Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Hamama gidermisiniz ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Geltir ailesinde hamam alışkanlığı olan üyelerimiz var mı ? Hangi hamamı tavsiye edersiniz ?
Her ne kadar turistik olsa da Çemberlitaş ve Cağaloğlu hamamları mutlaka ziyaret edilmeli. Anadolu yakasında ise Çinili ve Beylerbeyi hamamlarını tavsiye ederim.
(27/01/2016, Saat: 16:53)korgunv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Her ne kadar turistik olsa da Çemberlitaş ve Cağaloğlu hamamları mutlaka ziyaret edilmeli. Anadolu yakasında ise Çinili ve Beylerbeyi hamamlarını tavsiye ederim.

Çiniliyi bende seviyorum komşum, fırsat oldukça gidiyorum.
Bursada bir cok hamam olmasina ragmen gitmiyorum.
Hamam adabini bilmeyen insanlar cok rahatsizlik veriyor.
Ben de hamama gitmeyi çok severim. Özellikle de kış aylarında çok rahatlatıcı ve faydalı oluyor. Kalabalıkla karşılaşmamak için hafta içleri ve mümkünse gündüz gitmek mümkünse daha iyi olur.Böylece Hamam kültürünü bilmeyen kişilerle karşılaşma riskini minimize etmiş olursunuz.


Sent from my iPhone using Tapatalk
(27/01/2016, Saat: 19:57)Arkoadami Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bursada bir cok hamam olmasina ragmen gitmiyorum.
Hamam adabini bilmeyen insanlar cok rahatsizlik veriyor.

Demirtaş hamamını tavsiye ederim komşum


Sent from my iPhone using Tapatalk
Demirtaş hamaminin suyu kaynaktan degil
Odunla ısınıyor
Kızılcahamam'daki belediyenin küçük hamamına sende 5 6 kez giderim
(30/01/2016, Saat: 17:44)Arkoadami Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Demirtaş hamaminin suyu kaynaktan degil
Odunla ısınıyor

Amacınız kaplıca mı hamamda yıkanmak mı? Başlıktan anladığım hamam kültürünü bilen giden var mı olaraktı. Bir üst mesajınızda Hamam kültürünü bilmeyen insan çok o yüzden gitmiyorum şeklindeydi. Bütün bu bilgiler ışığında defalarca gittiğim (gayet tatminkar olarak ter atıp, kese olduğum) hamamı tavsiye etmek istedim sadece. Eğer sadece kaynak suyu olan yerlere gidiyorum deseydiniz böyle bir tavsiyede bulunmazdım. Ayrıca neden böyle bir ayrım yapıyorsunuz, odun ateşinde ısınan suyu tercih etmiyorsunuz merak ettim komşum. Sizi dikkate alarak ve yazdığınızı önemseyerek yapılmış bir yoruma biraz daha olumlu yorum yapmanızı beklerdim. Bu yazdıklarım şahsi yorumumdur. Lütfen yazdıklarımı kişselleştirmeyin.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Geleneksel Osmanlı hamam kültürü idi benim anladığım. Oysaki spa veya kaplıca kullanımı ise başka bir şey. Şayet ihtiyaç bu yönde ise Bursa için Marigold otelini tavsiye ederim, ben şahsen çok memnun kalmıştım. Yok konu başlığında olduğu gibi hamam tercih edilecekse bir kere göbek taşının altında gürül gürül yanan bir külhana ihtiyaç duyulur. Bu külhan odunla olduğu gibi doğalgaz veya kömür veya 6 numara fuel oil ile ısıtılabilir. Bu bir sorun teşkil etmez. @rating komşumuzun bu yöndeki hassasiyetini anladım ve katılıyorum.
Sayfalar: 1 2