Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhabalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Bir süredir forumu takip ediyorum. 25 yaşındayım.
6-7 yıldır düzenli olarak tıraş oluyorum. Tıraş olma zorunluluğum yok ancak alışkanlık yarattım kendime, haftada en az 2 kere tıraş oluyorum.
Ama bir kere bile batıksız, tahrişsiz tıraş olamadım. Gillette fusion power ve Nivea sensitive köpük ile askerde yaşadıklarımı tahmin edebilirsiniz.
Bundan bir kaç sene önce temiz tıraş arayışındayken bilmeden Karaköy yüksek kaldırımda ufak bir dükkandan aldığım Yuma ile geleneksel tıraşa adım atmış ilk tıraştan sonra aleti çöpe atmıştım. Yaklaşık altı ay önce bir kozmetik markette wilkinson sword classic'le karşılaşınca jilet takılan aletlere tekrar şans vermeyi düşünerek satın aldım ve geleneksel tıraşa adım attım.
Alet ve tıraş teknikleriyle ilgili internette araştırma yaparken forumla karşılaşıp okumaya başladım. Uzun zamandır forumu okuyorum.
Son altı aylık süreçte İmpa'dan Cella sabun, Omega domuz kılı fırça, Zaza şap ve çeşitli jiletler edindim. Denemeler yaptım. Sakallarım yatık, çok aşırı sık olmamakla beraber biraz sert. Geleneksel tıraşa başladıktan sonra tıraşlarım eskisine nazaran daha iyi geçiyor. Daha az batık ve tahriş yaşıyorum.
Son 3 tıraşımı sedef ustura ile oldum. Sedef ustura, WS classic'ten daha iyi sonuç verdi. Elim de biraz yatkın olmalı ki sadece 4 mm'lik bir çizik haricinde kesik vs olmadı.

Şuan kendim için doğru olandan tam olarak emin değilim. Ancak ustura tıraşından oldukça memnun kaldım. Açıkçası yüksek miktarda paralar da yatırmak istemiyorum şimdilik.

Jiletli bir ustura ile yoluma devam etmek istiyorum.

İmpa'da şuan bulunan VANTA USTURA SİYAH (TAM JİLET İÇİN) biraz aklıma yattı gibi. Sizin de önerilerinizi öğrenmek isterim.

Sayın arkadaşlar benim durumum budur. Öneri ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Teşekkürler.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Seçimleriniz güzel. Ben şahsen tam jilet kullanan bir jiletli usturayı tavsiye etmezdim. Gövde genişliği kullanımı bana göre olumsuz etkiliyor.
(02/06/2016, Saat: 18:13)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Seçimleriniz güzel. Ben şahsen tam jilet kullanan bir jiletli usturayı tavsiye etmezdim. Gövde genişliği kullanımı bana göre olumsuz etkiliyor.

Benim de kafamı karıştıran bir durum bu. Yarım jiletli modeli de İmpa'da yok. Yurtdışı vs. uğraşmak istemediğim için İmpa'dan alışveriş yapmak istiyorum.
Hoş geldiniz komşum. Yarım jiletli ustura var diye biliyorum impada, şimdi cepten bakamıyorum ama olması lazım bir daha inceleyin derim.
Bol keyifli tıraşlar.


Sent from my iPhone using Tapatalk
(02/06/2016, Saat: 20:30)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz komşum. Yarım jiletli ustura var diye biliyorum impada, şimdi cepten bakamıyorum ama olması lazım bir daha inceleyin derim.
Bol keyifli tıraşlar.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkürler, çeşitli markaların yarım jiletli usturaları var ancak Vanta'nın yarım jiletli modeli İmpa'da yok.
öncelikle hoş geldin
@impaticaret de şuan
doctor plus
the bluebears
antica barbearia satışta gözüküyor istersen impa ticaretle iletişime geçebilirsin

http://www.geltir.com/showthread.php?tid=7079
Peki sizin önerebileceğiniz bir ustura var mı?
@yokon impa ticarete feather shavette de gelecek bildigim kadarıyla yakında impa ticaret stoklarına girecek. Almısken bir kere alın nokta atısı yapın derim. Su anda olanlardan da bluebeards ben de mevcut ancak el alıstıktan sonra ali bıyıklı/sedef ustura ile oldugunuz tıras ile pekte farkları yok dedigim gibi bluebeards mevcutumda ancak jiletli ustura kullanacaksam elim sedef usturaya gidiyor seviyorum keratayı Smile
(03/06/2016, Saat: 10:33)ustaci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@yokon impa ticarete feather shavette de gelecek bildigim kadarıyla yakında impa ticaret stoklarına girecek. Almısken bir kere alın nokta atısı yapın derim. Su anda olanlardan da bluebeards ben de mevcut ancak el alıstıktan sonra ali bıyıklı/sedef ustura ile oldugunuz tıras ile pekte farkları yok dedigim gibi bluebeards mevcutumda ancak jiletli ustura kullanacaksam elim sedef usturaya gidiyor seviyorum keratayı Smile

Komşum yüksek paralar yatırmak istemediğini söylemiş. bu durumda Feather sanırım liste dışı kalır.
Feather gerçekten diğerlerinden farklıysa (kalite, konfor, güvenlik vs.) onu da düşünebilirim.
Sayfalar: 1 2 3