Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Feather Artist Club Ss Ustura
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Mutlaka @ahraz komsum, okuyup ogrenmeden olacak isler degil ama ben ayda bir taslanacagini dusunuyordum ve gozum korkuyordu. Simdi daha erken girisebilirim celik dunyasina.
@pilotic komsum tarakli jiletler gordugum kadariyla sac ustura jileti olarak geciyor. Sanirim uzun saclar icin.
[/quote]

Üstad kalın taraklı olanlar değil de böyle ince taraklı modeller var sanki Feather'da. Ya da o ince tarak gibi görünen kısım başka bir aparat. Böyle birşeyler gördüm sanki.

(16/09/2017, Saat: 00:09)DeaKeN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@pilotic komşum yanlış anlamadıysam şöyle yorum yapayım feather shavette 50mm se jilet kullanıyor ayrıca aynı şekilde kai firmasının da benzer shavette leri var. Uzun olan model de dovo shavette içindeki jilet tutucu sayesinde hem uzun hem normal de jilet kullanılıyor. Her 2 modellere de extrashaving.com hem de razorus.com da görebilirsiniz. Ayrıca taraklı gibi görünen jiletlerde bildiğim kadarı ile daha milt ve yeni başlayanlar için daha pratik.


Tapatalk kullanarak gönderildi

Peki bu 50mm'lik jiletler Feather ve Kai haricinde, -Çin malı haricinde- daha mütevazi markalardan temin edilebiliyor mu? Şu yüzden soruyorum, tam klasik tıraşa yönelmemin bir sebebi de kullan-at döngüsünün içinde yer almaktan hoşlanmamaktı. Jiletli ustura alıp, 2-3 üreticinin jiletine mecbur kalacaksam yine kullan-at gibi birşey olacak tüketim açısından.
@pilotic komşum şu resimde ki olabilir mi 9940eb24399bb3dd8c8954152aef25f2.jpeg


Tapatalk kullanarak gönderildi
@pilotic
Eger feather shavettler icin soruyosanız,
50mm lik yeni tarz SE jiletler ve eski Gem tipi SE jiletler normal DE lerden daha kalın etli bir yapıya sahip oldukları icin, uc bileme islemi normal ince DE lere gore daha uzun suren bir islem, ve daha cok metal cıkarılması lazım. Bu yuzden micro capak daha cok yasanıyor. İyi SE jiletle kotu SE jilet arasındaki fark bizim DE ler arasındaki hissiyat farkının 5-10 misli oluyor. Bu yuzden piyasada olsa bile SE jiletlerini iyi marka almanızı tavsiye ederim. Feather ve kai den sasmayın.
Tuketim gibi hissetmezsiniz zira, bir jilet en sert sakalda en az 8 tıras gider, ayrıca senelik degistiren de var yurt dısında. Sakal yapınıza gore her jileti tekrar tekrar uzun sure kullanabilirsiniz.
SE ler genis oldugu icin tırasınız daha hızlı biter(benim anlasamadım sevmedigim noktası sırf bu), hassas ciltleri yormaz az perdede hızlı cozume ulastırır. O yuzden ozellikle mavi yakalılara tavsiye edilir.
@Deaken ta kendisidir.

@dikdik_s aydınlattınız varolun. Benim için asprin gibi oldu yazdıklarınız. Bir türlü anlayamamıştım mevzuyu. Hız konusunda çok aceleci değilim. Çzellikle son dönem sallana sallana tıraş oluyorum. O yüzden en azından şimdilik çok cazip gelmedi bana bana bu 50mm SE kullanan usturalar.
Komsum ne demek bilgi paylastıkca guzel.
Hızlı tıras olayını ben daha cok 50mm jilet kullanan korumalı makinalar icin demistim(konu baslıgını unutarak), cobra, mangoose gibi.
Shavette lerde dikkat istediginden ve korumasız ustura ritueli oldugundan tıras oyle hızlı bitmez. Shavette ler icin konusursak, usturaya gecmeye kararsız olan, bilemeyi stropu ben ugrasamam diyen ama o hissiyata yakın birsey kullanmak isteyenler icin 50mm jilet kullanan shavette ler bence en iyi secenek. Bizim ali bıyıklı gibi ince DE jilet kullanan shavette lere ben sahsen hic sıcak bakmadım. Kullandıgı ince jilet ile ustura karakterini birbirine uyduramadım.
Kullananlara saygım sonsuz o ayrı. Varsa usturuya niyet edip, daha basit bir yontem arayanlar, feather kai tarzı shavette ler daha dogru yol bence dostlar.
Saygılar
Darısı başınıza Big Grin



İmpa'dan aldığım Feather shavette dün elime ulaştı, ilk tıraşımı az önce oldum.

Paket açılışı vs. internetten izlemiştim zaten orada gördüğüm gibi kutuda shavette dışında birşey yok.

Malzeme olarak plastik kısım biraz hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Internette gördüğüm video ve fotoğraflardan plastik malzemeyi daha tok bir plastik bekliyordum. Plastik kalitesi açısından Ali Bıyıklı/Sedef'ten en fazla 1 tık üstte diyebilirim. İş çelik kalitesine ve işçiliğine gelince ise farkını belli ediyor. Gerçekten gerek ağırlığı ile gerek sap açıldığındaki stabil duruşu ile beni ziyadesi ile tatmin etti. Ölçtüm Ali Bıyıklı 23,32gr.'ken, Feather 44,67 gr. Mekanizma da üzerinde düşünülmüş belliki. Jilet, tutucusundaki süngü ile ağıza kolaylıkla sürülüyor. Gerçi temizledikten sonra onu kullanmadım. Elimle bıraktığım anda yer çekimi ile rahatlıkla yerine oturuyor. Üzerindeki klipsi bıraktığınız anda ise oynamasına vs. imkan yok.

Keskin jiletleri sevdiğim için jilet tercihim serinin en keskin modeli oldu. Jiletlerin DE jiletlerden uzun olup shavette tam oturması büyük bir artı. Üstelik daha önce de okuduğum gibi DE jiletlerinden kalın olduğu için de Ali Bıyıklı ile olduğum tıraşlardan farklı bir hissiyat ve tıraş sesi ile geri bildirim aldım.

Bu açılardan Feather'ı shavette kategorisinde beğendiğimi söyleyebilirim. Çelik ustura deneyimim olmadığı için kıyaslayamıyorum, ileride onunla da kıyaslama imkanım olur umarım.
@Dr.Fahrenheit komşum güzel günlerde kullanın.


Tapatalk kullanarak gönderildi
Çok teşekkür ederim @DeaKen komşum, DE'ler içinde Progress arayışımı sonlandırmıştı, shavetteler içinde de Feather noktayı koydu diyebilirim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15