Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Delta Echo Razors
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
(19/12/2016, Saat: 10:08)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ah ahh, konusurken kolay bırakalım gidelim bu ulkeyi demekte,
al iste soyle acındıramıyon kendini yabancıya, tutup elini koyun pazarlıgı yapamıyon; La alıcıyız la diyemiyosun. Smile

Valla komşum o size kalmış bir şey. Ben çalıştığım şirkete 12k USD borcu olan bir şirketi borcunu ödemeye şöyle ikna ettim. Baktım adamlar Utah'ta. Dedim bunlar mormon kesin. Girdim Joseph Smith ten işi yukarıda Allah var a getirip aldım parayı çatur çatır. Sadece yaklaşma yolu değişiyor. İnsan hep insan. Big Grin

(19/12/2016, Saat: 13:57)chevalier Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tesekkurler komsum, inceliyorum. Ben bunlari farketmemistim.


Komsum, ogrenir gelistirirsek kendimizi foruma bir katkimiz olur. Cebimizde para kalir, ve mesgale olur anlaminda soyledim. Ne kadar iyi sekilde yapabiliriz bilmiyorum, delta seviyesine getirmek kolay olmaz. Yuzde 20-30una ulassak bile basari. Ayrica hic bilmedigim bir alan sahsen. Once bir okumak arastirmak denemek lazim, @theunnamed komsumun yaptigi gibi.

Yerli araba uretmek veya teknoloji uretmek gibi aslinda. Ornegin Koreliler zamaninda hyundai ve kiayla basladiginda cok kotuydu arabalar ve kopyaydi. Simdi ozgunler, cok guzel arabalar uretiyorlar. Mercedes gibi mi degil. Biz kia olalimSmile

Bir de bunlar hep teori, okuduktan ogrendikten sonra olmayacagini da dusunebiliriz.

Valla bir yerinden başlamak lazım da bizim kültürde iş beğenmezlik var. Birisine bunun için gitsen ya ben onunla uğraşmam der, uğraşsa da seni ekarte etmeye kalkar. Hep sıkıntılı şeyler bunlar.
Bakım işlemleri de kaplama kadar önemli. Aletin sökülüp temizlenmesi, eğrilik vs. gibi basit düzeltmeler ve en önemlisi jilet açıklığının düzgün ayarlanması. Bunlar ciddi bir el yeteneği gerektiriyor.

Kaplama işinde de önceden parçaların temizlenmesi çok ciddi hassasiyet gerektiren bir iş.

Sözün özü, bu iş kolay değil. Ama yaparım diyen olursa emeğinin karşılığını vermemiz lazım. İnşallah çıkar öyle biri aramızdan.
Discilikte kullanılan kucuk boy kumlama makinası (hep hayalimdir ciddi alma asamalarına girmistim Smile )
Elektrostatik toz boya sistemi ve kucuk bir ev tipi fırın. Cok abartmadan baz modelleri ile maliyet 5000lira altı olur. Tabi bunu yapacak bir yer ve zaman lazım vs. Kafaya koyduktan sonra yapılır yapılmayacak seyler degilde iste, zaman ve imkan cogumuzda yok.
Delta nın kullandıgı tam toz boya degil, farklı bir cozum ama mantık aynı yine fırınlanıp, ısı ile kaplanıyor. elektrostatik toz boya da olur gibime geliyor.
Bu adamlar Türkiye'ye gönderimde bedeli düşük yazıyorlar mı?
Evet. Bedelde sıkıntı olmuyor.
Acele etme yeni farklı modelleri gelecekmis.
Sayfalar: 1 2 3 4 5