Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Taşların yerine oturması lazım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
2pr6y5x.jpg

Bir tarafı bu

m8d9ua.jpg

Bu da diğer tarafı

aloqjr.jpg

Bu da muhtemelen Girit Taşı ama yine de bir sorayım dedim.

Bu taşları ya da, ilk taşın yüzlerini ve ikinci taşı tanıyan bilen varsa ve kaç grit olduğunu da öğrenebilirsem çok sevinirim.
abi bu tası bu sekil kullanabilirmisin ki, bunu duzgun elmas la kestirmen lazım dumduz abi,
@dikdik_s ilk taş da sıkıntı yok. 2.Taş rahmetli babamdan kalma. Bıçak ve takımları bilerken kullandığı bir taş olduğu için yekpare düz bir zemini yok.Bir ara ben zımpara ile düzelteyim dedim. Çok sert bana mısın demedi.
Zaten onu ustura da kullanmayı düşünmüyorum. Ama kaç grid olduğunu öğrenmek istedim. Yaklaşık 40 yılını ben hatırlıyorum daha da eski olabilir. Zeytinyağı ya da ince makine yağı ile kullandığını hatırlıyorum.
Abi taşlarda micrometric duzluk onemlidir. Ust tasta mesela kucuk kırıklıklar mevcut noktasal olarak. O kırıklıgın tum kenarlarının yukseklıgi aynı olması lazım ki bileme isini bozmasın. Fotodan o kaymak gibi duzlugu ben goremiyorum, belki benim hatamdır. 2 tas da su anda kullanmaya musait degil gibime geliyor.

Grit olarak da, ne yazık ki kimse fotografdan bakarak kac grit oldugunu soyleyemez. Tek yol, elinizde bildiginiz baska gritli taslarla karsılastırmanızdır.
Kullanılmayan bir metal parcası, krom parcası vs. var ise bu taslara surterek sonrada, elinizde grid ini bildiginiz tasa surterek cizikleri karsılastırmanız ile yaklasık olarak tahmin edebilirsiniz.

Buradan biz ne kadar soylesek,, yanlıs ve yanıltıcı olur.

Saygılar
İlk taş eski coticule taşı gibi geldi bana hocam. Çok kararmış eskimiş o yüzden tam anlaşılmıyor maalesef.

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi