Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yeni Başlayacak Olana Jilet Tavsiyesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamlar, sakal ve saç tıraşı için geleneksel tıraşa geçmeyi planlıyorum.
Ebay'den Polonyadaki  bir satıcıdan Merkur Progress 500 marka makina (1 hf içinde elimde olur sanırım), forumdan bir arkadaştan cella sabun, impa ticaretten zaza şap aldım.

Ayrıca progrese ek olarak yapılan güzel yorumlardan ve incelemelerden etkilenerek yine Ebay üzerinden Gillette Slim Adjustable 1966 model makine aldım.

Gillette makine ve yine yorumlardan ve incelemelerden bakarak karar verdiğim crystal marka bıçaklar şu anda ABD de olan Ocak sonunda dönecek olan bir arkadaşıma postalattım.

Crystal bıçaklar gelene kadar yağlı, boyun bölgesi hassas cilt ve orta yoğunlukta orta sertlikte sakal ve saç için 5-10 lu paketler halinde temin edebileceğim  deneme amaçlı bıçak önerilerinizi bekliyorum.


Teşekkürler..
Foruma hoş geldiniz komşum. Jilet çok değişken bir husustur, kişiden kişiye beğeni ve uyum değişir. İmpa'dan çeşitli marka (5'lik, 10'luk) jiletler alın, zamanla kendinize en uygun olanları keşfedersiniz. Ben pek marka önerme taraftarı değilim ama polsilver forumda çok tutulan ve beğenilen bir jilettir.
Progress e en yakıştırdığım jilet düşük ayarda kullanmak şartı ile feather ancak son zamanlarda aldığım feather larda kalite farkları çıkıyor güvenli ve hassas cilde uygun olarak Mühle yi de tavsiye ederim. Son olarak ta uygun fiyatı ve güvenilir kolay bulunması bakımından perma sharp sizi jiletleriniz gelene kadar rahat rahat idare eder.
@gravesgel

Dostum başlıkta ki bıçak kelimesini, jilet diye düzeltirsen çok sevinirim. Bıçak severler de var aramızda atlamayalım yanlışlıkla.

1 er paket : Mavi Astra, Yeşil Astra, PermaSharp, Muhle
Tok karnına Tıraş öncesi takıyorsun babacım makina na, kendi siparis verdigin crystal ların gelene kadar mutlu mesut devam ediyorsun.

Yalnız tıraş unsurunda jilet, kişiden kişiye fark eden en büyük unsurdur. O yüzden bizimkiler sadece öneri. Jiletleri deneye deneye begendiklerinizi bulacaksınız. Bizlerin önerileri bir yere kadar.

Forumumuza hoşgeldiniz.
polsilver'in hertürlü gideri var. Keşke impa siparişinize 1 paket ekleseydiniz.
yeşil astra
treet
permasharp

hepside çok ekonomik birini illaki seveceksiniz Wink
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkürler, dün internet ve forumdaki yorumlara bakarak impadan siparişleri vermiştim. Bu gün zaza şap ile birlikte jiletler geldi.

Aldığım jiletler; Polsilver Super Iridium, Astra Superior, Rapira Super, Treet Dura-Sharp, Gillette 7 O'clock Sharp Edge, Personna Platinum, Rapira Swedish.

Henüz makinelerim elime geçmediği için jiletleri kullanma fırsatım olmadı.

Bu gün ilk bilinçli ıslak tıraş denememi arko tıraş sabununu komşudan aldığım uçları kesilmiş domuz kılı fırça ile hanımın komposto kasesi içinde köpürtüp yüzüme uygulayıp permatik banyo ile yaptım. İlk hazırladığım köpük gayet iyi oldu, videolarda ve fotoğraflarda gördüğün videolara oldukça benzerdi, ikinci ve üçüncü perdelerde ilk sefer kadar başarılı değildim.

