Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: 50 mm. SE Jiletler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba arkadaşlar,

Forumda son zamanlarda SE alet ve jiletlere ilgi artmış durumda. Ben 50 mm. genişliğinde olan SE jiletlere dikkat çekmek istiyorum. Benim forumdan bildiğim/duyduğum marka ve modeller şunlar: (Belki başka markalarda vardır)

Feather AC Proguard
Feather AC Pro Light
Feather AC Pro Super
Feather AC Professional
Kai Captain Titan


ve tabi yukarıdaki jiletlerin bazılarını veya hepsini kullanabilen tıraş aletleri: (yine bunlar benim forumdan bildiğim/duyduğum markalar olup belki başkaları da vardır)

Rocnel SE50
Mongoose
Razorock Hawk
Colonial Razors General
ATT
Feather AC Shavette

Burada tartışmaya açmak istediğim husus öncelikle maliyet. Bildiğiniz üzere 50 mm. SE jiletlerin fiyatları yüksek. Ancak sanırım kullanım sayıları da oldukça fazla. Burada tabi ki önemli olan birim maliyet. Siz bu jiletler ile kaç kez tıraş olabiliyorsunuz? İkinci husus, bu jiletlerin keskinlik ve konfor açısından marka/model olarak birbirlerinden farkları nelerdir? Üçüncü husus ta hangi aletle hangi jilet daha uyumlu ve verimli geliyor size?

Benim henüz 50 mm. SE jiletler ile çok tecrübem yok. Razorock Hawk alet ile Feather proguard jileti şu ana kadar sadece 2 kez kullandım. Bu ikili bana çok uyumlu geldi ama dediğim gibi yukarıda yapılabilecek kombinasyonlardan sadece birisi benim yaptığım. Yani benim için iyi/yeterli diyebilirim ama idealdir diyemiyorum. Jileti 10-15 kez kullanabileceğimi tahmin ediyorum. Bu durumda, 15'lik kutusu 50 TL. olan Feather proguard'ın birim maliyeti 25-35 kuruş arasında değişir diye düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim konularla ilgili olarak sizlerin deneyimleri ve düşünceleri nelerdir? Teşekkür ederim.
@msakalli üstad ben de Rocnel SE50 (MR3 sap) ile Feather Pro Super jileti kullanmaktayım. Gerçekten her kullandığımda tahrişsiz ve tertemiz bir şekilde tıraş oluyorum. Şu ana kadar jiletle 4 kere tıraş oldum. Sakallarım çok sert ama keskinliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Şeytan diyor sat DE leri ama şeytana uymamak lazım tabi Big Grin
Saygılar.
DE bıcakları ben sahsen 2 kere kullanıyorum. SE ler 7-8 tıras rahat cıkarıyor.
Yalnız bu 50mm SE ler yeni cıktı dogrudur ama adamlar aslında bunu 100 sene once yaptıydı. Gem gibi klasik SE lerin bıcakları da o kadar uzun kullanılıyor. Hatırlatmak istedim. Sahsen 50mm genislik bana fazla geliyor. Rahat hareket ettiremiyorum jileti yuzumde. Kesimi vs. guzel sadece kisisel tercihim. Secme olanagı verilse yine ben Gem lere uzanırım.
Aynı sekilde genisliginin fazla olmamasından ve rahat hareket ettirebildigimden, DE lerden de kopmak istemiyorum.
Saygılar
@msakalli üstadım
Bu makinalara ek olarak yeni çıkan Asylum ve Bence en üstte yer alması gereken ve yok satan Cobra Classic ve Cobra Classic pkg. modeli makinalar var.
Siz öncelikle jilet maliyeti yönünden incelemişsiniz ve yazdığınız gibi maliyeti DE jiletlere gore fazla.
Ancak bu jiletleri suratınıza koyup ilk hareketi yaptığınızda elinizde olmadan gülümserken maliyet akla gelmiyor pek.
Yani jilet bakımından eksi maliyet karşısındaki zevk bence daha yüksek.
Makinaları yönünden ise Hawk haricindekiler oldukça fiyatlı. İste maliyet hesabında en önemli kısim burada. Hawk haricindekileri iyice incelemeden hatta firsat varsa denemeden almamak gerek.

(25/10/2016, Saat: 12:53)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rocnel SE50
Mongoose
Razorock Hawk
Colonial Razors General
ATT
Feather AC Shavette

@corpus36 üstadım
Olmadı Bana uyun. Tüm DE leri satmadan da olsa terkettim.  Smile

(25/10/2016, Saat: 13:26)corpus36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şeytan diyor sat DE leri ama şeytana uymamak lazım tabi Big Grin
Saygılar.
@corpus36 üstadım, DE'lerden kopmayın, onlar da ayrı bir keyif Smile
@dikdik_s üstadım, bende de ağırlık halen DE'lerden yana ve onlardan ayrılmayı hiç düşünmüyorum Smile
@AKadir üstadım, söylediklerinize aynen katılıyorum, alet listesindeki eksikleri tamamladığınız için de teşekkür ederim Smile
(25/10/2016, Saat: 14:10)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sahsen 50mm genislik bana fazla geliyor. Rahat hareket ettiremiyorum jileti yuzumde. Kesimi vs. guzel sadece kisisel tercihim. Secme olanagı verilse yine ben Gem lere uzanırım.
Aynı sekilde genisliginin fazla olmamasından ve rahat hareket ettirebildigimden, DE lerden de kopmak istemiyorum.
Saygılar

dikdik_s üstadıma katılıyorum. Bu ustura jiletlerini SE makineye takıp tıraş olmak bana geleneksel gelmiyor. SE jiletlerin kalitesinden dolayı temiz tıraş verebiliyorlar ama aynı zamanda jiletlerin genişliğinden dolayı tıraş çabucak bitiveriyor. Bende DE makinelerden yanayım Smile
(25/10/2016, Saat: 14:24)AKadir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@corpus36 üstadım
Olmadı Bana uyun. Tüm DE leri satmadan da olsa terkettim.  Smile

@AKadir üstad, fatboy, aristocrat, progress, R41 ve rocket haricindekiler hep çelik. O yüzden kıyamıyorum  Confused
Saygılar.
Kullanım ömürleri hakkında da paylaşım yapılsa fikir sahibi olabilmek adına ortalama olarak bilgi açısımdan güzel olmaz mı ben aradım pek bulamadım da...

Ve feather artistclub ustura ile ben 7. Traşı da proguard jiletle sorunsuz konforlu olarak kullandım.
Islanmış jilet ömrü tamamlanana kadar kullanın yoksa bekledikçe köreliyor
(28/10/2016, Saat: 17:59)emre-sti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Islanmış jilet ömrü tamamlanana kadar kullanın yoksa bekledikçe köreliyor

Üstat, her kullanımdan sonra silkeliyorum, herhangi bir şekilde kurulamıyorum, hiçbir şey değdirmiyorum. Buna rağmen körelir mi diyorsunuz?
Sayfalar: 1 2 3 4