Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Diş Fırçası Önerileri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
aramızda diş hekimi olan var ise bu konu ile ilgili bilgi aktarımı yapabilir mi? bilhassa pilli/şarjlı modellerin işlevselliği hakkında malumat var ise çok faydalı olacağını düşünüyorum. işe yarar ürünler mi yoksa satış stratejisinden mi ibaretler? bu konuda tüketici olarak doğru bildiğimiz yanlışlar neler?

misal, benim diş hekiminden duyduğum, bir diş eti hastalığı yok ise yumuşak fırça kullanılmaması gerektiği yönünde.
Üstadım, ben 2-3 yıldır oral-b d16 modelini kullanıyorum. Motorlu fırçalarda da geleneksel tıraş ile ortak bir kural var. O da bastırmamak. Zaten bahsetmiş olduğum üründe ve üst modellerinde basınç sensörleri mevcut. Çok fazla bastırdığınız zaman titreşim ile sizi uyarıyor.  Temizliğine geldiğimiz zaman, kullanmadan farkını anlatmak mümkün değil. İlk kullandığım zaman "ben dişlerimi bundan önce iyi temizleyemiyormuşum" oldu. Ayrıca fazlaca yer etmemiş diş taşlarını parçalamada da oldukça etkili. Diş hekimimin tavsiyesi ile geçmiştim motorlu diş fırçalarına. Oldukça memnunum. İlk geçişte diş etlerinde bir miktar kanamaya neden oluyor onun dışında oldukça başarılı aletler. Gözüm kapalı kullanmanız için tavsiye edebilirim.
Tek marka yazıyorum... araştırın: tepee
Diğerleri hikaya
İyi akşamlar Smile Forumu uzun süreden beri beğenerek takip etmeme rağmen yeni kayıt oldum , impa ticaretten alışverişimi tamamlayınca bir tanışma konusu açacağım . Ben diş hekimliği öğrencisi olarak size yardımcı olmak istedim . Öncelikle elektronik diş fırçalarından bahsedecek olursam pilli ve şarjlı olmak üzere ikiye ayrılıyorlar . Pilli olanların motor güçleri ve aldıkları enerji kısıtlı olduğundan sadece pazarlamaya yönelik ama manuel diş fırçalarından hiçbir farkı olmayan (fiyat dışında Big Grin ) fırçalardır ve almanızı önermem . şarjlı modellere geçtiğimizde işler değişiyor bu konuda en iyi olarak değerlendirilenler soniccare(ülkemizde bulunmamakta) ve braun (oral-b) fırçaların çalışma prensipleri aynı anda salınım dönme ve titreşim hareketlerini en verimli şekilde yaparak plak oluşumunu diş eti çekilmesini ve renk değişimi gibi problemleri gidermeyi vaat ediyorlar . Peki vaatlerini yerine getiriyorlarmı kesinlikle evet , buna ek olarak her diş üzerinde kaç sn durmanız gerektiğini size hatırlatıyorlar fazla baskı uyguladığınızda sizi uyarıyorlar hatta telefonunuza indireceğiniz bir programla diş fırçalama rutininizi değerlendirerek size karne çıkartıyorlar . Şimdi asıl soruya geldik bütün bunları okadar para verip aldığımız makinanın gerçekten yapmasına gerek varmı . Diş hekimlerinin araştırmaları manuel diş fırçasını doğru kullandığımızda elektronik diş fırçalarının ekstra sağladığı birşey olmadığını söylemekte bende doğru kullanmanın altını çizerek buna kesinlikle katıldığımı söylemeliyim . günde sabah akşam iki kere 2 dakika süren her dişi ayrı ayrı dairesel hareketlerle (ön arka ve çiğneme yüzeyleri olmak üzere ) ardındanda yukarıdan aşağıya süpürme hareketi ile fırçaladıktan sonra akşamlarıda diş ipi kullandınızmı fazlasıyla yeterli bir bakım yapmış olursunuz . makinalı fırçalarla gillette markasını benzetmek gerekirse ikiside sizi kendi ürettikleri yüksek fiyatlı ve çabuk yenisiyle değiştirmenize neden olacak dayanıklıkta başlıklara muhtaç bırakıyorlar ve zaten bir insanın kolaylıkla yapabileceği birşeyi bizlere sunup tembel bir toplum yaratıyorlar . Size nacizane önerim başı küçük olan (daha kolay azı dişlerini fırçalamanıza yardımcı olacak , kaba olmayan ) ve orta sertlikte bir diş fırçası edinmeniz bu konudada çoğu markanın birbirlerinden farkı bulunmamakta , deneme yanılma yoluyla size en rahat gelen fırçayı elbet bulursunuz Smile Final sınavlarımda pek fırsatım kalmıyor ama 15 tatilde ağız bakımıyla ilgili daha ayrıntılı bir konu açmayı düşünüyorum , umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir .
ben de oral-b bakıyordum yardımcı oldu bahsettiğiniz.

@Onurper, çok açıklayıcı olmadı, neden tektir, sizce faydaları nelerdir?

@Turquoise, çok güzel açıklamışsınız detayıyla, tanışma mesajınızı da bekliyoruz Smile
İsveç malı ve kıl sayısı fazla, araştırın lütfen... bi kere fırçalayın, farkı görün. Oral b Mercedes ise bu bentley.
@ohtararan
Ben de Curaprox tan çok memnunum.
iş değişti o vakit, soniccare, tepee ve curaprox girdi listeye Smile
@turquoise komşum öncelikle foruma hoşgeldiniz. sert kıllı fırçaların diş minesine herhangi bir zararı oluyormu?

Birde bu ağız duşu gerekli ve faydalı bi aletmidir?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9