Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel Model SE50 (İlk Mesaj Güncel)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
(24/10/2016, Saat: 20:12)utunc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Keşke @rocnel de biraz bu tarz benzeri bir se tasarlasa. Çünkü mongoose ve benzeri olan hawk artık tasarım olarak kabul görmüş ve aranılan bir tasarım. Sade minimal bir çizgisi var. Yani kabul goren bir tasarım üzerinden gitse çok daha fazla rağbet görür. Nacizane bir önerim umarım haddimi aşmamışımdır.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Selamlar, SE50 iyi bir tasarım, mongoose de çok güzel bir alet, bu yeni çıkan aletin ise gördüğüm kadarı ile mongoose markasına ciddi benzerliği var.

Genel düşüncem az ve kaliteli makine üretmek. Alüminyum, zamak pirinç vb. alet üretmeyi istemiyorum. Ben de sizler gibi geleneksel tıraşa ciddi ilgi duyan biriyim. Bu işe ürün pazarlama mantığı ile bakmıyorum. Yani bir model çok satılır mantığı ile hareket etmiyorum. Amacım beş yüzyıl sonra bile kullanımda olacak makineler üretmek.

5-10 sene içinde şuan sıklıkla çıkan markaların bir çoğunu göremeyeceksiniz. Yalnızca özgün tasarımlar ayakta durabilir.
@izbe, inceleme için çok teşekkürler. Bir SE alet edinme niyetim var ama daha kaliteli ve oturaklı bir alet edinmeyi tercih edeceğim şahsen.

@rocnel, üstad SE50' nin her türlü SE bıçakla kullanılabilecek olan modeline ne zaman sahip olabileceğiz?
@rocnel Murat bey kesinlikle se 50 güzel bir model lakin demek istediğim rağbet gören ve kabul görmüş bir modeli refarans almak onun klonunu üretmek anlamına gelmiyor. Günümüzde tekstil otomotiv mobilya gibi birçok alanda tutulan modeller birçok farklı firma tarafından yorumlanıyor. Klasik yakalı tişört lacoste, polo, ile özleşsede bir çok marka benzer kalıpları kendisi yorumluyor. Bu onları taklit veya klon yapmaz benim görüşüm. Mongoose o anlamda artık klasikleşen ve kabul gören bir model. O yüzden ben şahsen razarock hawk da bence klon sayılmaz. Rocnel in zaten se modeli (yarim jilet) bir ilk ve benzeriz bir tasarım. O yüzden klasik modellerin üretimi ne Rocnel e ne de diğer markaların orjinalligine halel getirmez diye düşünüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Se50 de çok güzel ama bir yandan da GEM tipi SE modeli sabırsızlıkla bekliyorum Murat Bey,duyrulur Wink
(24/10/2016, Saat: 22:48)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Se50 de çok güzel ama bir yandan da GEM tipi SE modeli sabırsızlıkla bekliyorum Murat Bey,duyrulur Wink


Ben de katılıyorum Saltuk üstada. Ayrıca şöyle one blade gibi oynar başlıklı, opsiyonel çift jilet takılabilen bir kafa olursa dadından yinmez Smile Hatta sadece gem jileti değil feather se jilet de olur.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(24/10/2016, Saat: 22:21)utunc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@rocnel Murat bey kesinlikle se 50 güzel bir model lakin demek istediğim rağbet gören ve kabul görmüş bir modeli refarans almak onun klonunu üretmek anlamına gelmiyor. Günümüzde tekstil otomotiv mobilya gibi birçok alanda tutulan modeller birçok farklı firma tarafından yorumlanıyor. Klasik yakalı tişört lacoste, polo, ile özleşsede bir çok marka benzer kalıpları kendisi yorumluyor. Bu onları taklit veya klon yapmaz benim görüşüm. Mongoose o anlamda artık klasikleşen ve kabul gören bir model. O yüzden ben şahsen razarock hawk da bence klon sayılmaz.  Rocnel in zaten se modeli (yarim jilet) bir ilk ve benzeriz bir tasarım.  O yüzden klasik modellerin üretimi ne Rocnel e ne de diğer markaların orjinalligine halel getirmez diye düşünüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SE50 modelini henüz seri üretilebilir hale getirmedik, sebebi biraz daha hafif ve küçük başlığın sürekli tavsiye edilmesi, şuan istenen prototip var, ayarlı makineden sonra onu seri olarak üreteceğiz.
Mongoose modelini yapmak istememenin sebebi başlıktaki vidanın yapıştırıcı ile yerleştirilmiş olması, yani maliyeti %65 azaltan bir yöntem. Biz yaptığımız zaman o kısmı komple masif yaparız. Bu da maliyet açısından bizi 1-0 yenik durama düşürür. ATT SE de komple masif yapmışlar ama onlar da yumuşak çeliklerden işlemişler, biz de 316 çelik var bunun dışında çelik kullanmıyoruz yine ek bir maliyet olmuş oluyor.

İlerleyen zamanlarda boş bir vakit bulursam benzer bir prototip yaparım, hep beraber inceleriz.
@rocnel, üstad SE50' nin her türlü SE bıçakla kullanılabilecek olan modeline ne zaman sahip olabileceğiz?
[/quote]

Şuan her türlü bıçağa uyumlu bir kaç SE50 modeli yaptım, kumlama ve ilk polisajları da bitti, daha önce ayırtan arkadaşlar olmuştu onlar için önümüzdeki hafta bilgi vereceğim.

(24/10/2016, Saat: 22:48)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Se50 de çok güzel ama bir yandan da  GEM tipi SE modeli sabırsızlıkla bekliyorum Murat Bey,duyrulur Wink

GEM modeli ile ilgili bir prototip yaptım, çok da iyi oldu, özgün bir tasarım, ama sırada ayarlı var ondan sonra SE50, daha sonrasında sap tasarımları yapacağım Smile
(25/10/2016, Saat: 10:46)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@rocnel, üstad SE50' nin her türlü SE bıçakla kullanılabilecek olan modeline ne zaman sahip olabileceğiz?

Şuan her  türlü bıçağa uyumlu bir kaç SE50 modeli yaptım, kumlama ve ilk polisajları da bitti, daha önce ayırtan arkadaşlar olmuştu onlar için önümüzdeki hafta bilgi vereceğim.


GEM modeli ile ilgili bir prototip yaptım, çok da iyi oldu, özgün bir tasarım, ama sırada ayarlı var ondan sonra SE50, daha sonrasında sap tasarımları yapacağım Smile
[/quote]

Daha önce ayırtan şanslı azınlıktan biriyim :-)
(25/10/2016, Saat: 10:46)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şuan her  türlü bıçağa uyumlu bir kaç SE50 modeli yaptım, kumlama ve ilk polisajları da bitti, daha önce ayırtan arkadaşlar olmuştu onlar için önümüzdeki hafta bilgi vereceğim.

@rocnel Murat Bey, bana gönermiş olduğunuz SE50 ile Feather pro super jileti kullanmaktayım ve gerçekten mükemmel uyumlu oldular. Acaba bana uyumlu olan modelden mi göndermiştiniz?
Saygılar.
Arkadaşlar kusura bakmayın, karışmak ya da müdahale etmek istemem ama bu başlık "izbe" arkadaşımızın Razorock Hawk SE alet ile ilgili inceleme yazdığı yer. Konu farklı yerlere gitmeye başladı.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21