Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş Dışı En Son Ne Aldınız?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(21/04/2017, Saat: 14:40)SKYBRAVE Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@fasulity güle güle kullanın. İlk fotoğraf Remington saç kesme makinesine mi ait?

Teşekkür ederim @SKYBRAVE komşum.
Makine Remington HC4250.
10 yıla yakındır kendi kendime saç tıraşı olmaktayım. Çeşitli makineler kullandım fakat üzülerek söylüyorum bu zamana kadar boşa uğraşmışım. İşini bu kadar çabuk bitiren bir saç kesim makinesi kullanmadım. İlgili arkadaşlarıma tavsiye ederim.
@fasulity komşum içimi okuyup soracağım soruya cevap vermişsiniz. Smile Ben de bir süredir saç kesme makinesi almak için araştırma yapıyorum. Forum genelinde ilk akla gelen ve tavsiye edilen Moser makineler oluyor ama ben en başından beri Panasonic makinelere bakıyordum. Dün birkaç yerde Remington makinelerin de ısrarla tavsiye edildiğini okuyunca bu makineleri de listeme almıştım. Sizin paylaşımı da görünce dayanamayıp sordum. Bir soru daha, daha önce kullandığınız makineler arasında Panasonic var mıydı?
(21/04/2017, Saat: 15:21)SKYBRAVE Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@fasulity komşum içimi okuyup soracağım soruya cevap vermişsiniz. Smile Ben de bir süredir saç kesme makinesi almak için araştırma yapıyorum. Forum genelinde ilk akla gelen ve tavsiye edilen Moser makineler oluyor ama ben en başından beri Panasonic makinelere bakıyordum. Dün birkaç yerde Remington makinelerin de ısrarla tavsiye edildiğini okuyunca bu makineleri de listeme almıştım. Sizin paylaşımı da görünce dayanamayıp sordum. Bir soru daha, daha önce kullandığınız makineler arasında Panasonic var mıydı?

@SKYBRAVE komşum ilk önce son sorudan başlayayım Panasonic marka saç tıraşı makinesi daha önce hiç kullanmadım.

Remington HC4250'yi artıları ve eksileriyle anlatmak gerekirse

+ Ele uyumlu kolay tıraşı destekleyen tasarım.
+ Çok şık güzel görünüyor.
+ Yıkanabilir
+ Tam dolu bir şarj ile 4 tıraş sağlıyor
+ Lityum iyon pil
+ 10 dakika kullanım için 10 dakikada da hızlı şarj
+ Geniş kesim ağzı
+ Yeterli sayıda kesim tarağı
+ Kaliteli işçilik.
+ 4 (3+1) yıl garanti
+ Hayli güzel bir taşıma çantası.
+ 0,5 mm kesebilme olanağı
+ Tekrar tekrar üzerinden geçmeden tek geçiş ile işini bitirme

- 0,5 mm kesimde et benlerine dikkat
- 4 saatte şarj olduğu yazıyor fakat 5-6 saatte şarj oluyor
- Taşıma çantasına sadece makine sığıyor, kesim tarakları dışarıda kalıyor.
- Hareketli tarak seramik veya titanyum değil belirli aralıklarla yağ damlatarak bakım gerektiriyor.
- Geniş kesim ağzı hızlı tıraşı sağlamasının yanında küçük alanlarda çalışmayı zorlaştırıyor. Bir miktar el alışkanlığı gerektiriyor.

Ben mümkün olan en kısa haliyle kesim yaptığım için taraksız kullanıyorum.
Önceki makinem 0,8 mm kesiyordu bu ise 0,5 mm kesiyor. Aradaki fark hemen anlaşılıyor. Ve işimi bitirmemde inanılmaz zaman kazandırdı.
Benim gibi kısa kesim yapanlara özellikle tavsiye ederim.
@fasulity detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Makine hakkında tereddütleri olanlar için gerçekten rehber niteliğinde olmuş. Alayım bir tane yanlış tercih yapmış olsam bile yaklaşık 1 yılda parasını çıkarır diye düşünüyordum ki cevabınız aklımdaki bazı tereddütleri de ortadan kaldırdı. Bu ürünle ilgili Teknosa'da kampanya var. Fiyatı 142 TL'ye düşmüş. Almayı düşünen arkadaşlara duyurulur. Son olarak size bir sorum daha olacak. Yanıtlarsanız sevinirim. Bu akşam eve giderken bu aleti almayı, eve gittiğimde de hemen denemeyi düşünüyorum. Kullanma kılavuzunda yazıyor mudur bilemiyorum ama 3 veya 4 numara saç tıraşı için hangi ayarı kullanmak gerekiyor?
(20/04/2017, Saat: 12:53)Scorpion Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Vay komşum güle güle kullan makine ile çekilmiş resimleride ayrı bir konuda bekleriz.

