Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhaba,
Öncelikle tanışma konusunda forumdaşların çoğunluğu gibi geç kaldım. Forumla tanışmam bir rastlantıyla oldu. İnternette arama yaparken dimağın açılması Wink. Uzunca bir süre takip ettim. Yorumları okudum hem de bazılarını birkaç kez. Burası bir kütüphane ve halen okumaya devam ediyorum. Ancak bazı yorumlarda kişinin sakal yapısı ve cildinin özelliğini bilemediğim için açıkçası takıldım kaldım. Kendimle mukayese edemedim. Bu yüzden tanışma konusunun bir cevap olacağını düşünüyorum, çünkü açıklamada bu özellikleri bulamazsam mutlaka tanışma gönderisinde vardır diye düşünüp hep oraya bakıyorum.

Sert ve gür sakallarım var ancak cildim bunun tam tersi olarak hassas. Sakal çıkış yönüm genel olarak soldan sağa-aşağı yönlü olarak çapraz. Uzun süre şimdi dost olan geleneksel traş ekipmanlarına yaklaşamadım. Özellikle yaprak jilet. Gillette ve wilkinson ürünlerinin hemen hemen hepsini kullandım. Ancak bu sakal yapım nedeniyle hep batıklar, tahrişler ile uğraştım. Hatta bir ara ergenlik zamanında bir yerlerden duyduğum şehir efsanesi sebebiyle haftada bir berbere gitmeye özen gösterdim, sırf sakalların çıkış şeklini değiştirebilirim ümidiyle. Maalesef değişen tek şey ustura traşını sevmem oldu.

Şimdi EJ DE89, Semogue Boar Geltir 2016 LE Forum Fırçası (teşekkürler @cihankeskin ve emeği geçen herkese) ve omega 621, çeşitli jiletler ve birkaç sabun. İki perde (hergün) traş olsamda bazen memnun kalmıyorum. Sanırım tekniği düzelttikçe memnun olduğum traşlar artacaktır. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Selamlar
Merhaba, hoş geldiniz.

(29/09/2016, Saat: 13:22)Birole Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]değişen tek şey ustura traşını sevmem oldu.

Berbere gitmenizin size asıl beklentinizin dışında önemli bir katkısı olmuş bence. Belki ileride ustura tıraşı düşünürsünüz.
Forumda genel geçer bilgiler olsada çoğu yorum kişiseldir. Başkasının doğruları ve denetimleri size taban tabana zıt gelebilir. Bundan dolayı burdayız ve deneyimleri paylaşıyoruz. Hos geldiniz keyifli forumlar.
Hosgeldiniz, simdiden iyi okumalar, hos sohbetler.
Hoş geldiniz, iyi forumlar Smile
Hoşgeldiniz keyifli forumlar zevkli tıraşlar..
(29/09/2016, Saat: 16:48)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Berbere gitmenizin size asıl beklentinizin dışında önemli bir katkısı olmuş bence. Belki ileride ustura tıraşı düşünürsünüz.
Dediğiniz gibi belki ileride. Anladığım kadarıyla herkes onunla dost olamıyor Smile
(29/09/2016, Saat: 17:24)Arif Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Başkasının doğruları ve denetimleri size taban tabana zıt gelebilir.
Evet olabilir. Teşekkürler
İyi dileklerle karşıladınız. Herkese teşekkür ederim.
Hoş geldiniz, keyifli okumalar .
Sayfalar: 1 2