Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Islak tıraşa geçiş-öneri??
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhaba. İnternette tıraş ile ilgili yaptığım araştırmalar beni bu siteye yöneltti ve bir haftadır konuları okudum, üye oldum.
6-7 senedir Braun 7 serisi(çok araştırarak almıştım, piyasadaki en iyi makinedir) tıraş makinemle tıraş oluyorum ve artık ıslak tıraşa geçmek istiyorum. İlk iş olarak hangi tıraş bıcağını bulursam aldım ve denedim. (Gilette fusion proglide turbo, derby tek bıçak, permatik, personna 3 bıçak, birkaç kullan at tıraş bıçağı,wilkinson classic(perma ve wilkinson yaprak jiletle)) Arko tıraş sabunu ve banat marka fırça aldım. Ama hayal kırıklığına uğradım. Kullandığım hiçbir tıraş bıçağı Braun 7 serisi makine kadar iyi tıraş etmedi. Tıraş makinemle 2-3 günder bir kere tıraş olmam gerekirken tıraş bıçağıyla her gün tıraş olmam gerekiyor. Bastırarak veya tersten alırsam ancak tıraş makinesine yaklaşabiliyorum ama tahriş ve kanama çok oluyor. Köpüğü de gayet güzel ayarlıyorum ama olmuyor. Acaba nerede yanlış yapıyorum?

Amacım en sağlıklı en performanslı tıraşı olmak. Ne önerirsiniz, ne kullanayım, nasıl kullanayım? Ve nereden temin edeyim?
Hocam makinaya ve kartuşa alışmışsanız aynı baskıyı yaprak jilette uygularsanız sonuç tabi ki üzücü olur bastırmadan tıraş olmanız lazım.Ve ilk zamanlar acele etmeyiniz. Birde forumumuz da mevcut videolardan ve yazıları okuyunuz.Yaprak jilet için hangi makinayı kullanıyorsunuz.
Bol bol forumu ve blogu okumakla beraber, youtube'da geofatboy isimli abiyi izleyin. Cok ogretici konusuyor ve konuyu guzelce anlatiyor. Sonrasinda bir cok baglantili kanallari da izlersiniz; nickshaves, paulhfilms, shavebusta v.b. Sonrasi size kaliyor. Tekrardan hos geldiniz, keyifli tiraslar.
Braun 7 iyi makinadır. Memnunsunuz, cildiniz alışmış, o şekilde devam edin. Ben de ıslak tıraştan sonra cildim kuruduktan sonra o makina ile sinek kaydı için son perdeyi yapıyorum. Demek istediğim tersten almadan jilet ya da kartuşla Braun tıraşı temizliğini yakalayamazsınız.