Bu ara benimde hevesim var bu tür makinelere ama daha önce hiç tecrübem yok, bir gün deli dürterse beni başınızı ağırabilirim @koolandgang  Smile

Sıkıntı olmaz bizim için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(24/04/2017, Saat: 17:45)SKYBRAVE Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@fasulity detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Makine hakkında tereddütleri olanlar için gerçekten rehber niteliğinde olmuş. Alayım bir tane yanlış tercih yapmış olsam bile yaklaşık 1 yılda parasını çıkarır diye düşünüyordum ki cevabınız aklımdaki bazı tereddütleri de ortadan kaldırdı. Bu ürünle ilgili Teknosa'da kampanya var. Fiyatı 142 TL'ye düşmüş. Almayı düşünen arkadaşlara duyurulur. Son olarak size bir sorum daha olacak. Yanıtlarsanız sevinirim. Bu akşam eve giderken bu aleti almayı, eve gittiğimde de hemen denemeyi düşünüyorum. Kullanma kılavuzunda yazıyor mudur bilemiyorum ama 3 veya 4 numara saç tıraşı için hangi ayarı kullanmak gerekiyor?

@SKYBRAVE komşum işin doğrusu kılavuzu çok ayrıntılı incelemedim, en yüksek tarağı 15 mm sonrasında 12 mm, 9 mm diye aşağı doğru iniyor.
Benim tavsiyem ilk önce 15 ile başlamanız. Eğer uzun gelirse sırasıyla beğendiğiniz numaraya kadar indirirsiniz.
Ben 159 TL ye aldım. Teknosa fiyatı güzelmiş. Kaçırmamak lazım.
@fasulity hocam verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Dün bizim oradaki Teknosa'ya gittim aleti almak için ama ellerinde olmadığını söylediler. İnternette stok gözüktüğünü söylediğimde stok hatası olabiliyor diye cevap verdiler. Ankara'da sadece tek bir yerde varmış ve o mağaza da bana baya uzak bir mağazaydı. Adamlar otonom araç yapıyor, bizim teknoloji satan mağazalarımız stok takibi bile yapamıyor. Neyse, Teknosa'ya daha önceden de bu konuda olan kızgınlığımın da etkisiyle yakındaki Vatan mağazasına gidip alternatif olarak baktığım Braun HC5090 aleti aldım. Dün akşam deneme amaçlı tıraş da oldum. Olan saçlarımı 3 numaraya (Aletin 6 numarasına karşılık geliyor.) vurdum Big Grin Bazı noktalarda eşimden yardım da aldım. Sonuç hoşuma da gitti. Zaten berbere gittiğimde de saçlarımı 3 numara yapmasını istiyordum. Arada çok fark olduğunu düşünmüyorum. Cildimin hassas olması nedeniyle berberde saçlarımı kestirdikten sonra sürekli cildimde problemler yaşıyordum. Ayrıca 3 numara kestirdiğim saçlar için saçları orman gibi olanlarla aynı parayı ödemek de zoruma gidiyordu Smile Şimdilik verdiğim karardan dolayı mutluyum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
(25/04/2017, Saat: 16:09)SKYBRAVE Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@fasulity hocam verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Dün bizim oradaki Teknosa'ya gittim aleti almak için ama ellerinde olmadığını söylediler. İnternette stok gözüktüğünü söylediğimde stok hatası olabiliyor diye cevap verdiler. Ankara'da sadece tek bir yerde varmış ve o mağaza da bana baya uzak bir mağazaydı. Adamlar otonom araç yapıyor, bizim teknoloji satan mağazalarımız stok takibi bile yapamıyor. Neyse, Teknosa'ya daha önceden de bu konuda olan kızgınlığımın da etkisiyle yakındaki Vatan mağazasına gidip alternatif olarak baktığım Braun HC5090 aleti aldım. Dün akşam deneme amaçlı tıraş da oldum. Olan saçlarımı 3 numaraya (Aletin 6 numarasına karşılık geliyor.) vurdum Big Grin Bazı noktalarda eşimden yardım da aldım. Sonuç hoşuma da gitti. Zaten berbere gittiğimde de saçlarımı 3 numara yapmasını istiyordum. Arada çok fark olduğunu düşünmüyorum. Cildimin hassas olması nedeniyle berberde saçlarımı kestirdikten sonra sürekli cildimde problemler yaşıyordum. Ayrıca 3 numara kestirdiğim saçlar için saçları orman gibi olanlarla aynı parayı ödemek de zoruma gidiyordu Smile Şimdilik verdiğim karardan dolayı mutluyum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
@SKYBRAVE komşum Remington alamamış olmanıza üzüldüm fakat yeni makineniz de kaliteli bir marka. Bende yaklaşık 10 yıldır Braun 8995 elekli sakal kesim makinesi bulunmakta, sanki bugün kutusunu açmışım gibi tertemiz sapasağlam duruyor.
Yeni makinenizle ilk kesiminizden memnun kaldıysanız zaman içerisinde daha da alışacaksınız demektir. Berberde sıra beklemek ve bu işe uzun zaman ayırmak zaman içinde hayatınızdan çıkacak.
Keyifli tıraşlar diliyorum.
@fasulity komşum ben de zaten biraz da Braun kalitesine güvenerek tercihimi yaptım. Olur da ileride farklı bir makine arayışına girersem veya kullandığım aletten memnun kalmazsam Remington makineler yine aklımda olacak. İlginiz için teşekkür ederim. Size de keyifli tıraşlar. Bu arada imzanız gerçekten çok güzelmiş.
xiaomi bluetooth hoparlör, ihtiyacı olan varsa düşünmeden alsın f/p oranı çok güzel3ee65ef89a92f8194c6a73b8d1585d66.jpg793fed1c300af369f764c84c8dfeddd6.jpg

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi