Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese Selamlaar :)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese bol köpüklü tıraşlar..

Klasik tıraşa gönül verenlerdenim ve yeni başladım..

ürünlerim şimdilik;
nivea mild tıraş kremi
ming shi makine
perma sharp jilet
Tıraş sonrasında ise nivea losyon.

Önceden tıraş zulüm gibiydi ve cildim yolunuyordu sanki ama şimdi klasik tıraşa geçince çok rahatladım bir hobim daha olmuş oldu zevkle tıraş oluyorum Smile Tekniğimin oturduğunu düşünüyorum tahriş ve kızarıklık çok nadir yalnız traş sonrasında cildim kuruyor geriliyor. losyon yetersiz mi kalıyor? yoksa bir şeyi yanlış mı yapıyorum? sizin önerileriniz nelerdir?
Hoş geldiniz , şahsi kanaatim cildiniz kuru kış aylarında çok kuru ciltlere nivea losyon yeterli gelmiyor olabilir.Kullandığım bir ürün değil bilmiyorum.Ben bu kuruma ve gerilme işini bildiğiniz nivea klasik (lacivert teneke kutu) krem ile çözdüm.Tıraşdan sonra cildinize iyice yedirirseniz gayet başarılı bir nemlendirme yapıyor.Elinizdeki ürünü bahar aylarında yada ağır gelmez ise yazın kullanabilirsiniz.
Hoş geldiniz. Aslında bildiğim kadarıyla Nivea ürünleri de fena değildir ama, nemlendirmesi daha iyi olan bir sabun ve aftershave (balsam da olabilir) kullanırsanız sanırım faydası olur. Kendi kullandıklarımdan örnek verecek olursam (kişiden kişiye farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır);

Sabun: Haslinger Schafmilch, Cella
Balsam: Rebul
As: Oldspice klasik

ürünlerini önerebilirim. Bunlar ben de gayet güzel sonuçlar veriyor. Keyifli tıraşlar dilerim.
Hoşgeldiniz komşum , zamanla ister istemez elinizdeki malzemeler zaten artıcaktır ama nivea şimdi için gayet yeterli .
Keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle .


İyi akşamlar ,
Hoşgeldiniz. Keyifli tıraşlar.
Teşekkürler arkadaşlarSmile
Hoş geldiniz komşum, kaliteli bir balsam işinizi çözecektir, cade balsamdan memnunum tavsiye ederim. Eğer pahalı derseniz Nivea sensitive balsam da işinizi görecektir. Keyifli tıraşlar.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu kis zamanlarinda daha nemlendirici bir sabun ve de balsam cildinizin tiras sonrasi kurumasini engelleyecektir. Arkadaslar bunlara ornekler vermisler zaten. Hos geldiniz, keyifli tiraslar.
Çok teşekkür ederim herkese. Fırçayla alakası varmı peki markası felan belli olmayan bir fırça kullanıyorum. Forumda baktığımda porsuk fırçalar pahalı ama wilkinson 5 fırça 45 tl civarında. alınablir bir fırça mı? Yoksa başka fırçalara mı bakmalıyım?
(17/02/2016, Saat: 11:30)Berat Duman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çok teşekkür ederim herkese. Fırçayla alakası varmı peki markası felan belli olmayan bir fırça kullanıyorum. Forumda baktığımda porsuk fırçalar pahalı ama wilkinson 5 fırça 45 tl civarında. alınablir bir fırça mı? Yoksa başka fırçalara mı bakmalıyım?

Fırça tavsiyelerini üstatlar daha iyi bilir, bana Semogue 830 tavsiye etmişlerdi impaticarette 50 tl ve çok memnunum, yanlız uçları porsuklara göre daha sert ve çizici olabildiğinden biraz rodaj ile ilgilenmeniz gerekecektir. Domuz fırçalar ile ilgili bölümü okursanız neredeyse herşey tüm ayrıntıları ile yazmakta. Sentetik fırça alternatifi de var. Porsuk kadar yumuşak ve domuz kadar uygun fiyatlıdır ama ısı tutamama ve sanayi üretimi olması gibi eksi yönleri de vardır.

Sorunuzun cevabına gelince bildiğim kadarıyla fırça ile cilt kuruluğunun alakası yok. Üstte verilen tavsiyeleri bir araştırın, konu olarak tıraş sonrasını da okuyun derim Wink


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayfalar: 1 2