Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ustura İçin Jilet Seçimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Jiletli usturada tercih ettiginiz jiletler hangileri? Ben kendi denemelerimde "de aletlerde " hic memnun kalmadigim hatta kor dedigim jiletlerle usturada gayet basarili tiraslar oluyorum; rapira, shark, racer gibi. Permasharp gibi keskin jiletlerle konforsuz tiraslar oluyorum usturada daha yolun basinda oldugum icin. Ayni durum sizlerde de oluyor mu ve bu sebepden hangi jiletleri tercih ediyorsunuz?
Usturada daha çok keskin ama konforlu jiletler tercih ediyorum. Gillette 7 o' clock ( sarı paket ile yeşil paket ) , mühle , feather ve perma-sharp özellikle tercih ettiklerim. Ancak özellikle feather ve perma-sharp ın çok sahtesi var. Bu iki jilette aslında hem makina da hem de ustura da çok başarılılar. Şahsen bu iki jiletten memnun kalmayan arkadaşların sahtesine denk geldiğini düşünüyorum çünkü ben çok rastladım bu jiletlerin sahtesi ile orjinali arasında aşırı kalite farkı var.
Shavette kullanırken en çok Rapira ve Rapira Swedish Supersteel kullanıyordum. Agresif jiletler istenmeyen sonuçlar verebiliyor.

Feather Artist Club ile Pro Guard jilet kullanıyorum.
Gözlemlerime göre shavetteyle en iyi çalişan jilet astra yeşil, bu jiletle kaşıntı problemi yaşadığımdan personna lab blue yi tercih ediyorum.
(28/04/2016, Saat: 00:35)Zeman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gözlemlerime göre shavetteyle en iyi çalişan jilet astra yeşil, bu jiletle kaşıntı problemi yaşadığımdan personna lab blue yi tercih ediyorum.
Yesil olani denedim bugun, diger denediklerime gore daha konforlu geldi.
Ustura için üretilen permasharp ile çift taraflı olup yarısını kırmak suretiyle usturaya taktığımız permasharp jiletin ustura tıraşında fark olur mu arkadaşlar?
Şahsi tecrübem sedef ve bluebeards usturada yarım ustura jiletinin daha başarılı olduğu yönünde
(12/11/2016, Saat: 16:07)ustaci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şahsi tecrübem sedef ve bluebeards usturada yarım ustura jiletinin daha başarılı olduğu yönünde


Peki jilet tercihiniz nedir Hocam? Teşekkürler bu arada paylaşım için.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Rica ederim jiletli ustura ile tıraş olacaksam tercihim genelde yarım ustura için yapılmış perma sharp , yeşil kutulu olan gilette 7'clock ve rapira swedish yönünde ..
(12/11/2016, Saat: 16:41)ustaci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rica ederim jiletli ustura ile tıraş olacaksam tercihim genelde yarım ustura için yapılmış perma sharp , yeşil kutulu olan gilette 7'clock ve rapira swedish yönünde ..

Teşekkür ederim Hocam.Gillette seven ve rapira swedish'in ustura için yarımı yok benim bildiğim.Ben mi yanlış biliyorum acaba?
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6