Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar merhaba, forumu yaklaşık iki aydır takip ediyorum, yazdıklarınız, anlattıklarınız, önerdiklerinizle ilgili ıslak tıraşla ilgili bayağı bilgi sahibi oldum. Öncelikle sakal yapım yatık, sert ve orta üst sıklıkta. Boyun bölgemdeki sakallar ters, karışık (daha önce 3-4 berber sakalımın ters-karışık olduğunu söylemişti) olması nedeniyle tıraşlarım biraz sıkıntılı geçiyordu (kartuş ve tıraş jelleriyle). Yazdıklarınızdan yola çıkarak son 3 haftadır ıslak tıraş olmaya çalışmaktayım, ilk başta tecrübe kazanma açısından evde dedemin bir zamanlar kullandığı Honglong TTO (forumdan öğrendiğim kadarıyla) makina, sadece sentetik ucuz bir fırça ve permasharp rusya - gillette 7 oclock sarp egde sarı jiletlerinden aldım. İlk tıraşımı permasharpla oldum bayağı kötü bir sonuç aldım, boyun bölgemi hem sıfır alamadım hem bayağı tahriş ettim. Sonraki iki tıraşımı ise gillette sarının aynı jiletiyle oldum perma'ya göre daha pürüssüz ve daha az tahrişli oldu. Gillette sarı konfor açısından daha rahat bir tıraş sağladı. Yavaş yavaş tekniği öğreniyorum gibi Smile

Soruma gelecek olursam; yeni yıldan sonra kendime bir adet mühle r89 almayı düşünüyordum lakin bugün forumda barbaros adlı yerli bir aletin çıkacağını öğrendim. Acaba r89 yerine barbarosu bekleyip almam daha doğru bir hareket olur mu?
Foruma hosgeldiniz. Barbaros henuz satisa sunulmuş degil, theunnamed ustad satisa koydugunda eminim herkes almak icin siraya girecektir. Sakallariniz dediginiz gibi sert ve gur ve yatiksa r89 biraz sonuk kalabilir, denemek lazi
m.konforlu tirasi ve affediciligiyle yeni baslayanlara hep onerilen bir alettir. Baslangic icin r89 veya 34C dusunulebilir bence daha sonra deneyim kazandikca yetmezse daha agresif aletlere gecilebilir. Eger tek aletim olsun diyorsaniz ayarli aletlere bakmanizi oneririm. sakaliniza ve cildinize uygun ayarda tiras olma imkaniniz olur.
İlginiz için teşekkür ederim, ben de barbarosun çıkmasına kadar Honglong TTO ile tıraş olsam hem tekniği biraz daha geliştirmiş olurum hem de başlangıç için fazla alet almamış olurum diye düşündüm.
Foruma hoş geldiniz. Sorunuza en doğru cevabı Barbaros'u tasarlayan (theunnamed) ve test eden arkadaşlar verebilir diye düşünüyorum. Ayrıca, Barbaros ile ilgili olan başlığı muhakkak okuyun, sorunuza cevap bulacaksınız. Bence 89 için bir süre bekleyin. Bu süreçte rimei ve/veya WS marka aletler alıp denemeniz, memnuniyet durumuna göre de karar vermeniz daha doğru olacaktır. Bunlar 5-10 TL.'lik aletler olup, özellikle WS mild bir alettir. Rimei ondan daha agresiftir. Bu tarz aletlerden memnun kalırsanız 89 serisini, daha agresif bir alete ihtiyacınız olursa Barbaros'u tercih edebilirsiniz. Şunu unutmayın ki 89'lar günlük tıraşa uygun ve mild aletler, Barbaros ise tasarlayan arkadaşın tanımladığına göre orta-agresif bir alettir.
Hoşbulduk, Barbaros konusunu baştan sona okudum ondan dolayı aklımda kaldı yoksa r89'u alacaktım, yorumlar çok olumlu olunca onu beklemeye karar verdim. Dediğiniz gibi daha mütevazi aletleri kullanarak bir süre daha tıraşa devam edip sonrasında duruma göre karar vereceğim. İlginiz için teşekkür ederim Smile
Hoş geldiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun.
Dostum forumumuza hoşgeldin.

Islak tıraşa gönül vermeye başlayıp, zevk almaya başladıkça elindeki ürün çeşidi de artacaktır. Hepimizde 1 den fazla makine vardır. Hala da gözümüz yenilerini kovalar bütçeler el verdikçe.

De89 gibi bir makina kaliteli, fiyat performans urunu bir makinedir. Zevk alarak kullanıcagınıza eminim.

Yani hepisi olur dostum, 1 tane ile zaten yetinmeyecen; Başla nerden başlarsan Smile
Hoş bulduk arkadaşlar teşekkür ederim Smile benim de muhtemelen ileride öyle olacaktır ama tıraşım sakallarımın tersliğinden dolayı biraz sıkıntılı olduğu için başta alacağım makine biraz daha önem atfediyor. şuan makine dışında sentetik fırça arayışındayım 40-50$ civarı, forumu okudukça daha da kararsızlaşıyorum seçme konusunda Smile
italianbarber 'da satılan RR Plissoft sentetik fırçaya baktınız mı komşum? Ben dahil alan çok oldu. Fena fırça değil ama yazdığınız bütçeyi görünce siz daha iyi bir fırça istiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Bakmamıştım komşum oraya, daha çok http://www.geltir.com/thread-6039.html başlığında yazılanlardan yola çıkarak araştırma yapmıştım. aklıma yatan Edwin Jagger Synthetic Fibre V2 XL vardı ama biraz tuzlu olduğu için ileriki tarihlerde alayım diyordum. Eğer önerdiğiniz yeterli olacaksa tabi daha güzel olur sevgili komşum.
Sayfalar: 1 2