Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Domuz Fırça Break-İn İşlemi ve Kimya 101
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Abiler fırça ile ilk tıraşımı oldum. Sıkıntı yok gibi, tıraş sonrası fotom
...deermisimm. Smile




50044173113_dc00c48b26_c.jpg
Dayanamadin aldin vucuda peroksiti di mi: )
Islak tıraş uğruna yazdırsaydın alta


Sent from my iPhone using Tapatalk
@dikdik_s daha yorumunuzu okumadan fotoğrafı görünce kahkaha attım. Smile
(19/04/2016, Saat: 00:07)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Abiler fırça ile ilk tıraşımı oldum. Sıkıntı yok gibi, tıraş sonrası fotom ...deermisimm. Smile
261f8m0.jpg

Çok güldüm gerçekten Smile Smile Smile

Sevgili dikdik_s,

Islak tıraş dünyası için yaptıklarınız hep saygıyla anılacak  Smile  Big Grin
elinize sağlık hocam çok güzel bir paylaşım olmuş hatta önerdiğiniz 2. yöntemi uyguladım şu an Smile
Evet kıymetli dostlar.Dikdik yöntemi tarafımdan onaylanmıştır.Şunları söyleyebilirim:
Bu işlemi porsuk fırçaya uyguladığınızda sanırım kılların ince ve narin oluşu sebebiyle daha net sonuç alıyorsunuz fakat daha dikkatli olmak gerekiyor.Elimdeki tgn finest ve fs manchuriana değişik yüzde ve sürelerde deneyerek uyguladım.Güzel fırçalar olmasına rağmen içinde yüzümü çizen kılların varlığı beni rahatsız ediyordu.Sonuç mükemmele yakın oldu.

TGN ye biraz hardcore daldım.%40 derişimde 20 dk ve ardından sıcak fön uyguladım.kıl uçları adamakıllı inceldi ve kıvrılmaya başladı.Başta yaktık fırçayı diye düşündüm ancak durulayıp kuruttuktan sonra emin oldum ki ; gel tip kanca uçlara sahip kıllar (belki bizimkinden daha farklı madde veya yöntemlerle yapılıyordur) görece fazla ağartılmış kıllarmış aslında.Sadece düğümün uç kısmını batırdığım için uçlar resmen jel uçlara dönüştü ve temas hissi bariz değişti.Backbonedan kayıp olmaması ve kıl karakterinin değişmemesi adına sadece uçlardan birkaç mm batırmanızı öneriyorum.İkinci adımda %30 çözeltide 15 dk tuttum.bu sefer ılık fön çektim.Kıvrılma artmadı ama daha yumuşak oldu.

FS manchurianı ise daha da sığ bir çözeltiye soktum.önce %20 ile 15 dk denedim.bulb şeklinden ötürü düğümün kenarlarındaki çizici kıllar kalınca kenarlarını çevirerek %30 çözeltide 5-10 dk da bir çevirerek beklettim.ılık fön tuttum.Sonuç: tam hayalimdeki gibi oldu.
Domuzlardan ise semogue 1800 ü %40 çözeltide sadece uçları oalcak şekilde 20 dk tuttum ve sıcak fön uyguladım.Break-in sürecine büyük katkı sağladı diyebilirim.
Özetlertsem:
-Porsuk fırçalara dikkatli ve düşük derişimlerde kullanın,domuzlardan pek korkmayın.
-Kılların mümkünse sadece uç kısımlarına uygulayın.Çok küçük de olsa backbone da bir kayıp olacağını hesaba katın.
-Ağartmayı istediğiniz ölçüde derişim ve süre kullanın.
-Muhakkak elidiven,maske ve gözlük kullanın.
-Bu işlemleri kıymetli fırçalarınıza uygulamayın Smile
Bazı arkadaşlara gereksiz gelebilir saygı duyarım; ben "ah keşke uçları azıcık daha yumuşak olsa kullanırım" dediğiniz ve riske atabileceğiniz fırçalar için denemeye değer buluyorum.
Bireysellik yok,

The name is : Geltir Chemical Break-in Process
(21/04/2016, Saat: 22:30)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ben "ah keşke uçları azıcık daha yumuşak olsa kullanırım" dediğiniz ve riske atabileceğiniz fırçalar için denemeye değer buluyorum.

TGN pure düğüm var bende bir tane, harcıyorum haftasonu fırçayı Big Grin.
Basin hocam %40-45 te yarim saat verin sicak fonu yazarsiniz sonuclarini donerse bizimdir Smile porsugu oldurmeyen sey guclendirir
Sayfalar: 1 2 3