Permatik banyo bıçak ile hiç baskı uygulamadan önce sakal çıkış yönü, sonra çapraz sonra yine hiç bastırmadan boyun hariç tersten tıraş ettim. Gayet güzel ve keyifli oldu diyebilirim. Ancak kesmesi biraz zayıf, sanki tümseklerden atlıyormuş gibi geldi, daha iyi kesmesi için sanki bastırmak gerekirmiş gibi gelsede onca tavsiye edenin bir bildiği vardır diyerek hiç baskı uygulamadan tıraşı tamamladım. Sonuç olarak çenenin ortası ve favori bölgeleri ve bıyık bölgesi sinek kaydı, çene kemiğinin yan tarafları ve boyun ters tarafa sürtünce ele gelmekle birlikte, ciltten dışarıya taşan sakal yok, nokta nokta görünüyor. Bıyık bölgesinde şap sonrası duran 1 adet noktasal kanama oldu. Dün tıraş makinesi ile olduğum tıraş sonrası boyunda olan kızarıklarda herhangi artış olmadı. Tıraş sonrası şap sürdüğümde yaklaşık 15-20 sn süren hafif yanma oldu. Nivea losyon ile tıraş sonrası bakım uyguladım..

Genel olarak oldukça memnun kaldım, sanırım sakalın zor kesilmesi ve keserken bıçağın zıplama hissi vermesi jilet ile güvenlik barı arasındaki mesafenin az olması ve jiletin keskin (ya da konforlu?) olmamasından veya makinanın çok hafif olmasından kaynaklanıyor.

Elektirikli makineye elveda, DE makineler gelene kadar bu şekilde devam..
Memnun kalmanıza sevindim. DE tıraş aletleri ile daha da rahat edeceksiniz. Şap kullanımı birçok faydasının yanı sıra bir nevi tıraşın kalitesini de test eder. Şöyle ki; şap kullanımı sonrası ne kadar az yanma olursa tıraş o kadar konforludur. Kullandığınız jiletin size ne kadar uygun olup olmadığı hususunda birçok verinin yanında bu bilgi de size yardımcı olacaktır. Ne demek istediğimi ileride daha iyi anlayacaksınız. Keyifli tıraşlar.
Gillette 7 o'clock sharp edge.... konforlu ve tahrişsiz tıraşta favorim Smile
Herkese yorumları için bir kez daha teşekkürler. Bu akşam bu forumun ne kadar faydalı bir yer geleneksel ıslak tıraşın ne kadar zevkli olduğunu  DE makine ile ilk tıraşımı sorunsuz geçirerek anlamış bulunmaktayım. Dün teslim aldığım Merkur Progress cihaza Polsilver jilet takarak duş sonrası Cella sabun ile köpükleme işlemini takiben 2 numara ayarda sakallarımı sorunsuz şekilde WTG ve XTG aldım. Sonrasında 1 numara ile ATG tıraş oldum. Sakalın kesilme sesi ve cihazın kendi ağırlığı ile kesim yapması oldukça keyif verici. Sanırım bu tıraşı sorunsuz atlatmamda oldukça dikkatli ve yavaş davranmam ve 2 haftadır permatik banyo ile yapmakta olduğum tıraşların bayağı etkisi oldu.

Ama rahat durur muyum? Tabi ki hayır. Acaba kafayı tıraş edebilir miyim sorusunun cevabını 5 ayarda kafanın yan ve arka tarafındaki (tepe kabak) yaklaşık 15 günlük 5 mm  uzunluğundaki saçları WTG ve sonrasında ATG şeklinde yine sorunsuz tıraşla aldım.

Surat sinekkaydı, kafa kaymak oldu...

Tıraş olmayı 36 yaşında öğrendim sonunda..

Merak ettiğim ise jilet ömrü açısından tıraş sayısını ben kafayı da tıraş ettiği için +1 mi saymalıyım +2 mi?
Sayfalar: 1 2