi ve kokusu ile çok seviliyor, bakalım inşallah ideal sabunu hep birlikte yakalarız. Aslında ideal sabun da tıraşa göre değişiyor, tıpkı fırçanın ve jiletin değişmesi gibi. Çok zengin seçeneklerimiz var, sanırım tıraşı zevkli kılan da biraz bu opsiyon çeşitliliği..
Fatboy ve Slim kardeşler:
img7651c.jpg
img7656o.jpg
img7661w.jpg
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27