Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Antalyadan Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba traş severler ismim Murat 26 yaşımdayım, traş olmaya yeni yeni başladım iş dolayısı ile. Sayenizde çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Sorularımla sizi boğarsam kusura bakmayın şimdiden Smile
Herkese merhaba tekrar
Merhaba Muratcan hocam hoşgeldiniz foruma. Soru sormaktan çekinmeyin, keyifli tıraşlar keyifli forumlar.
Hoşgeldiniz,

Soru olsun sıkıntı yok, yeter ki derdinize çare olan cevapları bulabilelim.
Saygılar
Arkadaşlarım; abilerim;
Sakallarım çok sık ve sert.. yıllardırda traş olmadım üniversitedeyken, şimdi iş güç diyince tahriş çok oluyor alışamadım.. gillete blue3 kullanıyorum gillete jelle beraber ama nafile.
En son gittim arko sabun aldım 2 tane traş tası aldım bastım sabunu birine bide dandik 5 liraya fırça aldım nispeten daha iyi ama fırça fırça değil zımpara sanki..
ucuz yollu alışana kadar bir set toparlamak istiyorum, alışınca evladiyelik modellere geçeriz.
Ben şöyle bir set hazırladım her türlü tavsiyeye açığım;

makine olarak:
1- RIMEI A2002 DOUBLE EDGE RAZOR
2- MING SHI TTO DOUBLE EDGE RAZOR (üstten açılabilmesini sevdim)

Fırça olarak:
1- OMEGA 11150 PURE BOAR SHAVING BRUSH ROSE WOOD
2- OMEGA 81052 PURE BOAR SHAVING BRUSH
3- OMEGA 11648 PURE BOAR SHAVING BRUSH
hepsi domuz kılı ama hangisi iyi bilemedim

jilet olarak bir deneme seti isteyeceğim. bunların hepsini extrashaving den alacağım foruma üyeymiş abide sanırım.
sabun falan arko şimdilik.
sizce seçimler nasıl olmalı?
Saygılar.
(09/01/2016, Saat: 01:41)muratcan07 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]...26 yaşımdayım, traş olmaya yeni yeni başladım iş dolayısı ile...

İlk tıraşınızı merak ettim şimdi, bir yorganlık kıl çıkmıştır Smile
Şaka bir yana, hoşgeldiniz.
(ben de az evvel geldim, bana ne oluyorsa ev sahibi gibi. )
Ben bahsettigin hepsini denemis olarak fırça tavsiyesi vereyim, makine isini diger arkadaslara bırakıyorum.

Bahsettigin 3 fırca haricinde aynı katagoride baska bir model onerecegim. İnan memnun kalacaksın. Kafanı karıstırmadan tek model söylüyorum Omega 11126.

Elimde senin listeden 11150 kaldı elimde, digerlerini hediye verdim. Anlasmam yok kargo ile, 11150 yi hediye gonderebilirim istersen. Astarı yuzunden pahalı mı olur kargo dolayısıyla onu bilemem.

Tavsiyem, dusunme 11126.

@t.macgyver
Smile Smile Smile
Domuz fırça konusunda Omega 49 kaliteli akrilik veya reçine bir sapı olsa gerçekten fiyatının on katını hakediyor, öyle harika bir düğüm benim gözümde. Silvertip de kullandım, Finest, Blonde, Simpson Manchurian, Simpson Best, Sentetik, Semogue.. 1 senelik kullanımdan sonra uçların yumuşaklığı ciltte hissedilmeyecek seviyede, ve backbone hala yerinde. Kendi tecrübem ve kıyasım bu yönde olduğu için polemiğe de girmeyeceğim bu konuda. Benim tavsiyem bu düğümü alıp kullanmanız, müsait bir zamanda da Altay abiye veya Delidumrul üstada bir sap yaptırmanız.
@muratcan07 komşum öncelikle hoş geldiniz. Bahsettiğiniz fırçalardan bende 81052 modelini kullanıyorum, ve memnunum tabi bu konuda üstatlar kadar bilgili değilim.

Onun dışında arko traş sabunu çok kuruluk yapıyor, ben cella kullanıyorum fakat füme marka sabunda forumda çok övülüyor fiyatıda arko seviyesinde ben ilk siparişimde sepete atacağım bir tane sizede tavsiye ederim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Foruma hoş geldiniz. Geleneksel tıraş için mutlaka çok para harcanacak diye birşey yok. Rimei, ming shi tto, arko vb. ürünlerin hepsi olur tabi ki. Fırça konusunu zaten arkadaşlar yazmışlar. Jilet hususunda da belirttiğiniz üzere en fazla 5'li 10'lu paketlerden bolca değişik marka jilet alın, deneyin. Ayrıca, şap ve tıraş sonrası bir ürün de kullanmanızı tavsiye ederim. Geleneksel tıraşta önemli olan doğru teknik uygulamak ve zamanla sakalınız ve cildiniz ile uyumlu ürünleri keşfetmektir. Keyifli tıraşlar.
Ben doğru tekniği bulamıyorum heralde üstler tamamda boyun bölgesi savaş çıkmış gibi oldu.. sivilceler falan bide acıyoki sormayın. traştan sonra cilt şapı sürüyorum suyla ıslatıp kuruyunca yıkayıp krem sürüyorum nerde hata yapıyorum anlamadım
Sayfalar: 1 2 3 4