Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Phoenix Malbolge
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Forumda begenildigi halde phoenix sabunlar icin baslik acilmamis olmasi ilgimi cekti. Epeydir merak ediyordum, bu yuzden yazili olmayan forum kurallarina uydum ve kendim incelemeyi yaptim Big Grin ( @ihtilaf ustad'a saygilar)
Begeniler dogrultusunda ben de CaD veya Gondolier denemek istemistim ama bulamadığım icin bunu aldim.
Phoenix bildigimiz gibi ABD de uretim yapan bir artisan firma. Sabunlarinin üzerindeki etiketler, sunumlari klasikten ote biraz janjanli.
Benim inceledigim Malbolge'da da bu boyle; bilgisayar temali bir etiketi var.
3.5 oz (yaklasik 100gr)  lik şık bir  metal kutuda geliyor.
140z285.jpg
İçeriği su sekilde:
2568kkk.jpg
Gayet dogal ve zengin bir icerik goruyoruz. Kokum yagi olmasi ayrica guzel.
iok7wk.jpg
Kivami sert gibi duruyor ama epey yagli oldugundan bastırdıginizda hemen eziliyor.
Gelelim kokuya : bence bu sabunun en tehlikeli ozelligi kokusu. Simdiye kadar gordugum sabun ve kremlerden cok baska bir kokuya sahip. Ureticisi "karanlık tütün notları, narenciye, anason, misk, paçuli, şeker ve karabiber de dahil olmak üzere bir baharatlı karışım" olarak tanimlamis. ne  yesil, maskulen ne de meyvemsi bir kokusu yok. Genel olarak "tatli" diye isimlendirebilecegim bi koku hakim. Kapagi ilk actiginizda burnunuza sekerli notalar carpiyor ama bu tatlilik parfumlerdeki gibi degil. Tam benzetmem gerekirse firindan yeni cikmis bir kekin kokusunu dusunun. Hemen ardindan baharat kokulari geliyor. Baharat notalari da keskin degil, yumusak,  koseleri yuvarlanmis sekilde ve ferah. Gercekten cok farkli bir kokusu var. Koku kendi icinde guzel ama temasi "geleneksel" olan tirasta alisilmisin biraz disinda, kim sever kim sevmez bilemiyorum tabi, ben begendim.  Farkli kokular arayanlar deneyebilir.
Performans : acikcasi bekledigimin cok uzerinde bir performansla karsilastim. Suyu biraz seviyor, islak fircayi degdirdikten sonra  saniyeler icinde firca yuklenmis oluyor. Cok hizli ve kaliteli kopuk olusturuyor. Kivami cok basarili.
1zgxhs8.jpg
2rr3r5u.jpg
Koruyuculuk guzel ve kayganligi beklentimin uzerinde cikti, sorunsuz.
Tiras sonrasinda yanilmamak icin denerken sap surmedim. Karma cilde sahibim, yanaklarim kurumaya meyillidir ama oyle bir durum olmadi. Nemlendirmesi bana yeterli geldiyse cogunluga yetecektir diye dusunuyorum. Tabi tiras sonrasi hissi bir musgo real, tobs avocado veya stirling degil ama yeterli.
Ozetle; alisilmisin disinda kokusuyla farkli, performansiyla yuz gulduren bir urun. 10 $ lik fiyatini fazlasiyla hakediyor.
Sn Saltuk , detaylı inceleme için teşekkür ederim.Köpük gerçekten güzel kıvamlı görünmekte.
@Saltuk üstad teşekkürler inceleme için. Ben de çok seviyorum bu sabunları, ayıptır söylemesi üç tane var bende Smile (Gondolier, Eh+, Beach)

Güzel sulandığı zaman krom gibi parlak köpüğünüz olur, ama o kadar sulandırılmamalı. Değişik bir sabun, ne kadar su verirseniz verin alıyor ama farkettimeden performansı düşebiliyor. Köpük çok katı olup yüze uygulama sırasında kraterlenme yapmıyorsa sorun yok, suyu kafi demektir.

