Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: En Son Ne Bilediniz?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
1 k dan sonra 8 k ya geçerken bir ara taş lazım, 3 -4- 5 hepsi olur. Benim ki kendi tercihim değildi, naniwanın 3/8 K kombo taşını kullanmam etken oldu. Nortonun 4/8 K taşını kullanırken de 4 ü kullanıyorum Smile
Ancak cihanski komşumun söylediğine katılıyorum, naniwaların grit değerleri bazı taş markalarına göre daha alçak seyrediyor.. Shaptonun 16K sı ile naniwanın 12 K sına eşit diyorlar, naniwanın 1K sı shaptonda 2 K ediyor.
Bir ara taşı vardı elimde onu kullandım, hepsinin grit değerleri aynı bile olmuş olsa, 3 veya 5K nın sonuca bir etkisi yok.. Elinizde 3 varsa, 1 den kalan taş izlerini çabuk silersiniz, ancak 3K nın taş izlerini silmek için 8K da daha fazla vakit harcarsınız. 5K taşınız varsa 1 K dan kalan izleri silmek daha uzun sürecektir, 5K dan kalanı ise 8K da daha kısa sürede silebileceksiniz. Sonuçta birşey değişmeleycek
Neoromancer hocamın kamisorisi epeydir bende bilenmeyi bekliyordu. Sırt-ağız geometrisi biraz kaymıştı o yüzden 1k ile biraz ağzı geri çektim. Kamisori iki farklı çeliğin birlesmesi ile yapıldığından ve bir tanesi yumuşak çelik olduğu için 3000 kumun altına çok düşmemek gerekli. Ağzın sadece kenarları incelmiyor, bir yerden sonra en uç noktası da kutlesmeye başlıyor ve ağız almıyor.

3k ve yukarısında ise gayet hızlı ve sorunsuz keskinlik aldı. 8k dan sonra Artvin taşı üzerinde yağ ile bilemeyi denedim, fena sonuç vermedi, Artvin taşını bir süre öyle deneyecegim. En son olarak Naniwa 12k ile bitirip kayisladim. Bir de deneme tıraşı olalım bakalım ne durumda.

6abb2372847e95a36f24047803bc4bd5.jpg
@Chinaski komşum eline sağlık.

Bu kamisori çift taraflı mı? Ve bugün kullanmışsınız, nasıl olmuş tıraşı? Ben şu yağlı taşları biraz merak ediyorum, yani tıraş kalitesi nasıl oluyor vs. aklımda deli sorular : )
(23/11/2016, Saat: 14:39)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Chinaski komşum eline sağlık.

Bu kamisori çift taraflı mı? Ve bugün kullanmışsınız, nasıl olmuş tıraşı? Ben şu yağlı taşları biraz merak ediyorum, yani tıraş kalitesi nasıl oluyor vs. aklımda deli sorular : )
Teşekkür ederim komşum, tıraşı çok güzeldi, ama kamisori çok küçük geldi elime. Özellikle tang- parmak koyduğumuz kısım- çok ince olduğu için elim çok yadirgadi. Oraya bir şeyler sarıp kullanmak lazım.

Yok komşum, geleneksel kamisori yani ura ve omote şeklinde, asimetrik. Yağ ile kullandığımda Artvin taşı bir tık daha ince bileme yaptı. Yağ taşlarının genelinde mantık, sürtünmeyi azaltıp ağızda daha ince çizikler elde etmek. Kullandığım başka bir tane doğal taşta ise köpükle bileme yapıyordum, sonuç fena değildi.
Komşum bu kamisorileri öyle ustura gibi değil de, kapı kolu açarmış gibi tutmak gerek. Şöyle tarif edeyim; serçe, orta ve işaret parmağı önde; yüzük ve baş parmaklar arkada kalacak, baş parmak yatık duracak ve baş kısmını kontrolde ince ayar verecek. Sapı tutma torksiyonunu iyi ayarlamak lazım, ne çok sıkılıp parmaklar yorulacak, nede az sıkıp gazeteye üçüncü sayfa haberi olunacak. Açıkçası böyle bir tutuş yöntemi var mı bilmiyorum ama, özellikle bu aletlerin tek taraflı olduğunu var sayarsak bu kullanım şekli bana göre en rahatı diyebilirim.

