Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Domuz Fırça Break-İn İşlemi ve Kimya 101
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Evet dostlar,

Bir süredir bazı kimyasal malzemeler ile, gerek makine temizligi gerek fırça break in surecine katkı saglayabilecek ürünler ile denemeler yapıyordum.
1 satır ile makine temizligi icin:
kaynar suda, sodyum bikarbonat ile kaynatip (2-3 dakika), sonrada dis fircası ve macunu ile su altında fırcalama ve son olarak vikaul yada baska bir maden cilası ile parlatma duzeni ozellikle vintage eski makinelerde cok ise yarıyor. Bugune kadar bir zararını gormedim. Buna black beauty siyah sapı veya fatboy daki ayar halka yazılarıda dahil; Sıkıntı yok.

Asıl konumuza gelirsek domuz fırçamızı nasıl yumusatabiliriz:
1.Yontem:
Fırçayı aldıgınız gibi tozunu vs. temizlemek icin el sabunu ile elinzde bir iki kere kopurtursunuz. Kurumaya bırakırsınız. Tıras esnasında kullandıkca, belirli bir surec icinde kendisi acılacaktır.

2.Yöntem (Tavsiye Edilen):
Satın aldıktan sonra fırçayı prilli ve sirkeli sıcak su icinde, arada hafif karıstırarak 15 dakika bekletiniz (sirke beyaz sirke veya elma sirkesi). Sirke islemi bittikten sonra normal el sabunu veya elinizdeki ucuz bir tıraş sabunu ile, 3-4 kere arka arkaya avuc icinde kopurt ve durula islemi yapıyoruz.Son kopurtmede 1 gun kopuklu vaziyette kurumaya bırakın kokusunu vs. alması icin. Kullanım sonrasında havlunuzu fırcanızı surterek kurutun. Detaylı rehberi Saltuk kardesimin guzel konusunda bulabilirsiniz.
http://www.geltir.com/showthread.php?tid=7343

Şimdi buraya kadar break in islemini bugune kadar genelde boyle yapıyoruz. Bazı firmaların ust urun katagorilerinde domuz kıllarını yumusatmak icin bazı kimyasal islemden gecirdiklerini dusunuyorum. Bunu ozellikle omega italian flag ve semogue soc da hissettim. Dogrudur yanlıstır ispat edemem, beni oyle dusundurdu bahsettigim fırcalar.
Bu olayı test etmek icin ve diger normal domuz kıllarını da yumusatabilirmiyiz acaba veya break in islemini hızlandırabilirmiyiz diye merak ettigimden ilk denememi Hidrojen Peroksit ile yaptım.

Hidrojen Peroksit bayan saç boyalarında da kullanılan bir kimyasal madde. Beyazlatıcı ozelligi olan zayıf bir asit. Bircok kullanım yeri var
Ornek Yazı

Test oncesi durum. 3-5 kere kullanılmıs Omega 10106 sanırsam ve %50lik Hidrojen Peroksitimiz
48733898406_17916707b8_c.jpg
48733564838_8c55404edc_c.jpg
48733564543_17c2c378b0_c.jpg

İlk denemem fırcayı 15 dakika hidrojen peroksit icinde bekletme. Kabın icine cok az su ekledim, direk kimyasalı kullanmaktan korktugum icin. Fırcayı sabunla yıkayıp duruladım.
İlk haline gore biraz daha beyaz kıllar, yumusaklıgın pek degistigini soyleyemem ama, 3-5 kere bastırarak dairesel hareketlerle tıraş olmusum gibi açılma/dagılma var sanki.

48845790893_900a3cc347.jpg

Biraz daha web te arastırma yapınca, ozellikle kuafor sitelerinde, hidrojen peroksitin ısı ile etkilesime girdigi, ısının onemli bir faktor oldugunu okudum bir yerde. Onun ustune bugun 2ci denememi yaptım.
25 dakika saf hidrojen peroksit içinde bekleme, ustune fön makinası ile kurutma ve ısı verme. Sonra sabunla yıkayıp durulama.
Oncelikle ısının kesinlikle bir fark yarattıgını soyleyebilirim. Fön tutarken buharlasmadan gozlerim yandı ayrıca hidrojen peroksit sonucta bir asit ellerinizi beyaz renk yapıp kasındırıyor. Eldivensiz kullanmayınız.
Bir onceki denemeye gore renk yine acıldımı pek soyleyemiyorum ama durulama islemi sırasında kıllar elime daha yumusak geldi onu soyleyebilirim. Gozumu kapasam elimde italian flag omega varmıs gibi hissettirdi. Psikolojik olabilir mi acaba zannetmiyorum. Zira görüntüsü yavaştan @Saltuk un 70 kusagı hippi görünümlü Omega 830 una benzemeye basladı. Tongue Big Grin Big Grin

