Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba Traşseverler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Lord Sparhawk sağolsun, blogu sayesinde geleneksel traşa merak sardım. İki yıldır geleneksel traşı tercih ediyorum ve aynı zamanda forumu keyifle takip ediyorum. İlk defa bir foruma üye oldum, bu kadar seviyeli tartışmalar ve yorumlar 40 yıllık dostluklarda anca olur. Her sabah iki perde traş oluyorum, ilki WTG sonra XTG,tersten pek almıyorum. Bazı haftasonları 3 veya 4 perde olabiliyor. Bugüne kadar sabun ve krem olarak Arko,Cella, Proraso yeşil ve beyaz, TOBS Jermyn Street Sensitive Skin, Edwin Jagger Aloe Vera, D.R. Harris Arlington, MWF, Colonel Conk Bay Rum kullandım açılmamış D.R. Harris Lavanta bekliyor, becerebilirsem inşallah QED Sandalwood getirtiyorum-fırça Semogue 1305 ve Omega 11047 Mixed, jilet olarak ta Crystal, Gillette 7 O’clock ve Feather kullandım. Makina sadece EJ89L var. Traş sonrası Razorock şap , Proraso aftershave krem, Shiseido AS lotion Zen, Nivea balm, Baxter of California balm kullandım.
Hala sakallarımı tam alabildiğimi düşünmüyorum,bu konuyu Forumun ilgili yerinde resimlerle anlatıp üstadlara danışacağım. Gündemimde fırça ve makina değişikliği var, Mustafa Beye kısa Progress gelince inceleyeceğim 37C Slant da ikinci alternatifim. Bir de kaliteli bir Best fırça düşünüyorum.
Onlarla da istediğim verimi alamazsam uğruna her sabah işe gecikme ihtimalini göze aldığım geleneksel traşa son verip buraya bir veda yazısı yazar giderim ama korkmayın bu kadar uzun bi yazı olmaz.
Herkese keyifli traşlar dilerim.


SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunca zaman niye izleyici kaldiniz komsum Smile hosgeldiniz tekrar
Siz zaten coktan her seyi edinmissiniz, geleneksel tiras da oluyorsunuz. Dediginiz gibi resimlerle sikintilarinizi yazarsaniz, bir cok kisi size cozum sunmaya calisacaktir. Hos geldiniz, keyifli tiraslar diliyorum.
Siz zaten işin zor kısmını atlatmışsınız. Sorununuz çok temiz tıraş olamamaksa büyük olasılıkla daha agresif bir alet sorununuzu çözecektir. Keyifli tıraşlar.
Çare R41 Smile
hoşgeldiniz, siz bence bir çok şeyi edinip tecrübe etmişsinizBig Grin
Hoş geldiniz. Bu kadar zamandan sonra sizi bir yere bırakmayız Smile Muhtemelen daha agresif bir alet sizi memnun edecektir.
Hoşgeldiniz. Smile
Sizi kaybetmemek adına bir öneride bulunmak isterim.
Bir süre, bu süre gece tıraşına alışma döneminiz uzunluğunda olmak üzere, sabah tıraşını bırakıp gece tıraşını tercih edebilirmisiniz ?
Sabah acele ile tıraş olmak yerine gece 30 dakikayı bulan keyfinizi sündüre sündüre yaşayacağınız bir tıraş. Big Grin
Ama Progress veya benzeri bir makinayla.
İlk gece tıraşınızı da ertesi günü mesainiz olmayan bir geceye denk getirirseniz sakalınızın ertesi gün daha erken gelmesini de denetlemiş olursunuz.
Büyük ihtimalle denemiş olabilirsiniz ama yine de önereyim dedim.
Sağlıkla kalın.
Gece traşı oluyordum bazı haftasonları ama yeni aleti alınca tekrar denerim tabi. Bu arada Traş teknikleri bölümünde resimlerle anlattım sorunumu.
Sıcak karşılama için herkese teşekkürler .

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hoş geldiniz. Burada sorununuza çare bulacağınızdan eminim. Site bu konuda gerçekten yardımcı. geçmiş dönemde yazılmış olan yorumlar dahi kendi tıraşıma katkı sağladı.  Hatta sizin yaşadığınız sorunu bende yaşadım. batık sakal, iritasyon gibi şeyler yaşamadıktan sonra iş sadece teknik ve doğru yolu bulduktan sonra çok güzel bir keyif. Zaten çok güzel sabunlar ve ekipmanlar toplamışşsınız. Bu ekipmanlar bu işin en kaymak ve lüks kısmı.
Bunlarla sabah güzel keyifli bir tıraşa alıştıktan sonra bırakmak ; sabah işe giderken kapıda bebekler gibi yatan son model lüks Bentley'i  es geçip '' Bana bunlar yaramıyor ben metrobüsü kullanayım.'' demek gibi geliyor bana.  Big Grin

Bu arada sizin yaşadığınız sorunu çene altında yaşadım. Alamadığım yerleri çene altını 2. perde de xtg geçişinde blade buffing yöntemi ile çözdüm.





Umarım size de yararı olur...
Sayfalar: 1 2