Başlık henüz yeni, yavaş yavaş tecrübe paylaşımlarıyla bilgiler artıyor. Özellikle doğal taşlar hakkında geniş içerikli bilgi paylaşımında bulunursanız çok ikram olur.
(23/11/2016, Saat: 15:38)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum bu kamisorileri öyle ustura gibi değil de, kapı kolu açarmış gibi tutmak gerek. Şöyle tarif edeyim; serçe, orta ve işaret parmağı önde; yüzük ve baş parmaklar arkada kalacak, baş parmak yatık duracak ve baş kısmını kontrolde ince ayar verecek. Sapı tutma torksiyonunu iyi ayarlamak lazım, ne çok sıkılıp parmaklar yorulacak, nede az sıkıp gazeteye üçüncü sayfa haberi olunacak. Açıkçası böyle bir tutuş yöntemi var mı bilmiyorum ama, özellikle bu aletlerin tek taraflı olduğunu var sayarsak bu kullanım şekli bana göre en rahatı diyebilirim.

Başlık henüz yeni, yavaş yavaş tecrübe paylaşımlarıyla bilgiler artıyor. Özellikle doğal taşlar hakkında geniş içerikli bilgi paylaşımında bulunursanız çok ikram olur.
Komşum takdir edersiniz ki ustura ve kamisori konusunda tecrubeliyim. Tang çok ince olduğu için bir anda parmakların arasında dönüp yüzü kesme riski doğuyor. Bunu söylemeye çalışıyorum.
@Chinaski Hocam elinize sağlık.Dün de görmüştüm merakımı cezbetmişti.Bildiğimden değil sadece merakımdan soruyorum.Şimdi bu alete kamisori deniyormuş,onu anladım,Japonya tahminimce,peki neden bu aletlere sap düşünülmemiş?Yoksa özellikle mi sapsız oluyor?Şimdiden teşekkür ederim.
(23/11/2016, Saat: 20:29)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum takdir edersiniz ki ustura ve kamisori konusunda tecrubeliyim. Tang çok ince olduğu için bir anda parmakların arasında dönüp yüzü kesme riski doğuyor. Bunu söylemeye çalışıyorum.

Komşum ben ne dedim ki şimdi, kendi yöntemimi paylaştım sizinle.
(23/11/2016, Saat: 20:35)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum ben ne dedim ki şimdi, kendi yöntemimi paylaştım sizinle.
Mevzu yöntem değil onu anlatmaya çalışıyorum hocam, tang çok ince olunca parmaklar da büyük olunca teklike arz ediyor. Yoksa herkesin kendi yöntemleri var elbet. Ters cevap vermek değildi niyetim.
(23/11/2016, Saat: 20:34)ahraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Chinaski Hocam elinize sağlık.Dün de görmüştüm merakımı cezbetmişti.Bildiğimden değil sadece merakımdan soruyorum.Şimdi bu alete kamisori deniyormuş,onu anladım,Japonya tahminimce,peki neden bu aletlere sap düşünülmemiş?Yoksa özellikle mi sapsız oluyor?Şimdiden teşekkür ederim.
Komşum bunlar berberler başkalarını tıraş etsin diye tasarlanmış. O yuzden asimetrik bir tasarımı var. Çok eskiden beri gelenek olarak sapsız üretilmiş, sap normalde ağzı korumak için faydalı ama tıraşa etkisi yok zaten. Bazı kamisoriler tutma kolaylığı olması açısından ratan denilen iple sarılıyor kimisi plastiki bir kalıp geçiriyor vs. farklı şekillerde bulunuyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19