Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Köpürtme Tasını Pütürlemek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Komşum, aşağıdaki video biraz uzun ama izlerseniz sorunuza cevap bulacaksınız. Örneğin 40. saniyeye bir bakın.



(05/05/2016, Saat: 17:50)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum, aşağıdaki video biraz uzun ama izlerseniz sorunuza cevap bulacaksınız. Örneğin 40. saniyeye bir bakın.




@msakalli sağolasın komşum. Bunu deneyeceğim.
(05/05/2016, Saat: 17:44)Lorenzo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkür ederim dostlar  Smile

Arkadaslar bu zehirler mi bi sure sonra, yani kalay ister .i yoksa ben de alip puturlu hale getiricem de.
Kalaylısı da satılıyor. Zehirlenme olmaz endişelenmeyin. Zaten tıraş sonrası kurularsınız, diye düşünüyorum.

Dip tarafını pütürlemenizi tavsiye etmem. Ben ne kadar özen göstererek çalışmış olsam da orjinalliğini bozdum. Kenarlarındaki oluklar, pütürler köpürtme için yeterli oluyor zaten.
A101 de denk geldiğim bir kaseyi satın aldım. Sabun basmayı düşünüyordum ama köpürtme tası olarak kullanmak aklıma geldi. Yüzeyi pürüzsüz olduğu için köpürmeye pek uygun değil. Sıcak silikon ile tabanına yuvarlak şekiller yapsam olurmu ? Başka önerisi olan olur mu acaba ?

8wjeie.jpg
Silikonu denedim ama cok kisa sure icinde cikiyor. Baska yontem deneyin bence komsum
(01/05/2019, Saat: 15:45)turkoglum13 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Silikonu denedim ama cok kisa sure icinde cikiyor. Baska yontem deneyin bence komsum

Aklıma başka birşey gelmiyor aslında sırlı olduğu için zımpara vs. yada dremel olmaz çıktıkça yenilemekte olmaz sanırım
Neden pütürlü yapmak istiyorsunuz ki? Pütürlü ya da şekilli olmasına gerek yok iyi köpük için, tamamen pürüzsüz seramik bir kupada bile çok güzel köpük hazırlayabilirsiniz. Sadece tekniği biraz fazklıdır. Dairesel yerine ileri geri hafif vurdurarak köpürteceksiniz. Kolayca kabardığını göreceksiniz.
http://geltir.com/showthread.php?tid=8796

Oradaki tasın çapı 7-8 cm kadar anca ve içi pürüzsüz. Lord'un dediği gibi kullanınca gayet güzel köpük oluyor..
(01/05/2019, Saat: 23:05)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Neden pütürlü yapmak istiyorsunuz ki? Pütürlü ya da şekilli olmasına gerek yok iyi köpük için, tamamen pürüzsüz seramik bir kupada bile çok güzel köpük hazırlayabilirsiniz. Sadece tekniği biraz fazklıdır. Dairesel yerine ileri geri hafif vurdurarak köpürteceksiniz. Kolayca kabardığını göreceksiniz.

Hocam tas konusunda bilgim az Hindistan cevizinden kase yaptım güzel köpürtüyor ama hem eskidi hem estetik değil bahsettiğim tas ile dediğiniz şekilde köpürtebileceğimi bilmiyordum. Dediğiniz gibi kolay oluyorsa hiç dokunmam estetiğinide bozmamış olurum.
Sayfalar: 1 2 3