Kokuları hakikaten efsane, aynı sabundan niye 3 tane alırsın diyenlere bu cevabı verebilirim. Yakın zamanda ambalajları yenilendi ve 3.0 versiyon formüle geçildi. Artık 4 ozluk plastik ambalajda ve fiyatları 15 dolar civarı oldu. Ambalaj değişiminin sebebi, eski metal ambalajların gönderim esnasında deforme olmaları ve bu nedenle iade almaları. Ancak yeni plastik ambalaj tasarımında Phoenix yine yapmış yapacağını. Zaten bu markadan ancak böyle birşey beklenirdi. Tasarımı ve kullanımı çok hoş. Her şeyleriyle sıradışılar gerçekten.

Ancak bu sabunu Mugso ya da TOBS Avocado'nun altında bir tıraş sonrası performansı gösteriyor dersek ayıp etmiş oluruz. Aynı sizin gibi benim de yanak ve ağız çevrem kurumaya meyilli. TOBS Avocado bile tıraş sonrası yüzümü yeterli derecede nemli bırakmamıştı ama bu sabunda böyle birşey söz konusu bile olmadı. Hem tıraş performansı, hem tıraş sonrası performansı gayet üst düzeylerde. İsterseniz bu incelemenizi ilk izlenim olarak değerlendirip, biraz daha kullanın, mutlaka aradaki farklar gözünüze çarpacaktır. Fazla sulandırmamaya dikkat edin, suyu seviyor ama fazla da değil.
Uyariniz icin tesekkur ederim ustadim. Pek cok etken var tabi tiras sonrasini etkileyen gerci ben mumkunertebe ayni ekipmani kullanmaya calistim ama kis aylarinin gelmis olmasi bile kurumayi arttirmis olabilir ote yandan 2 kez kullanabildim sabunu belirtmem gerekirdi, haklisiniz. Tecrubelerinizi paylastiniz, sagolun Smile

O plastik kaplar cok basit gorundu yalniz benim gozume kendi sitesinde ustadim.
@saltuk Hocam,
Harika inceleme teşekkürler
Fırçada ki ve kasedeki köpük muhteşem olmuş
Yüzümü ekrana sürmemek için bir kaç defa kendime engel oldum Smile
Üstadım coştukça costu kasede beni birakin kopurecegim diyor mubarek Smile
İnceleme için teşekkürler. Smile
Inceleme için teşekkür ederiz üstad.
(15/12/2015, Saat: 22:55)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uyariniz icin tesekkur ederim ustadim. Pek cok etken var tabi tiras sonrasini etkileyen gerci ben mumkunertebe ayni ekipmani kullanmaya calistim ama kis aylarinin gelmis olmasi bile kurumayi arttirmis olabilir ote yandan 2 kez kullanabildim sabunu belirtmem gerekirdi, haklisiniz. Tecrubelerinizi paylastiniz, sagolun Smile

O plastik kaplar cok basit gorundu yalniz benim gozume kendi sitesinde ustadim.

Üstadım estağfurullah Smile

Plastik kaplar benim de gözüme basit görünmüştü ve bu nedenle firmaya mail attım. Artık kaplarımız böyle deyince üzülmüştüm gerçekten, hatta kızdım da. Metal kapları benim hoşuma gidiyordu ama yapacak birşey yoktu ve siparişi verdim. Elime geçince benim için de süpriz oldu, plastik ama çok güzel bir kap yapmışlar. Hiç öyle sitesinde durduğu gibi değil. Çok kaliteli malzemeden üretilmiş, bir hayli etli ve kalın (5mm vardır). Yarı şeffaf ve parlak yüzeyli. Kapak kısmı düz beyaz ve yine parlak yüzey, ancak kasesi kadar kalın malzeme olmasa da yine de kalın. Yandaki etiketi şeffaf mat yüzeyli selefon. (işte böyle tarif özürlü olduğum için bu sabuna bu kadar zamandır inceleme yazmadım) Yani özetle kendini sevdiriyor Smile
Anlasildi ustadim sikinti yok o zaman, zira zamanla baska cesitlerini de alirim ben bu markanin Smile
Sayfalar: 1 2 3