48733897031_012f5ef1c5_c.jpg
48734078647_5834b6e84e_c.jpg
48733896431_95f2fcc403_c.jpg
48733563083_01acd01a93_c.jpg

Evet arkadaslar mini form ici deney yaptım sonucları paylasmak istedim. Domuz kılları sıvıları emme yaptıgı icin, direk yuzumde denemek istemedim su anda. 3-4 kere daha suda bekletme ve durulama yapmak istiyorum garanti olsun.

Sizlerin baska kimyasal onerileri olursa duymak ve denemek isterim. Bakarsınız ıslak tıras dunyasına yeni bir break in yöntemi armagan ederiz.
Hayalimde isim bile olustu "Geltir Chemical Break-in Process"

Saygılarımla
dikdik_s
Ellerinize saglik üstat. Çok güzel bir araştırma olmuş
Elinize sağlık.Hidrojen peroksiti kaç cm kadar döktünüz?
abi kimyasal ile değilde bu bayanların kullandıgı toplu iğne gibi uçları olan tarakla tarıyorum ben domuzu bayagı çatallandı benim fırça yaklasık 2 haftada.
@Köse123
Tıraş oncesi fırcayı nasıl sıcak suda bekletiyorsak o kadar. Dugumun 1 cm altına gelecek seviye kadar. Aslında once sadece uclarda deneme yapmayı dusunuyordum. Sonra ne vakit kaybedicem deyip direk yuzdurdum fırcayı icinde sefim.

Not olarak yazmak istedim, uzun donemde etkisini gormeden, tıraş olup denemeden kimseye su an icin bu kimyasal islemi denemesini onermiyorum.
Bir dizi vardı Breaking Bad nedense aklıma o geldi Big Grin
Komşum eline sağlık. Domuzcuklar ilgi alanımda olmadığı için bir şey diyemiyorum ama alet temizliğinde aynı formülden ben de memnunum. Ben suyu kaynattıktan sonra atıyorum aleti içeri. Ve 5-10 dakika arası tutuyorum. Geçen gün Aristocrat'ı unutmuşum artık ne kadar olduysa muhtemelen yarım saate yakın. İnceden kızarmalar vardı bazı yerlerinde. Gitti güzelim alet derken, diş macunuyla bile eski haline döndü.
Anladım hocam cevap için teşekkürler belki kullanmadığım temizel fırçamı kobay olarak kullanabilirim.
Valla arkadaşlar biz peroksidi mantarlı ağaçların mantarını temizlemede ve ağacın rengini açmada kullanıyoruz, %5lik solüsyon bile baya etkili. Ben açıkcası o karışımla yıkanmış kılları pek yüzüme sdürmek istemezdim İYİCE temizlendiğinden emin olmadan.
@dikdik_s hocam vazgeçin bu kimyasallardan kokusu zarar cilde teması Zarar olurda geri dönüşü zor zararlar verebilirsiniz kendinize .

Domuz kıllarını hızlıca çatallanmasınımı istiyorsunuz sokun kaynar suya kısa bir süre . Alın size Breking süreci bitmiş fırça .
Peroksit kullanımı çok da yanlış değil aslında, lakin bu tip denemelere girişmeden önce kimyasal hakkında ön değerlendirme hatta buradan bilgi almanız faydalı olacaktır sanıyorum. Peroksiti hidroklorik asitle prototip devre kartı yapmakta kullanıyorum. Isının tepkimeyi hızlandıran br etkisi var.

Bu tip işlerde mutlaka ön araştırma yapın, eldiven ve gözlük kullanın. Kimyanın ne kadar tehlikeli olabileceğine en basit örnek hidrojen (yanıcı) ve oksijenin (yakıcı) patlayarak tepkimeye girmesiyle ortaya çıkan sudur(söndürücü) herhalde.

Haftasonu Omega 10019' a aynısını uygulayabilirim. Tekrarlı, etkili bir durulama ve kurutma sonrasında sorun çıkmayacağını düşünüyorum ama bu işi tecrübe edecek olanlar bilsinler ki olası bir yaralanma vs.. gibi durumlarda sorumluluk tamamen size aittir.
Sayfalar: 1 2 3