Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Boellis Panama 1924 Tıraş Sabunu İncelemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhabalar. Uzun zamandır fırsat bulup ta yazamadığım Boellis Panama 1924 Tıraş sabunu incelemesini bulabilirsiniz.

1ef4efc16c277603aee913989a5ef6b0.jpg

568fd59d918b9a110ca06477d655bdc3.jpg

İlgilenenler için içeriği şu şekilde : Aqua, stearic acid, palmitic acid, tallow, cocos nucifera, potassium hydroxide, potassium carbonate, tetrasodium edta, parfum.

Tamamen doğal badem yağıyla yapılmış ve bu yağın tıraş sonrası ciltte kalıcı olmasını vaat ediyor.

dc412e96707045c96e86cc295c141971.jpg

Seramik kabı, Napoli bölgesinin el işi seramikleriyle ünlenmiş Giara Verde Kasabası'nda Boellis için özel olarak üretilmiş. Gerçekten de el boyamasi olması ve detayları kalitesini hissettiriyor.

3c4cc8547f9a0718efc4e6df251ea138.jpg

Badem kokulu bir ürün, ancak bir Cella gibi kullandığınızda içinizden onu yemek gelmiyor. Daha çok taze badem satan bir seyyar satıcının arabasından gelen koku gibi. Hakikaten insanı baymayan ve devamlı koklamak istediği doğal bir koku bu.

8697088c2dfa394bae99276063bcc4dd.jpg

Yukarıdaki resimden de göreceğiniz üzere, sabun oldukça büyük bir kabın içinde, ölçek olsun diye yanına Fatip Piccolo Tıraş aletini koydum. Eğer sabunu bitirebilirsem köpürtme kabı olarak kullanmayı düşünüyorum.

Dev Simpson Persian Jar ile kabın da büyüklüğünün yardımıyla oldukça kısa bir sürede (yaklaşık 10sn) yükleme tamamlandı ve krema kıvamında ve 3 geçişi mümkün kılacak köpük oluştu.

a2519ed5b0bde73cb0985423f8d55952.jpg

Köpürttükten sonra da koku kaptan gelenin aynısı olarak kaldı. Kayganlık oldukça iyi ancak köpük yoğunluğu biraz daha fazla olabilirdi, diğer denemelerimde daha uzun yükleme yaptıysam da yüzdeki yoğunluğu beni çok tatmin etmedi, neyse ki olağanüstü kayganlığı bu eksiğini kapadı.

c8d881de2ef6da0623dd08e2fe0be48d.jpg

Tıraş ardından çok kaliteli bir nemlendirici sürülmüş gibi yumuşak bir cilt bıraktı.

Fiyatı oldukça pahalı, evet güzel de bir ürün, ancak sabun kalitesi veya herhangi bir özelliği ile bunu hak edeceğini düşünmüyorum. Benim gibi kabına meftun olup almak dışında pek bir mantıklı yanı yok.

Belki her türlü sabunu olan ve zor beğenen bir geleneksel tıraş tutkununa güzel bir hediye olabilir.


Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Hazırldığınız köpük kıvamı tam olmamış. İnce ve köpüksü kalmış ve arada hava kabarcıkları görünüyor. Daha kremsi görünmeli bunun içinde yarım tık daha fazla sabun eşliğinde daha uzun süre köpürtmeniz lazım. Aksi taktirde hem koruyuculuğu hem kayganlığı düşük kalır.
Ellerinize saglik incelemeniz için.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İncelemeniz için teşekkür ederim. Kabı da güzelmiş.
İnceleme icin çok tesekkur ederiz. O fiyata sabun zaten kötü çıkmasın artık o öylede, sabunu bilmem ama bizim yakısıklı komsumuzun yanında Boellis sönük kalmış yeminle.

Biraz "Vincent Cassel"
25qx1m1.jpg

Saçların havasını versin diye biraz "Romain Duris"
o58iro.jpg

Hazır olmuşken karizmayı versin diye biraz "Tchéky Karyo"
2e2f060.jpg


3ü birleşse anca bizim bir komşu Emreozer yapıyor. Wink Big Grin
İnceleme için teşekkürler. Evet bahsettiğiniz üzere köpük yoğunluğu pek tatmin edici olmamış. Daha kıvamlı olmalıydı. Acaba suyu biraz fazla mı geldi yoksa daha fazla yükleme mi yapmak lazım? Sabunu bize tanıttığınız için tekrar teşekkürler.
Güzel inceleme. Kabı da güzel. Güle güle kullanın.
Badem kokusunu ben de çok seviyorum ama, yeni alınmış Cella gibi olmayacak.
Tarifiniz hoşuma gitti. "badem satan bir seyyar satıcının arabasından gelen koku gibi" Smile
Fakat Cella da yaklaşık bir sene sonra, koku olarak istediğim kıvama geldi Smile
@Emreozer komşum inceleme için çok teşekkürler. Bu sabunu tester olarak denemiştim. Elimde yine Boellis'in Condotti tıraş kremi (sabunu) var. Onda da benzer sorunlar mevcut. Condotti'nin muhteşem bir kokusu var. Kayganlığı da çok iyi ama köpük yaparken inanılmaz yoğun bir köpük yapmak çok zor. Bu bence Boellis ürünlerinde genel bir durum. Bir gün Napoli'ye gidersem direk gidip yerinde tıraş olup gözlemleyeceğim. Orada çalışan yaşlı amcalar nasıl köpürtüyorlar diye. Smile
(28/03/2016, Saat: 12:03)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hazırldığınız köpük kıvamı tam olmamış. İnce ve köpüksü kalmış ve arada hava kabarcıkları görünüyor. Daha kremsi görünmeli bunun içinde yarım tık daha fazla sabun eşliğinde daha uzun süre köpürtmeniz lazım. Aksi taktirde hem koruyuculuğu hem kayganlığı düşük kalır.
Sevgili Lord Sparhawk ustadim kesinlikle katılıyorum, bu fotoları çok ta memnun kalmadığım bir seferde çekmiştim, daha uzun yükleme ve daha uzun yüzde köpürtme yapınca kremamsı oluyor. Ama daha iyi olabilir yine de...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
(28/03/2016, Saat: 13:42)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnceleme icin çok tesekkur ederiz. O fiyata sabun zaten kötü çıkmasın artık o öylede, sabunu bilmem ama bizim yakısıklı komsumuzun yanında Boellis sönük kalmış yeminle.

Biraz "Vincent Cassel"
25qx1m1.jpg

Saçların havasını versin diye biraz "Romain Duris"
o58iro.jpg

Hazır olmuşken karizmayı versin diye biraz "Tchéky Karyo"
2e2f060.jpg


3ü birleşse anca bizim bir komşu Emreozer yapıyor. Wink Big Grin
Ahaha ilahi @dikdik_ş komşum.. teveccüh sizin.. olduğumdan daha iyi çıkmış gerçekten de..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Sayfalar: 1 2