Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yardım!!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Üstatlar herkese selam... 1,5 aylık klasik tıraşçı olarak 2 sorum var:

1) Hala yüzümde her tıraştan sonra noktasal kanamalar oluyor, bunu nasıl engelleyebilirim? Tıraş öncesi scrub ve loccitane tıraş öncesi yağ kullanıyorum.

2) Tıraştan sonra boynumda hafif kızarıklık oluyor, loccitane Cade balsam sürüyorum. Sürer sürmez nokta izi gibi kan lekeleri oluşuyor. Bunun sebebi nedir?

Şimdiden teşekkürler, selamlarSmile)
Hocam bence bu sorunlara sebeb açı ve yön olacaktır. Baskı seviyenizi düşürüp keskinlikten çok konfora yönelik bir jilet kullanırsanız birde baskı ve açıyı ayarlarsanız geçecektir. Sinek kaydı olmaya çalışmak da bir sebeb. Ben aynı sorunları yaşadığım için rahatça cevap veriyorumSmile tabi üstadlar daha doğru yönlendirme yapacaklardır. Bu arada makine veya ustura ne kullanıyorsunuz bu da önemli diye düşünüyorum.

Sevgiler.
Merhaba komşum,

Kullandığınız fırçanın da ne olduğunu da paylaşabilir misiniz?

Noktasal kesikler çok farklı nedenlerle oluşabilir. Cilt tipinize göre özellikle boyun altında bunlardan kurtulmak mümkün olamayabiliyor bazen. Futur benim de çok severek kullandığım bir alet ama personna lab blue ile yıldızım hiç barışmadı. Bende de her kullanımda noktasal kesiklere sebebiyet veriyor. Deneyerek size en uygun jileti bulmaya çalışın. Ben Futur ile tıraş olurken genelde ilk perdede WTG agresif bir ayar, 2. perdede XTG 2-2.5 gibi bir ayar kullanıyorum. Sonuç iyi oluyor. Bence sorunu iyi bir tıraş öncesi hazırlık ve cildinize uygun jiletle çözebilirsiniz.
Merhaba, Cihan komşumun dediklerine ek olarak benim aklıma da bir iki şey geliyor. Sakalların çıkış yönğne dikkat edin, sakal yönü her yerde aynı olmadığı için bir tarafı çıkış yönünde diğer tarafı ters yönde tıraş ediyor da olabilirsiniz. Noktasal kanamaların sebebi bu da olabilir, farklı jiletlerle de oluyor mu yanı sorun onu da deneyin? Futurun ayarını düşürüp, tutuş açısına ve sakal çıkış yönüne de biraz daha dikkat ederek deneyin.
Üstadların söylediklerine ek olarak;

Gerçi 1,5 ay olmuş ama yine de aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanızda fayda var:

1. İyi bir ön hazırlık. (Forumda bununla ilgili çok bilgi var, bunlara bakarsınız)
2. Tıraş aletini bastırmadan / baskı uygulamadan kullanın. Kendi ağırlığı yeter.
3. Personna Lab Blue bana da pek yaramıyor. Farklı jiletler deneyin. 5'lik, 10'luk paketler halinde farklı marka jiletlerden bir "sample pack" oluşturun.
4. Kullandığınız tıraş aleti hakkında çok bilgim yok ama mild bir alet (WS, EJ DE89 gibi) deneme şansınız varsa bir değerlendirin derim.
5. Tıraş sonrası şap kullanın. Küçük kesik ve kanamalar için çok faydalıdır.
Herkese çok teşekkürler.... emeğinize sağlıkSmile)
Bu arada fırçam da loccitane plisson