Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba & Yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,

Uzun süredir forumdaki konuları ve yöneticilerin bloglarını okuyup, geleneksel tıraş hakkında bir çok bilgi edindim. Öncelikle bu konuda tek kaynak olan bu sitede emeği olan herkese çok teşekkürler.

Lise dönemlerimde bir heves ile jiletli usturalar ile tıraş yapmaya çalışmışlığım var yani tekniğim çok da kötü değil. Sadece o zamanlar üşengeçlik gibi nedenler ile normal kartuşlu tıraş bıçaklarına geri dönüş yaptım.

Sitedekileri ve blogları okuduktan sonra, tahmin edebileceğiniz gibi ben de bu konuda çok heveslendim ve son zamanlarda alacağım ürünleri araştırıyorum. Açıkçası sizlerin fikirlerini merak ediyorum ve bunlara ek olarak bir kaç sorum da olacak.

Listem şu şekilde.

Fırça : http://www.ebay.com/itm/Best-Badger-Hair...SwLnBX4kh4
Ustura : http://www.ebay.com/itm/Dovo-Silver-Stee...SwHnFVgoHf
Bileme Kayışı : http://www.e-hirdavat.com/Pfeil-Razor-St...28593.html
Kan Taşı : http://urun.n11.com/tiras-sonrasi-urunle...-P96256665

Arko tıraş sabununu da yıllardır kullanmaktayım ve vazgeçeceğimi zannetmiyorum.

Sorularım ise şu şekilde.
1-) Bileme kayışının bakımı olması gerekir mi ? Yabancı sitelerde bunun yapılmasını önerenler var. Yurtdışından ürün getirmeden nasıl bunu yapabiliriz mesela bir yağ ile ?
2-) Bileme taşı konusunda inanılmaz kafam karıştı. 400 liraya kadar, taş konusunda bütçem var. Eğer daha pahalı bir şey çıkacak ise daha sonra alacağım biraz daha para ekleyip.
3-) Avuç içi kayışlama ile bileme kayışı ile kayışlama arasındaki farklar nelerdir ? Buna tam bir cevap bulamadım araştırdıklarım arasından.
4-) İzmir içinde birebir gidip konuşabileceğim, alışveriş yapabileceğim ve hatta mümkünse bileme taşı ve işlemi konusunda bilgi alabileceğim tanıdıklarınız var mıdır ?
5-) Yağlı bir yüze sahibim. Tıraş sonrası ürün olarak, sadece Arko'nun kolonyasını kullandım o da bir süre. Defne kolonyası gibi bir ürün nasıl olur sizce ? Bazı yerlerde defne kolonyasının cilde iyi geldiğini okumuştum. Arko'nun ürünü yerine daha bitkisel içerikli bir şey kullanmaktan yanayım.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Saygılarımla.
@Heimdall komşum hoş geldiniz . Keyifli traşlar dilerim.
@Nani Kuş teşekkür ederim.
Hoş geldiniz. FS best yerine finest bir fırça alabilirsiniz. Yalnız, ebay'den nasıl alışveriş yapacaksınız? (Paypal'dan dolayı) Eğer alım yapma imkanınız varsa ebay'de "Ian Tang" isimli bir satıcı var. Bildiğim kadarıyla "Frank Shaving" fırçalarının resmi satıcısı.
@msakalli hocam yorumun için teşekkür ederim.

Ebay üzerinden direkt olarak kredi kartı girerek satın alma yapmıştım bir kaç ay önce. Yine alabileceğimi düşünmüştüm aynı yol ile. Tekrar kontrol edeyim.

Resmi satıcıyı bana ilettiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.
Komşum Keyifli traşlar zevklı alısverısler...Hosgeldınız
Hoşgeldiniz komşum umarım aradığınızı bulursunuz, tecrübeli arkadaslar yardımcı olacaktır bu hususta.
Keyifli tıraşlar.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Heimdall hosgeldiniz.
Sorularınız agırlıklı ustura kullanımı ile alakalı. Usturacı ustadların cevap vermesi daha dogru olur. Ama tum sorularınız ilk ustura deneyimine baslarken merak edilenlenler zaten. Sahsen bos gununuzde karsiyaka bostanlı tarafına yolunuz duserse karsılıklı cay esliginde sorularınızı elimden geldigimce cevaplamaya calısırım. OM atabilirsiniz.
Saygılar
Hoşgeldiniz komşum .
Ebayden beğendikleriniz güzel ürünler , bu ürünler ile aynı firmadan olanlar veya biraz daha iyilerini yurtiçinden de kolaylıkla temin edebileceğiniz yerler mevcut . Bir bakmanızı öneririm .

Saygılar,
Hoşgeldiniz @Heimdall komşum.

Ustura ve diğer konularda üstadlar yardımcı olabilir lakin kan taşını bu kadar yüksek adette almak istemezseniz tıraş olduğunuz berberden de temin edebilirsizin diye düşünüyorum. Birde kendimde önceden toplu halde almıştım ve zamana bağlı olarak kan taşlarının ucu rutubetten kullanılmaz hale gelmişti. Alırsanız rutubetsiz yerde (tıraş aletleri ile ayrı yerde) saklamanızı önerebilirim.

Saygılar