Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Antiga Barbearia de Bairro
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamlar. 100 liraya kadar jiletli ustura bakıyordum; markanın "navalha" modeliyle karşılaştım ve çok hoşuma gitti. Ahşap sapı ve sadeliğiyle tabiri caizse klas duruyor. Aranızda kullanan varsa ürün hakkındaki bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşabilir mi ? Şimdiden teşekkürler.
Tanisma basligi icin cok uygun bir yazi degil bence.
Öncelikle kendinizi biraz tanıtsaydınız keşke. Belki daha iyi yardımcı olabilirdik.

Bahsettiğiniz jiletli ustura oldukça hoş bir ustura. İmpa ticarette mevcut. Oldukça güzel ve dengeli. Yine de ilk defa elinize ustura alacaksanız daha ucuz bir jiletli ustura almanızı öneririm. Zira ustura kullanımı herkesin alıştığı bir şey değil.
İlk önce tanışma kısmından başlayacaktım fakat yazarken dalmışım valla Smile Tanışma başlığına birşey yazmadan bunu kopyala yapıştır yapmışım malum telefondan giriyorum. Ustura alışkanlığına gelince zaten sedef marka ustura ile traş olmaktayım şimdilik sıkıntı yok çok şükür, şöyle hoş birşey alayım deyip birkaç model buldum ama aralarında en çok hoşuma gideni bu oldu.
custom üretilen ürünler de var, temin edebilirseniz fibonacci var mesela türkiye' ye göndermiyorlar iletişime geçilebilir. bir de parker modelleri tavsiye edilebilir. yine shavette olarak dovo tercih edilebilir. Antiga Barbearia ürünleri güzel, usturasını denemedim ama kutulaması, işçiliği güzel görünüyor.
Ben impadan bir tane aldım bir süre önce. Ancak kendisini 4 defa kullandım ki performansı konusunda yorum yapmaya kendi kanımca yetersiz bir sayı. Kutusunda duruyor evde, görmeniz için birkaç resim koyabilirim. Blue Beards Revenge siparişim gelince hevesime yenik düşüp bir kez bunu deneyeyim dememden sonra bir daha bırakamadım.

İlk izlenimlerim şöyle olmuştu; diğer sahip olduğum jiletli usturalarıma oranla daha agresif performansı var. Jilet takıp çıkarmak ilk etapta zor görünebilir ancak el alışkanlığı kazandıkça kolaylaşıyor. Malzeme kalitesi ve perçinleri sağlam elde hoş bir his uyandırıyor. Orta-ağır usturaları seviyorsanız hoşunuza gidecektir, metal kısmı ağır ve güvenli bir his veriyor.

Kısa zamanda resim, özellikle karşılaştırmalı jiletli resim eklemeye çalışırım.
Merhabalar hosgeldiniz
Ben bayadir kullaniyorum oldukca kaliteli ve gercekten dengeli gorunusune zaten tek kelime edemem cok guzel. Arkadasimiz agresif demis ama bana gore tam tersi ben ali biyikli ve coolcut4 ten sonra kullanmaya basladim bence oyle yuze dalmaya meyilli ya da cok agresif aksine tam kivaminda bence ben tavsiye ederim. Jilet takma konusu yine bence biraz sikintili cok rahat degil


Sent from my iPhone using Tapatalk
Yorumlar için teşekkür ederim. Usturaların jilet açıklıklarının karşılaştırıldığı bir konu olsa güzel olurdu. Eğer var ise link paylaşabilir misiniz ?
Bugün İMPA'dan aldığım bu ustura ile tıraşımı oldum. Arkadaşlar gerçekten Ali Bıyıklı'dan Bluebeards'a ilk geçtiğimde ne hissettiysem aynısını hissettim. İnanılmaz başarılı ve güzel bir ustura. Bluebeards daha pratik jilet takıp çıkartma konusunda, tek sorunu bu Antiga'nın. Gerçekten el alışkanlığı birkaç denemede kolay sağlanamıyor Antiga'da. Ancak sapın kalitesi ve ağırlığı mükemmel.
(02/12/2016, Saat: 21:19)cirzini62 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bugün İMPA'dan aldığım bu ustura ile tıraşımı oldum. Arkadaşlar gerçekten Ali Bıyıklı'dan Bluebeards'a ilk geçtiğimde ne hissettiysem aynısını hissettim. İnanılmaz başarılı ve güzel bir ustura. Bluebeards daha pratik jilet takıp çıkartma konusunda, tek sorunu bu Antiga'nın. Gerçekten el alışkanlığı birkaç denemede kolay sağlanamıyor Antiga'da. Ancak sapın kalitesi ve ağırlığı mükemmel.

genç arkadaşlarım, yaş 55. ilk kez ustura almayı düşünüyorum. Antiga Barbearia de Bairro ve Bluebeards arasında kararsızım, siz olsanız hangisini alırdınız? Antiga Barbearia de Bairro modelini impa nın listesinde göremiyorum. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2