Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel SE / Single Edge Razor İncelemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Konunun tartışıldığı yerle tıraş aleti incelemesinin karışmaması için yeni başlık açmayı uygun gördüm. Zira diğer tarafta pek çok konu da konuşuluyor.

1hyrfp.jpg

Rocnel markası bir süredir hepimizin dikkatini çekiyor. Murat Bey geçtiğimiz haftalarda sadece 25 USD fiyatla bir jilet tutucu satacağını duyurduğu zaman hepimiz ilk başta bir 0 eklemeyi unuttuğunu düşünmüştük. Murat Bey bunun bir hata olmadığını belirttiğinden beri ise bu tıraş aletini hepimiz çok daha fazla merak ediyoruz. Murat Bey benimle iletişime geçerek bu tıraş aletini deneyip geri bildirimde bulunup bulunamayacağımı sorduğu zaman ben de heyecan ve sevinçle bu teklifini kabul ettim. Bir haftalık denemeden sonra da bu incelemeyi sizlerle paylaşıyorum. İncelemedeki resimler için özür dilerim çünkü iyi bir ışık kaynağım yoktu ve resimler biraz aceleye geldi. İncelemede yazdıklarım tarafsız olarak kişisel düşüncelerimdir.

175v0g.jpg

Tıraş Karakteri: P kafa ile oldukça mild bir tıraş aleti. DE89/R89'dan bir tık daha agresif olduğunu söyleyebilirim. Günlük tıraş için oldukça yeterli ve iyi sonuçlar veriyor. İki günlük sakalda da aynı derecede güzel tıraş verdi. Yine de Rocnel P kafa + agresif kafa olarak bir set oluşturursa bence çok daha ideal olabilir. Zira zaman zaman biraz daha agresif bir kafa nasıl olurdu diye merak etmedim değil.

hsos1x.jpg
16a8ort.jpg

Jilet Yükleme: Jilet yüklemek sanılanın aksine oldukça kolay ve hızlı. 3 parça bir DE alete jilet takmaktan ve çıkartmaktan çok daha hızlı. Tek yapmanız gereken DE jileti ikiye katlayarak kırmak ve ön taraftan ittirmek. İnanılmayacak bir şekilde jilet kolayca yerleşiyor ve çıkartılabiliyor ama yerleştikten sonra asla oynamıyor ve titremiyor. Arzu ederseniz jileti taktıktan sonra jiletin kulaklarını da kolayca kırabilirsiniz. Tabi kulakları kırarsanız aynı yarım jileti çıkarttıktan sonra tekrar takmanız pek mümkün olmayacaktır bunu unutmayın. Jilet yükleme ve çıkartma ile ilgili aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.





Ağırlık ve Denge: Tıraş aletini ilk defa elime aldığım anda elime çok ağır geldi. Ben ki Merkur Futur gibi imdat çekicini kullanan adamım ben bu kadar ağır bir tıraş aleti görmedim. Tam Murat Bey'e biraz daha hafif ve kısa saplı olabilir diycektim ki Murat Bey elimdeki sapın DE modelin sapı olduğunu ve son üretimde sapın R89 sapı uzunluğunda olacağını söyledi. (Sap uzunluğuna ayrıca değineceğim.) Bu da tıraş aletinin ağırlığını tam istediğim noktaya getirecek bir değişiklik. Şu haldeyken bile ağır olması aslında rahatsızlık vermiyor. Aksine baskı uygulama ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Tıraş aletinin ağırlık merkezi öne doğru. Bu da bir tür balta etkisi yaratıyor. Bu balta etkisi sakalınızı güzelce kesiyor.

2zdyhj6.jpg

Sap: Prototipe takılı olan DE sap kafa şeklinden dolayı biraz uzun kalıyor ve boyun bölgesinde manevrayı zorlaştırıyor. Murat Bey seri üretimde sap uzunluğunun R89 sapı uzunluğunda olacağını söyleyince bu sapla bir deneme yaptım. Sapı bu uzunlukta oldukça başarılı buldum. Eğer seri üretimde sap bu kısalığa gelirse boyun altında çok daha efektif tıraş yakalanabilecek. Murat Bey sapı kısaltmakla oldukça iyi bir karar almış.

Üretim Kalitesi: Elimdeki prototipte parlatmayla ilgili bir iki eksik vardı ama bu eksikler de giderilecekmiş. Bu durumda Rocnel SE'nin çok kaliteli bir üretim olacağını söylemeliyim.

Kimlere Tavsiye Ederim: Yeni başlayan arkadaşlar başta olmak üzere bütün herkese tavsiye edebileceğim bir tıraş aleti. Jiletin tek tafarta olması özellikle de yeni başlayan arkadaşlar için geçişi kolaylaştıracaktır. Tecrübeli arkadaşlar da memnun kalacaktır. Bir kere eliniz alıştıktan sonra kullanması oldukça kolay.

ay8v28.jpg

Genel Yorum: Rocnel'i bu eşsiz tasarımından dolayı tebrik ediyorum. Şimdiye kadar üretilmemiş bir tıraş aleti ürettiler. Bu aletin dışında yarım DE jilet kullanan bir alet daha olduğunu sanmıyorum. Darısı Mongoose'a rakip olacak bir tıraş aletinde. Ben kendi tıraş aletimi heyecanla bekliyorum.
Teşekkürler Cihan eline sağlık, güzel bir inceleme olmuş.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tarafsız yorumlarınız için teşekkürler. Çok bilgilendirici oldu.
Komşum teşekkürler inceleme için, gayet açıklayıcı ve güzel noktalara değinmişsin.
Video lu anlatımınız için teşekkür ederim komşum
Güzel bir ürüne güzel bir inceleme. Özellikle jilet takıp çıkarma ve kulakların kırılması ile ilgili video çok aydınlatıcı. Keşke bir de tıraş videosu olsaydı. Teşekkürler...
Teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım faydalı olabilmişimdir.

Edit: Bir resim eksikti onu ekledim.
Hocam güzel inceleme için teşekkürler .
videodan daha detaylı bir şekilde görünce sapın tasarımı daha çok hoşuma gitti hele ki 89 boyutlarında olacaksa müthiş olacak diye düşünüyorum buradan rocnel ailesini de tekrardan tebrik ediyorum. Umarım bizlerde yakında kullanmaya başlarız.

Hocam bir haftalık denemenizde başka jiletlerde kullandınızmı ? En çok hangi jiletle kullanmayı sevdiniz ?
Beklenen inceleme sonunda geldi. Tesekkurler Cihan Bey jilet takma anlatimi ayriyeten faydali oldu
(09/02/2016, Saat: 00:29)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam güzel inceleme için teşekkürler .
videodan daha detaylı bir şekilde görünce sapın tasarımı daha çok hoşuma gitti hele ki 89 boyutlarında olacaksa müthiş olacak diye düşünüyorum buradan rocnel ailesini de tekrardan tebrik ediyorum.  Umarım bizlerde yakında kullanmaya başlarız.

Hocam bir haftalık denemenizde başka jiletlerde kullandınızmı ? En çok hangi jiletle kullanmayı sevdiniz ?

Aslında ben bu aleti Gillette 7 O'Clock, Perma-Sharp ve Polsilver ile kullandım. En çok Perma-Sharp ile sevdim. Personna'ları sadece video için kullandım. Sevmediğim için Personna'ları ziyan olacaksa onlar olsun dedim. Smile
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9